Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Modularna vrtna garnitura na velikoj terasi

Vodič za slaganje modularne garniture

S modularnim vrtnim namještajem možete napraviti točno onu lounge garnituru koja je idealna za vašu terasu ili balkon. Možete složiti kutnu garnituru, dvije lounge stolice ili što god vam odgovara.

U ovom vodiču možete pročitati više o opcijama, svim prednostima modularnih vrtnih garnitura i dobiti ideju za raspored vašeg balkona ili terase.

Brojne kombinacije

Modularna garnitura obično se izrađuje od kutnih modula, centralnih modula i krajnjih modula. Koristeći ih, možete izgraditi različite mogućnosti sjedenja:

 • Garniture u obliku slova U
 • Garniture u obliku slova L
 • Garniture/sofe sa produžetkom za noge
 • Sofe bez naslona za ruke (otvoreni krajevi sofe)
 • Lounge stolice/fotelje
 • Taburei


Planiranje rasporeda vašeg vrta

Prije nego što krenete i prepustite se beskrajnim mogućnostima modularnog vrtnog namještaja, predlažemo da napravite plan, prije svega vodeći računa o tome koliko prostora imate na raspolaganju. Počnite s mjerenjem terase ili balkona i provjerite ima li dovoljno prostora za konfiguraciju namještaja o kojoj sanjate. Također razmotrite ove aspekte:

1. Omogućite prolaz

Kada uređujete terasu ili vrt, razmislite o raspoloživom prostoru i vizualizirajte protok od vrata do lounge garniture, blagovaonice ili travnjaka. Mapirajte ove rute i uzmite ih u obzir kada odlučujete kako konfigurirati i gdje postaviti svojumodularnu loungu garnituru. Vaše prostor za kretanje treba biti širok oko 1 metar.

2.    Omogućite prostor

Kao opće pravilo, i ako je ikako moguće, odlučite se za raspored gdje svojoj garnituri dajete 30 cm slobodnog prostora kako biste stvorili iluziju velike i prozračne terase ili balkona. Težite tome, bez obzira koju od sljedećih konfiguracija želite.

3.    Koliko vam je mjesta za sjedenje potrebno?

Trebate li mjesto za cijelu širu obitelj ili je lounge prostor uglavnom za vas i vašeg partnera. Razne konfiguracije odgovaraju različitim veličinama grupa i vanjskim prostorima:

Garnitura u obliku slova U na terasi zahtijeva znatnu količinu prostora sama po sebi. Ako to imate garnituru u obliku slova U može biti izvrstan izbor. Prekrasan stolić za sjedenje predstavljat će prirodno središte, a vi ćete sigurno imati mjesta za hrpu gostiju, omogućiti vam druženje i zanimljive razgovore uz kavu ili hladno piće.

Za izradu sofe za sjedenje u obliku slova U potrebna su vam dva kutna dijela, centralni dio i dva krajnja dijela.

Kutna garnitura u obliku slova L ima mnoga ista svojstva kao i garnitura u obliku slova U, ali obično zauzima manje prostora i može biti privlačnija za jednu ili dvije osobe koje se žele opustiti s podignutim nogama. Ipak, idealan je za okupljanje prijatelja i obitelji oko stola za hladni napitak.

Za izradu kutne garniture potreban vam je jedan kutni dio, centralni dio i dva krajnja dijela.

Garnitura/sofa sa produžetkom za noge je sličan kutnoj garnituri, samo što je otvoren, stvarajući idealnu kombinaciju kauča i ležaljke, gdje se možete opustiti.

Za izradu garniture sa produžetkom za noge potreban vam je jedan krajnji dio, centralni dijelovi i tabure.

Jedna velika garnitura, eventualno dopunjena s nekoliko lounge fotelja ili prostorom za noge, može biti lijepo rješenje za manji prostor. Ova postavka pružit će vam fleksibilniji raspored vašeg eksterijera: Vi određujete u kojem ćete smjeru postaviti garnituru s vremena na vrijeme. Tabure vam omogućuje da podignete noge, a može poslužiti i kao mjesto za sjedenje (zbog udobnosti nije dugoročno rješenje za sjedenje).

Za izradu velike garniture potrebna su vam dva krajnja dijela i centralni dijelovi.

Također razmislite o simetričnom rasporedu vrta s dvije fotelje okrenute jedna prema drugoj odvojene lounge stolićem. Ovaj raspored je izvrstan za ispijanje kave s prijateljima.

Rješenje s lounge foteljama nudi vam maksimalnu fleksibilnost. Kombinacija četiri lounge stolice oko stolića može dati gotovo luksuzni osjećaj, lako se pomiču u različitim konfiguracijama i idealne su za razgovore oko stolića.

Za izradu grupe lounge fotelja potrebni su vam samo centralni dijelovi.

Ideje za prilagođavanje vašeg modularnog vrtnog namještaja

EG je lounge garnitura od 7 modula, koja se sastoji od četiri centralna i dva kutna/krajnja modula te stolića za sjedenje. Nudi niz različitih kombinacija koje se mogu prilagoditi vašem vanjskom prostoru. Izgradite kombinaciju koja odgovara vašoj terasi ili balkonu.

Dok je EG isključivo lounge garnitura, RAVNDRUP je dostupan i kao set i kao pojedinačni moduli, koji vam daju priliku prilagoditi svoju lounge garnituru točno prema vašim potrebama.

RAVNDRUP se sastoji od tri različita modula:

 • Centralni modul
 • Kutni/krajnji modul
 • Lounge stol

RAVNDRUP nudi slobodu i fleksibilnost prilagođavanja vaše velike terase prema vašim željama: kutna garnitura s otvorenim krajevima u kombinaciji s dvosjedom postavljeni oko lounge stolića, velika garnitura u obliku slova U postavljena oko dva stolića ili bilo što drugo što vam odgovara svoju terasu i svoje želje. RAVNDRUP se lako prilagođava vašim potrebama i omogućuje vam da okupite svoje najdraže uz društvene igre, hladna pića i ugodno čavrljanje na terasi.

Za manje terase ili balkone, ABED lounge garnitura je idealan. Sadrži dva kutna modula, dva taburea i jedan stol koji se mogu kombinirati u različitim konfiguracijama. Neke od opcija su ležaljka za dvije osobe, garnitura sprodužetkom za noge te kauč sa stolićem i  dva taburea.

Prednosti modularnog vrtnog namještaja

 • Ovaj fleksibilni komad namještaja možete konfigurirati kako želite
 • Možete jednostavno preurediti svoj modularni vrtni namještaj, ako se vaše potrebe promijene ili ako želite samo malo drugačiji raspored.
 • Jedna od glavnih prednosti modularnog namještaja je optimizacija prostora jer vam može pomoći da maksimalno iskoristite svaki kvadratni metar.
 • Nitko nema ono što vi imate – vaš namještaj za dnevni boravak vjerojatno će biti potpuno jedinstven, pristajati vašoj terasi i vašoj estetici
 • Obična garnitura s prostor za ležanje može biti okrenuta lijevo ili desno, ali s modularnom vrtnom garniturom ne morate birati.

Saznajte više

Kako odabrati savršenu vrtnu garnituru

Kako odabrati savršenu vrtnu garnituru

Trampolini: 7 stvari koje treba uzeti u obzir prije kupovine

Trampolini: 7 stvari koje treba uzeti u obzir prije kupovine

Vodič: Pronađite pravi suncobran za sebe

Vodič: Pronađite pravi suncobran za sebe

Vodič: Odaberite pravi sanduk za vrtne jastuke

Vodič: Odaberite pravi sanduk za vrtne jastuke