Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Bijeli tabure s dekom, čajnikom, šalicom i zdjelicama

9 savjeta za uštedu energije ove zime

Razmišljate li kako ove zime smanjiti račun za grijanje? Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da vam bude toplo u dnevnom boravku i spavaćoj sobi. Sastavili smo popis od 9 savjeta kako se zimi ugrijati te istodobno dodati novi stilski štih svojem domu.

9. Okružite se hyggeom

White armchair and pouffe in teddy upholstery in a stylish living room


Mekan i udoban namještaj, kao što je fotelja s popularnim teddy uzorkom, stvara osjećaj topline i udobnosti koji vas mogu potaknuti da malo smanjite grijanje.

8. Ogrnite se toplom dekom

Stavite mekanu deku na svoju fotelju tako da sve bude spremno za trenutak da se sklupčate uz dobru knjigu, časopis ili svoju omiljenu TV-seriju.

7. Utoplite se uz vrući napitak

Ugodna, topla šalica čaja ili kakaa može vas zagrijati kako iznutra tako i izvana. A hladne ruke zagrijte držeći šalicu.

6. Ostanite u toplome i nakon tuširanja

Bathrobes in a bathroom

Čak i brzo tuširanje može pomoći da se osjećate ugodno i toplo. Pobrinite se da tako i ostane s kućnim ogrtačem koji ćete obući čim se obrišete ručnikom. Također držite svoje omiljene papuče na dohvat ruke.

5. Stvorite udobnost u domu dekorom u toplim bojama

Cushion, vase and candlestick on a sideboard

Određene boje mogu izazvati osjećaj topline. Njih nazivamo “toplim bojama”; to su smeđa, crvena, narančasta i žuta, a i njihove različite nijanse podsjećaju nas na sunce i ognjište. Upotrijebite ih u svojem dekoru kako biste postigli topao i privlačan osjećaj.

4. Upalite svijeće

Candles in candlesticks in a windowsill

Svijeće neće zagrijati prostoriju ni uštedjeti na energiji, ali gledajući titravi plamen ipak će vam biti toplo. Također možete koristiti LED svijeće ako preferirate sigurnu i zdravu alternativu, o kojoj se ne morate pretjerano brinuti.

3. Zavjese umanjuju prodor hladnoće u vaš dom

Ako prije spavanja navučete zavjese ili spustite rolete, možete smanjiti propuh i gubitak topline kroz prozore. Zavjese se također mogu koristiti za pregrađivanje sobe. Pročitajte više o tome kako možete promijeniti svoj dom s pomoću zavjesa.

2. Dodajte tepihe na hladne podove

Tepisi dodaju dodatni sloj izolacije podu, koji sprječava osjećaj hladnoće i čine dom toplijim. U mnogim slučajevima tepisi će također pružiti mekanu površinu koja je ugodnija za vaša stopala nego hladan pod.

1. Osigurajte toplinu u hladnim, zimskim noćima

Ništa vam ne može pokvariti san kao cvokotanje zubima. Zato nabavite lijep, topao zimski poplun koji će zadržavati vašu toplinu noću kako biste se mogli probuditi puni energije i spremni za sve što novi dan donosi.

 

 

Saznajte više

Pronađite pravi TV-stalak za vaš dnevni boravak

Pronađite pravi TV-stalak za vaš dnevni boravak

Omiljeni artikli stručnjaka za dekoraciju

Omiljeni artikli stručnjaka za dekoraciju

Preporuka stručnjaka za posteljine

Preporuka stručnjaka za posteljine

Koji poplun odabrati? Ultimativni vodič

Koji poplun odabrati? Ultimativni vodič