Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Kvalitetni ručnici u različitim bojama vise na zidu

Koje ručnike odabrati? Ultimativni vodič

Kada kupujete nove ručnike za svoj dom, morate uzeti u obzir nekoliko čimbenika prije donošenja odluke. Uz široki izbor ručnika dostupnih u različitim veličinama, materijalima, bojama i cjenovnim razredima, može se lako izgubiti među toliko različitih opcija. Bez obzira tražite li cjenovno pristupačne ručnike koji nude veliku vrijednost za vaš novac ili luksuzne ručnike izrađene od najkvalitetnijih materijala, donošenje informirane odluke ključno je da završite s pravom kupnjom za vas.

Ovaj je vodič osmišljen kako bi vam pomogao da pronađete savršene ručnike koji će zadovoljiti vaše specifične potrebe i preferencije. Uzimajući sve ove aspekte u obzir, s pouzdanjem možete odabrati ručnike koji će vam pružiti udobnost, koji su izdržljivi i koji će dodati stil vašem domu.

  1. Kvaliteta ručnika

  Kada kupujete svakodnevne stvari poput ručnika, prije svega vrijedi uzeti u obzir određene čimbenike. Dajte prednost kupnji kvalitetnih ručnika koji odgovaraju vašim potrebama i nude veliku vrijednost za vaš novac. U JYSKu su ručnici podijeljeni u tri kategorije: BASIC, PLUS i GOLD. Ručnici BASIC kategorije su cjenovno vrlo pristupačni i izdržljivi te time pružaju iznimnu vrijednost za novac, dok GOLD kategorija nudi luksuzne ručnike najviše kvalitete, također po pristupačnoj cijeni. U kategoriji PLUS pronaći ćete izvrsne ručnike koji spajaju kvalitetu i pristupačnost.

  Razmislite o kupnji ručnika najviše kvalitete koji odgovaraju vašem budžetu i željama kako biste bili sigurni da ćete dobiti ručnike koji su mekani, upijaju i izdržljivi te će dugo trajati.

  U JYSKu svi naši ručnici certificirani su oznakom STANDARD 100 byOEKO-TEX®. To znači da bez obzira koji ručnik odaberete, bez obzira na vrstu, materijal, boju ili cijenu, dobit ćete ručnik koji ne sadrži štetne kemikalije i potpuno je siguran za vas i vašu obitelj.

  2. Veličine i vrste ručnika

  Postoji mnogo različitih vrsta ručnika koje možete izabrati, a svaki je dizajniran za posebne svrhe. Korištenje različitih ručnika za različite potrebe u vašem domu odlična je ideja. Od malih ručnika za ruke i lice do velikih ručnika za kupanje, možete pročitati više o svakoj vrsti ručnika u donjoj tablici s jednostavnim pregledom veličina ručnika. Pregled također nudi poveznice na sve vrste ručnika u našem asortimanu za svaku pojedinu veličinu. Imajte na umu da su mnogi naši ručnici dio seta, tako da možete dobiti ručnike za različite namjene koji se međusobno nadopunjuju.

  Tražite ručnike za ponijeti na plažu, bazen ili jezero? Pročitajte naš blog o tome koji su ručnici i piknik deke najbolji za plažu.

  Tablica: Pregled vrsta i veličina ručnika

  Vrsta ručnika 

  Veličina ručnika/dimenzije

  30x30 cm / 30 x 30 cm
  28x30 cm / 28 x 30 cm

  40x60 cm / 40 x 60 cm
  30x50 cm / 30 x 50 cm

  50x100 cm / 50 x 100 cm
  50x90 cm / 50 x 90 cm

  100x150 cm / 100 x 150 cm
  70x140 cm / 70 x 140 cm
  65x130 cm / 65 x 130 cm 

  Ručnici za lice

  Ručnik za lice je mali, višenamjenski ručnik koji je savršen za različite namjene. Možete ga koristiti za sušenje lica nakon pranja, sušenje ruku ili čak za njegu nježne bebine kože. Njegova kompaktna veličina od 28x30 cm i 30x30 cm čini ga lakim za rukovanje i idealnim za svakodnevne zadatke.

  Ručnici za goste

  Ručnik srednje veličine, između ručnika za lice i ručnika za ruke, tzv ručnik za goste je svestrana opcija idealna za sušenje ruku ili lica u toaletu za goste ili gostinjskoj sobi. Veličina ručnika za goste je obično 40x60 cm ili 30x50 cm.

  Ručnici za ruke

  Kao što naziv govori, ručnici ili ručnici uglavnom se koriste za sušenje ruku u WC-u nakon pranja, no s obzirom na njihovu praktičnu veličinu, prikladni su za gotovo sve namjene. Zbog njihove učestale uporabe, ulaganje u visokokvalitetne, izdržljive ručnike za ruke osigurat će vam da izdrže redovitu uporabu dugo vremena.

  Ručnici za kupanje/tuš

  Ručnik za kupanje je najčešći i najpopularniji tip ručnika. Kada se radi o sušenju nakon kupanja ili tuširanja, ručnik za kupanje je standardna opcija. Njegova veličina čini ga svestranim i savršenim za svakodnevnu upotrebu, pružajući pravu ravnotežu između upijanja i prekrivanja.

  3. Težina ručnika

  Težina ručnika općenito je izvrstan pokazatelj njegove kvalitete; što je veća težina, to će ručnik biti deblji, izdržljiviji i upijajući. Težina ručnika mjeri se u gramima po kvadratnom metru (g/m2). Na primjer, naša kolekcija ručnika KARLSTAD (omiljena kupcima više od 10 godina) svrstana je u našu GOLD kategoriju i dolazi s težinom od 500 g/m 2 .

  Sljedeća kategorizacija težine ručnika služi kao korisna opća smjernica za razumijevanje težine ručnika:

  • Lagani ručnici
   300-400g/m2. Lagani ručnici su tanki, brzo se suše i nude svestranost za različite namjene.
  • Ručnici srednje težine
   400-600g/m2. Nešto su teži od laganih ručnika, te su idealni za korištenje kao ručnici za goste i kupaonice. Potrebno im je malo više vremena da se osuše, ali općenito nude mekši i ugodniji osjećaj.
  • Teški ručnici
   600 g ili više/m 2 . Smatraju se najluksuznijim opcijama. Teški ručnici pružaju vrhunsku mekoću, debljinu i gustoću, što znači da upijaju više vode, ali im je i potrebno dulje da se osuše.

  Kad birate ručnike za svoj dom, imajte na umu da su deblji i teži ručnici izdržljiviji, upijajući i mekši, slični onima u toplicama i ekskluzivnim hotelima. S druge strane, lakši ručnici prirodno će biti lakši i brže se sušiti.

  4. Dječji ručnici, tepisi i rukavice za kupanje

  Osim raznih vrsta ručnika o kojima se govori u ovom vodiču, u našem asortimanu nalaze se i dječji ručnici ukrašeni omiljenim likovima iz crtića, bajki, filmova i video igrica. Osim toga, naš asortiman uključuje kupaonske tepihe i druge kupaonske dodatke, uključujući rukavice za kupanje.

  Dječji ručnici s popularnim likovima i motivima

  Kupaonski tepisi i rukavice za pranje

  Saznajte više

  Omiljena kupaonska oprema kupaca

  Omiljena kupaonska oprema kupaca

  Pretvorite kupaonicu u svoju spa oazu

  Pretvorite kupaonicu u svoju spa oazu

  U centru pažnje: serije ručnika

  U centru pažnje: serije ručnika

  Unesite ljetnu atmosferu u svoju kupaonicu

  Unesite ljetnu atmosferu u svoju kupaonicu