Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Vunene čarape na pletenoj dekici, a na sličicama su deka od flisa i umjetno krzno

Koja tkanina će vas najbolje ugrijati?

Materijali koje odaberete za prekrivače, posteljinu i tepihe važni su ako želite da vam bude toplo u nadolazećim hladnim mjesecima. Tkanina koja vas najviše grije jest - općenito govoreći - debela i čupava vrsta tkanine. Što je tkanina deblja i prozračnija, to je toplija; toplina vašeg tijela zagrijava zrak oko vas, a prozračan prekrivač od flisa ili vuneni tepih, koji zadržavaju taj zrak, zadržavaju i toplinu.

Ostanite ugrijani uz čupavu dekicu

Kada kupujete bilo koju vrstu tkanine za svoj dom, birajte mekane i čupave materijale. Deka od flisa na kauču osigurat će vam ugodan i topao osjećaj. 

 

Udobno se smjestite uz jastuke za stolice

Ako su vaše blagovaonske stolice izrađene od drveta ili plastike, mogu biti hladne čim sjednete na njih. Uz jastuke za stolice od umjetnog krzna ili bogatog i čupavog, plišanog (teddy) materijala imat ćete topliji i udobniji osjećaj pri sjedenju.

Tepisi mogu spriječiti osjećaj hladnoće na podovima

Tepisi imaju izolacijska svojstva i mogu spriječiti da se hladnoća diže kroz pod. Odaberite vuneni tepih ili prostirku s mnogo dugih, debelih niti kako bi vam bilo toplo i ugodno za noge.


Čupava krzna grijat će vam leđa

Čupava krzna debela su i idealna za grijanje leđa ako ih stavite u fotelju ili na blagovaonske stolice. Odaberite onu od prave janjeće kože ili umjetnog krzna, ovisno o vašim željama.

Neka vam noću bude toplo uz odgovarajuću posteljinu

Zaspati može biti teško ako vam je hladno, ali prava posteljina to može promijeniti. Tkanine poput flisa i flanela debele su i prozračne pa vam mogu pomoći da vam bude toplo kada noću legnete na počinak.

Vrste toplih tkanina

Iako je vuna možda najpoznatija po svojim izolacijskim svojstvima, materijali poput flisa, flanela, krzna i umjetnog krzna izvrsne su alternative sa snažnim sposobnostima da vas ugriju. Kada idete u kupnju toplih pokrivača, tepiha ili posteljine, birajte debele i čupave materijale koji će zadržati toplinu vašeg tijela.

Saznajte više na našem blogu 9 savjeta za uštedu energije ove zime.

Saznajte više

Pronađite pravi TV-stalak za vaš dnevni boravak

Pronađite pravi TV-stalak za vaš dnevni boravak

Omiljeni artikli stručnjaka za dekoraciju

Omiljeni artikli stručnjaka za dekoraciju

Preporuka stručnjaka za posteljine

Preporuka stručnjaka za posteljine

Dodajte dašak prirodne topline svom blagovaonskom stolu

Dodajte dašak prirodne topline svom blagovaonskom stolu