Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Crni metalni i drveni vrtni stol i 4 vrtne stolice na terasi

Vodič za odabir savršenog vrtnog stola

U srcu mnogih vanjskih prostora, od vrtova do terasa i balkona, nalazi se vrtni stol – mjesto gdje se okupljamo s najdražima kako bismo uživali u obrocima, osvježavajućim pićima i međusobnom druženju u prirodi i na otvorenom. Bilo da volite ugostiti živahna obiteljska okupljanja, intimne večernje zabave ili se jednostavno želite opustiti uz svoju omiljenu jutarnju kavu, vrtni stol služi kao središnji dio za vaš užitak na otvorenom.

Kupiti vrtni stol, koji će odgovarati vašim potrebama i potrebama vaše obitelji, nije tako jednostavno. Uz toliko dostupnih opcija, može biti teško donijeti konačnu odluku. Ovim vodičem vam želimo olakšati proces odabira. Ovdje ćete saznati sve što trebate znati o vrtnim stolovima kako biste bili sigurni da ste odabrali pravi stol za sebe.

  Kako odabrati odgovarajući vrtni stol?

  Kada je riječ o odabiru pravog vrtnog stola, mogućnosti su brojne, s varijacijama u obliku, veličini, estetici, materijalima i razini potrebnog održavanja, među ostalim čimbenicima. Svaki stol nudi različite značajke i prednosti, što naglašava važnost razmatranja ključnih aspekata prije kupnje. U nastavku teksta saznat ćete više o ovim glavnim značajkama, koje će vam omogućiti da donesete najbolju moguću odluku.

  Kao što možete vidjeti na gornjim slikama, vrtni stolovi mogu biti prilično različiti. Ovo je samo nekoliko primjera opcija između kojih možete birati kako biste dobili savršen vanjski stol za svoj dom.

  1. Prikladna veličina i praktičnost

  Prvi i možda najvažniji aspekt koji treba uzeti u obzir je odabir vrtnog stola prave veličine. Možda se pitate: "Kako odabrati pravu veličinu vrtnog stola za svoj balkon ili vrt?" Od malih bistro stolova idealnih za ugodan balkon do velikih vrtnih stolova koji se mogu produžiti za velika okupljanja, postoji vrtni stol koji odgovara vašim potrebama. Međutim, kako biste bili sigurni da su vaše potrebe zadovoljene, potrebno je utvrditi što te potrebe zapravo uključuju.

  • Manji ili ograničeni vanjski prostor
   Ako je vaš vanjski prostor ograničen i stane samo mali vrtni stol ili ako jednostavno više volite manji stol, jedan od naših brojnih bistro stolova zasigurno će vam savršeno odgovarati. Također se možete odlučiti za sklopivi stol kao što je INDHOLT koji se može pričvrstiti na balkonsku ogradu, pružajući fleksibilno rješenje koje se može pospremiti kada se ne koristi.
  • Osigurajte odgovarajući prostor
   Prije nego se odlučite za vrtni stol, pobrinite se da oko stola bude dovoljno prostora za vas, vašu obitelj i goste da se po njemu slobodno krećete. Također, trebali biste osigurati dovoljno prostora za stolice kako bi oni koji sjede mogli lako ustati sa svojih sjedala.
  • Odaberite stol koji odgovara vašem životnom stilu
   Volite li okupljati obitelj i prijatelje? Razmislite o produžljivom vrtnom stolu kao što je VATTRUP. Ovaj stol može poslužiti kao svakodnevni vrtni stol za vas i vašu obitelj, a kada se razvuče sa 2 dodatna krila, može primiti veći broj ljudi. Tražite stol koji ne zahtijeva posebno održavanje? Neka vam ova karakteristika vrtnih stolova bude jedna od glavnih kada se odlučite koji ćete stol kupiti.

  Za dodatne informacije o tome kako odabrati optimalnu veličinu stola, možete pogledati naš vodič za odabir prave veličine blagovaonskog stola. Dok se vodič prvenstveno odnosi na stolove za blagovanje u zatvorenom prostoru, savjeti su jednako primjenjivi i na naše vrtne stolove.

  2. Koji oblik odabrati?

  Drugi važan aspekt koji treba uzeti u obzir pri odabiru vrtnog stola je njegov oblik i utjecaj koji taj oblik ima na prostor i funkcionalnost. Bilo da preferirate kvadratni, pravokutni ili okrugli vrtni stol, svaki oblik nudi svoj niz prednosti.

  • Četvrtasti vrtni stolovi
   Četvrtasti vrtni stolovi poput bistro stolova izvrsni su za balkone i ugodne kutove. Kompaktni su i praktični i mogu se postaviti uza zid, čime se štedi dragocjeni prostor. Zbog svoje veličine općenito su lagani i lako prenosivi.
  • Pravokutni vrtni stolovi
   Trebate li mjesta za više gostiju, pravokutni vrtni stol u pravilu je onaj s najvećim brojem mjesta za sjedenje. Neki pravokutni stolovi mogu se produžiti, što vam daje mogućnost da ugostite još više ljudi.
  • Okrugli vrtni stolovi
   Okrugli vrtni stol može biti odlično rješenje za manje prostore jer omogućuje slobodnije kretanje po stolu. S okruglim stolovima općenito imate mogućnost dodavanja stolice ako je potrebno više prostora.

  Baš kao i odabir veličine vašeg stola, možete saznati više o tome kako oblik stola utječe na kapacitet sjedećih mjesta u našem vodiču za odabir prave veličine blagovaonskog stola.

  3. Osobne preferencije i estetika

  Osobne preferencije, posebno kada se radi o izgledu vašeg novog vrtnog stola, igraju ključnu ulogu u vašem procesu donošenja odluka. Preferirate li više tradicionalni vrtni namještaj izrađen od materijala kao što je tvrdo drvo ili više volite suvremenu, minimalističku atmosferu s modernim materijalima kao što su metali i vlaknasti cement? Vaš novi vrtni stol trebao bi se idealno uklopiti s postojećim vrtnim namještajem i cjelokupnom atmosferom vašeg vanjskog prostora.

  Estetski izbori često se mogu ispreplesti s praktičnima, povećavajući i vizualnu privlačnost i funkcionalnost vašeg vanjskog prostora. Na primjer, odabir vrtnog stola s četvrtastom metalnom bazom umjesto tradicionalnih nogu ne samo da daje elegantan, lagan izgled, već također pruža stabilnu bazu s više prostora za sjedenje na svakom kraju stola. Velik dio estetike vrtnog stola usko je vezan uz materijale od kojih je izrađen, što je dodatno razrađeno u nastavku teksta.

  Vrtni stolovi i stolice mogu biti vrlo različiti po obliku, stilu i materijalima od kojih su izrađeni. Bistro stol RADSTRUP izrađen je od kaljenog stakla i čelika, stolica NABBEN izrađena je od plastike, dok su vrtni stol FEDDET i vrtne stolice EGELUND u potpunosti izrađene od punog drva eukaliptusa.

  4. Koji je najbolji materijal za vrtni stol?

  Odabir pravog ili najboljeg materijala za vaš vrtni stol subjektivna je stvar bez konačnog odgovora; u potpunosti ovisi o vašim potrebama i preferencijama. Odabir materijala utječe na različite čimbenike, prvenstveno na estetiku i potrebnu razinu održavanja.

  Na primjer, može vas privući prirodan izgled drva. Biste li odabrali jedan od popularnih materijala - tvrdo drvo poput eukaliptusa, akacije ili tikovine, unatoč redovitom održavanju koje možda zahtijevaju? Ili biste se umjesto toga odlučili za umjetno drvo ili kompozitno drvo kao opciju bez održavanja? Odluka je na vama, uzimajući u obzir i estetsku privlačnost i implikacije održavanja koje će odlučiti o vašem izboru.

  Svaka vrsta materijala ima nekoliko prednosti, a više o materijalima pojedinog vrtnog stola možete saznati u informacijama o proizvodima u našem webshopu. Ako ste zainteresirani, naš detaljni vodič za različite materijale za vrtni namještaj pruža puno više informacija o različitim materijalima koji se obično koriste za vrtni namještaj, uključujući vrtne stolove.

  Materijal koji odaberete za vrtni namještaj može napraviti veliku razliku u estetici i praktičnosti. Preferirate li vrtni set izrađen od imitacije ratana koja se lako održava ili možda vrtni stol s pločom od vlaknastog cementa?

  Konačna odluka o kupnji

  S našom širokom ponudom vrtnih stolova, postoji širok raspon mogućnosti za odabir. Pažljivim razmatranjem čimbenika navedenih u ovom vodiču bit ćete dobro opremljeni za donošenje informirane odluke i odabir savršenog vrtnog stola prilagođenog vašim specifičnim potrebama i željama.

  Ako postoje neke stvari u koje niste sigurni, a želite više informacija, ili ako imate bilo kakvih pitanja, uvijek ste dobrodošli da posjetite svoju lokalnu JYSK trgovinu i pitate naše zaposlenike.

  Vrtni setovi 

  Većina našeg vrtnog namještaja dostupna je i u obliku kao vrtnih setova koji uključuju vrtni stol i 4 vrtne stolice gdje se stol i stolica savršeno uklapaju. Ovi setovi su dostupni po nižoj, pristupačnijoj cijeni u usporedbi s kupnjom svakog komada namještaja zasebno.

  U nastavku pogledajte odabrane vrtne stolove ili istražite naš cijeli asortiman vrtnih stolova.

  Saznajte više

  Kako odabrati savršenu vrtnu garnituru

  Kako odabrati savršenu vrtnu garnituru

  Trampolini: 7 stvari koje treba uzeti u obzir prije kupovine

  Trampolini: 7 stvari koje treba uzeti u obzir prije kupovine

  Vodič: Pronađite pravi suncobran za sebe

  Vodič: Pronađite pravi suncobran za sebe

  Vodič: Odaberite pravi sanduk za vrtne jastuke

  Vodič: Odaberite pravi sanduk za vrtne jastuke