Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Žena navlači teške zavjese ispred svijetlih, bijelih prozora

Zavjese vam mogu pomoći u zaštiti od buke, topline i hladnoće

Jeste li se ikada našli u situaciji da ste se pitali što biste mogli napraviti da vaš dom bude hladniji tijekom ljeta? Ili, naprotiv, da spriječite da se hladnoća uvuče unutra tijekom zime? Možda ste se također zapitali koje su vam opcije ako želite dobar san, a da vas ne ometaju promet ili užurbane ulice i susjedi. Iako ne postoji čudotvorni lijek za ove probleme, izolacijske zavjese mogu vam potencijalno pomoći da ublažite neke od ovih problema.

Moguće koristi od upotrebe izolacijskih zavjesa 

Osim estetske privlačnosti, zavjese mogu imati svojstva koja pružaju nekoliko prednosti, vama i vašem domu. Različite vrste zavjesa – posebno zavjese za zamračivanje – mogu imati sljedeća svojstva: 

  • Zavjese koje štite od topline
    Neke zavjese, koje se generalno nazivaju termalnim zavjesama ili izolacijskim zavjesama, imaju reflektirajuću podlogu koja je posebno izvrsna u odbijanju sunčeve svjetlosti. Blokiranjem sunčeve svjetlosti zavjese za potpuno zamračivanje i druge vrste zamračenja prozora također mogu pomoći u održavanju temperature sobe. 
  • Izolacija protiv hladnoće
    Debele zavjese od guste tkanine osigurat će izolaciju od hladnoće. Na primjer, navučene teške zavjese mogu spriječiti da hladan zrak iz prozora prodre u ostatak vaše sobe, poboljšavajući udobnost vaše spavaće sobe, dnevne sobe ili bilo koje druge prostorije zimi.
  • Zavjese koje prigušuju zvuk ili zvučno izoliraju 
    Još jedna prednost teških i debelih zavjesa jest ta što debela tkanina poboljšava njihovu sposobnost da apsorbiraju zvuk. Ovo otežava prodor zvuka kroz zavjese, što znači da će vaša strana zavjese biti tiša. Zavjese neće moći u potpunosti blokirati zvuk, jer su to zavjese koje prigušuju zvuk, a ne izoliraju u potpunosti. 

Guste zavjese poput naših zavjesa ANHOLT i AUSTRA pružaju više od estetske privlačnosti vašem domu; one također mogu pomoći u blokiranju buke, mogu doprinijeti udobnosti kroz manju izolaciju, osigurati privatnost ili djelovati kao sobne pregrade u vašem interijeru. 

Izolacijske zavjese HERDLA

Izolacijske zavjese HERDLA odlična su opcija za izolaciju vašeg doma. Svojom posebnom podlogom napravljene su posebno za izolaciju od topline i hladnoće. Zbog svoje debele konstrukcije također prigušuju zvuk, što znači da ova zavjesa pomaže u smanjenju količine buke, topline i hladnoće koja ulazi u vaš dom. 

Ne želite potpuno zamračenje? Birajte zavjese za zatamnjenje

Kada su u pitanju izolacijske zavjese, opcije zatamnjenja uvijek su odličan izbor. Međutim, ako ne želite potpuno blokirati svjetlost iz svojeg doma, zavjese za zatamnjenje poput AMUNGEN savršena su alternativna opcija. AMUNGEN također dolazi u raznim bojama, dajući vam više opcija za pronalaženje pravih zavjesa za vaš dom.

 Sive zavjese za zamračenje u spavaćoj sobi

U našem asortimanu naći ćete širok asortiman različitih vrsta zavjesa i rolo zavjesa. Ako niste sigurni koja je opcija prava za vas, posjetite vama najbližu JYSK trgovinu da biste dobili savjet od našeg osoblja – uvijek smo spremni pomoći vam da pronađete savršenu opciju za vaše potrebe i vaš dom. 

Saznajte više

Pronađite pravi TV-stalak za vaš dnevni boravak

Pronađite pravi TV-stalak za vaš dnevni boravak

Omiljeni artikli stručnjaka za dekoraciju

Omiljeni artikli stručnjaka za dekoraciju

U fokusu: serija LYNGVIG

U fokusu: serija LYNGVIG

Vodič: Kako odabrati idealan tepih

Vodič: Kako odabrati idealan tepih