Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti OD 500 €/3767,25 kuna ili više je besplatna!

Kako prati i održavati ručnike

Kako prati i održavati ručnike

Prije nego što počnete koristiti nove ručnike, ostavite ih da odstoje u hladnoj vodi 24 sata te ih nakon toga operite prateći uputstva za pranje. Natapanjem u hladnoj vodi pamučna se vlakna "otvaraju" te tako vaši ručnici dobiju veću sposobnost upijanja. Također, tako ćete s ručnika odstraniti eventualni višak boje. Ako želite, u hladnu vodu možete dodati malo octa koji će pomoći učvršćivanju boje uz pamučna vlakna i tako produžiti postojanost boje.

Izbjegnite korištenje omekšivača pri pranju

Iako ćete vjerojatno teško odoljeti ovome, prilikom prvog pranja ručnika izbjegnite upotrebu omekšivača rublja. Razlog je taj što omekšivač na pamučnim vlaknima stvara ovojnicu koja otežava sposobnost upijanja i sušenja, a ponekad uzrokuje i nastanak sitnih vlakana tkanine, tzv. mucica koje se odvajaju od tkanine.

Ručnike perite na 60 stupnjeva

Prvih nekoliko puta važno je da ručnike perete odvojeno od ostalog rublja i to sa što sličnijim bojama. Uvijek ih perite na 60°C jer je to temperatura na kojoj se uništavaju bakterije i virusi te osigurava najviša razina higijene. Izuzetak ćete možda napraviti kod velurnih ručnika, koje ćete prati na 40°C da biste očuvali njihovu boju i mekanu teksturu. Dobra je ideja da prije samog pranja uvijek provjerite uputstva za pranje koja se nalaze na etiketi. 

Ručnici će biti mekši ako ih sušite u sušilici rublja

Iako sušenje na svježem zraku pruža najintenzivnije osjećaj čistoće vaših ručnika, najveću mekoću dobivaju zahvaljujući strojnom sušenju. Stoga, za sve one kojima su trajnost i mekoća ručnika visoko na listi prioriteta, osušite ih u sušilici rublja za maksimalan efekt.

Saznajte više

Kako da vam bude toplo i nakon tuširanja

Božićni darovi koji će se svakodnevno koristiti

Ideje za božićne poklone za nju i njega

Vodič kroz ručnike

Pronađite vama najbližu JYSK trgovinu

Za pomoć i savjete obratite se JYSK zaposlenicima, otkrijte naš široki asortiman proizvoda.