Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Majka otvara zelene zavjese za zamračivanje u sobi tinejdžera

Kako zavjese za zamračivanje mogu napraviti razliku u vašem domu

Izravna sunčeva svjetlost osvjetljava naš dom, a značajno podiže i naše raspoloženje. Također, ljeto je mnogima omiljeno godišnje doba, a tomu značajno doprinose velike količine sunčeve svjetlosti kojoj smo svakodnevno izloženi. Međutim, ako želite malo duže odspavati ili se udobno smjestiti sa svojom obitelji i pogledati neki film, dnevna svjetlost može biti poprilična smetnja. Srećom, postoje načini da je blokirate i nastavite sa svojim danom čak i kada jarko dnevno svjetlo remeti vaše planove.

Što su zavjese za zamračivanje?

"Zavjese za zamračivanje" zajednički je naziv za zavjese i druge proizvode za vaše prozore koji učinkovito blokiraju dnevnu svjetlost i ostalu rasvjetu, primjerice uličnu rasvjetu, rasvjetu od vozila ili tzv. "svjetlosnog onečišćenja", kako bi vaša spavaća, dnevna ili bilo koja druga soba bila potpuno zamračena.

Zašto baš zavjese za zamračivanje?

Brojne su prednosti zavjesa za zamračivanje u vašem domu. Osim što se radi o veoma popularnom proizvodu prilikom opremanja doma, nekima je čak i obavezan. Prednosti zavjesa za zamračivanje uključuju:

  • Blokiranje dnevne svjetlosti
    Zamračivanje prozora sprječava ulazak svjetlosti u vašu spavaću sobu omogućavajući vam da se odmorite, a da vas pritom svjetlost ne ometa. Ovo je veoma korisno ako ste tip osobe kojoj je teško spavati u prostoriji koja nije potpuno mračna. Zavjese za zamračivanje spavaće sobe idealne za ovakve situacije, posebno ako živite na višim geografskim širinama, gdje sunce jedva zalazi kada je ljeto u punom jeku.
  • Blokiranje manjih izvora svjetla
    Ulična rasvjeta, prometna svjetla i svjetlosno onečišćenje osvjetljavaju većinu naseljenih područja tijekom noći. Iako su pojedinačno prilično beznačajni, ovi manji izvori svjetlosti u kombinaciji mogu postati velika smetnja za mnoge kada pokušavaju zaspati. Zbog toga je njihovo blokiranje još i važnije.
  • Sprječavanje odsjaja sunca na ekranu
    Odsjaj nastaje kada se sunčeva svjetlost reflektira na ekran TV-a ili računala, što nam otežava da vidimo što se na njima događa. Zbog sposobnosti da blokiraju svjetlost, zavjese za zamračivanje riješit će ovaj problem. Iz ovog je razloga zamračivanje prozora korisno ne samo za spavaće, već i za dnevne sobe, radne sobe i dječje sobe – u suštini, za svaku prostoriju u kojoj bi odsjaj na ekranu mogao biti problem.
Plava zavjesa za zamračivanje na velikim prozorima u dnevnoj sobi s kaučem i stolićem

Vrste proizvoda za zamračivanje za spavaću, dnevnu i radnu sobu

Postoje mnogi proizvodi za zamračivanje prostora. Neki u potpunosti zamrače prostoriju, dok je drugi samo zatamne ili samo lagano priguše svjetlo. To znači da ćete sigurno pronaći savršeno rješenje za svoje potrebe i želje.  

Zavjese za zamračivanje

Gotove zavjese za zamračenje klasično su rješenje i za mnoge prvi izbor. Osim svoje primarne funkcije, služe i kao dekorativni elementi koji mogu uljepšati izgled vašeg doma.

Rolo-zavjese za zamračivanje

Rolo-zavjese idealno su rješenje za blokiranje ili prigušivanje svjetla. Odlično se uklapaju kada su u pitanju prozori u manjim prostorima, krovni prozori kao i drugi tipovi kutnih prozora.

Duo rolo-zavjese

Duo rolo-zavjese veoma su fleksibilne i lako se prilagođavaju, što vam omogućava da kontrolirate koliko svjetla želite pustiti u prostoriju, a koliko blokirati. Svojim minimalističkim, elegantnim izgledom odlično se uklapaju u svaki dom, posebno u prostorijama u kojima se okupljaju obitelj i prijatelji.

Saznajte više

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

U fokusu: serija LYNGVIG

U fokusu: serija LYNGVIG

Vodič: Kako odabrati idealan tepih

Vodič: Kako odabrati idealan tepih

Zavolite stil japandi uz seriju SOLLERUP

Zavolite stil japandi uz seriju SOLLERUP