Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA: Do 21. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 200 € ili više je BESPLATNA! 
 

 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi.

Što je Black Friday?

Zasigurno ste već čuli za Black Friday, dan posebnih ponuda i ušteda kad mnogi brandovi širom svijeta za svoje kupce pripremaju fantastične ponude. Mnoge trgovine tada imaju i produženo radno vrijeme kako bi svi imali priliku obaviti svoju kupovinu sa sjajnim popustima. U JYSKu smo vjernost naših kupaca odlučili nagraditi s produženim Black Friday shoppingom i za vas pripremili čak četiri dana fantastičnih ponuda. Pridruzite nam se od 25. do 28. 11. u najboljem Black Friday shoppingu! 

Black Friday – sjajna prilika za predblagdansku kupovinu

Jedan od razloga zbog kojeg obožavamo kupovinu upravo ovog dana je i taj što Black Friday pada na posljednju nedjelju u studenom, kada započinje period pripreme domova za blagdane i kupovine božićnih poklona. Taj je period sjajna prilika da sve što nam nedostaje za blagdansko uređenje doma nabavimo po najboljim cijenama, a božićne poklone, osim uz odlične cijene, ujedno kupimo i na vrijeme te bezbrižno uživamo u blagdanskim radostima. :)

Kako je nastao Black Friday?

Tradicija kupovine i posebnih ponuda za Black Friday dolazi nam iz SAD-a gdje je Black Friday počeo dobivati na popularnosti tijekom 90-ih godina. Riječ je o shopping događanju koje se obilježava na prvi petak koji slijedi iza američkog blagdana Thanksgiving (Dan zahvalnosti), a prvotni cilj bio mu je potaknuti Amerikance na kupovinu i nakon završetka tog blagdana.

Iako povezana uz američki blagdan tradicija kupovine na ovaj najveći ‘kupoholičarski’ dan proširila se i u Europu. Tako se posljednji petak u studenom s nestrpljenjem očekuje i u europskim zemljama jer označava početak predblagdanske shopping groznice i fantastičnih ušteda.

Zbog čega se ovaj dan naziva Black Friday?

Jedno od objašnjenja naziva Black Friday potječe iz Philadelphije, a drži se da je povezan s iznimnim povećanjem gužve u automobilskom i pješačkom prometu, kao i nepreglednim redovima u trgovinama jer svi tijekom Black Fridaya žele iskoristiti priliku kupovanja po najboljim cijenama. Tako nastaje kaos, odnosno ‘zamračenje’, pa i ovaj petak nosi totalno zamračenje u nazivu.

Black Friday – benefiti online kupovine

Zbog prethodno navedenog objašnjenja ne čudi što je Black Friday dobio svoju popularnost i u svijetu online kupovine. Svi oni koji žele izbjeći gužvu u trgovinama u ovom periodu, mogu iste odlične ponude i uštede pronaći i online te na vrijeme kupiti željene proizvode, ili ih rezervirati te preuzeti u trgovini kasnije.

Ne propustite najbolji Black Friday shopping u JYSK trgovinama i webshopu - uz fantastične uštede!