Stolovi za blagovaonicu i objed u dobrom društvu

Blagovaonski stol često je mjesto okupljanja u kući, gdje zajedno jedemo, pijemo kavu, igramo društvene igre, učimo, pišemo zadaću, čitamo novine i uživamo u ugodnim trenucima s najdražima. Zato je važno kupiti stol koji točno odgovara vašim potrebama.

Tražite li stol koji bi trebao stati u malu kuhinju ili imate veliku blagovaonicu? Treba li se stol moći razvući kada imate goste? Želite li da blagovaonski stol bude okrugao, ovalan, kvadratan ili pravokutan? Volite staklo, drveni stol, metal, bijelo, tamno ili možda izgled sirovog betona? Vrlo je važno imati stol za blagovanje na kojem možete udobno sjediti i osjećati se opušteno. Istodobno, stol za blagovanje mora odgovarati vašem ukusu i uređenju sobe.

JYSKov velik izbor blagovaonskih stolova donosi vam mnogo različitih veličina, od malog stola dimenzija 75x118 cm do velikog produljivog stola dimenzija 110x200 cm. Pronađite okrugle stolove na razvlačenje koji su idealni za četveročlanu ili šesteročlanu obitelj, ali i koji pružaju mogućnost da za stolom bude mnogo gostiju. Dodatna krila mogu se kupiti zasebno za nekoliko naših blagovaonskih stolova. Dodatna krila su jednostavno i praktično rješenje kada imate goste i kada vam treba dodatni prostor na stolu.

Ovdje pogledajte širok izbor stolica za Vaš blagovaonski stol, pogledajte i našu ponudu stolnjaka i nadstolnjaka koji će čuvati vaš stol od ogrebotina i nezgoda, a unijeti svečan dojam tijekom proslava.

Dobri savjeti za odabir blagovaonskog stola

Budući da toliko vremena provodimo za blagovaonskim stolom, često je potrebno da taj stol ima više funkcija. Idealan blagovaonski stol mora odgovarati vašim potrebama i željama. Te potrebe su različite bilo da imate malu ili veliku obitelj.

Veličina i oblik

Treba li vaš novi blagovaonski stol biti velik ili mali? Okrugao ili četvrtast? Odgovori na ova pitanja odlično su mjesto za početak. Vrlo je važno da stolić odgovara veličini obitelji kao i veličini prostorije u kojoj stoji. Ako vam ne treba puno prostora za svakodnevno objedovanje, barski stol također je opcija. Ako u isto vrijeme želite imati priliku pozvati goste na večeru, razmislite o četvrtastom sklopivom stolu ili stolu s dodatnim krilima. Okrugli stol odgovara i malim i velikim prostorima i svojim mekanim rubovima daje dobru dinamiku u prostoru. Još jedna prednost je što ljudi sjede bliže jedni drugima tako da svi mogu lako sudjelovati u razgovoru.

Materijal i boja

Materijal i funkcionalnost idu ruku pod ruku, jer ne mogu svi materijali podnijeti istu količinu habanja.
Laminat, melamin ili staklo - svim ovim materijalima zajedničko je da se lako čiste vlažnom krpom. Stakleni stol može biti osjetljiv na ogrebotine, ali je inače vrlo izdržljiv.
Drvo je jedan od osjetljivijih materijala. Blagovaonski stol od npr. hrast ili bambus zahtijevaju redovitu njegu uljem jer su osjetljiviji na grebanje i mrlje.

Treba li stol biti svijetao ili taman? Uz drveni stol dobivate blagovaonski stol u prirodnoj boji koji se može "razbiti" elegantnim i bijelim dekorom. U našem asortimanu također ćete pronaći veliki izbor crnih, bijelih i smeđih stolova od melamina ili stolova od prozirnog stakla.

Funkcionalan, praktičan ili moderan

... ili sve tri? Možete kupiti blagovaonski stol koji zadovoljava sve tri potrebe. Samo razmislite za što će se koristiti vaš blagovaonski stol. Blagovaonski stol može funkcionirati kao dnevni prostor za blagovanje, kućni radni prostor, za domaću zadaću i još mnogo toga. Može se nalaziti i u prostoriji koja se koristi samo kada dolaze gosti. Izbor materijala često ovisi o tome koliko bi stol trebao biti praktičan, jer npr. stol od laminata jednostavan je za održavanje i praktičan za svakodnevno korištenje obitelji s djecom, dok je drveni stol osjetljiviji na mrlje i ogrebotine te zahtijeva održavanje. Obje ove vrste mogu biti moderne i oku ugodne, a vrlo često igraju značajnu ulogu u odabiru ostatka uređenja blagovaonice.

Ako želite odjednom kupiti set i pritom uštedjeti, možete pogledati naše blagovaonske garniture u kojima smo već odabrali idealne kombinacije stolova i stolica za Vas.