Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Djeca se igraju na velikom trampolinu u vrtu

Trampolini: 7 stvari koje treba uzeti u obzir prije kupovine

Trampolini nude beskrajnu zabavu i fitness u vašem dvorištu. Ali prije nego što se odlučite za kupovinu, kako ćete znati koji odabrati? Možda se pitate "Koji trampolin je najbolji za mene?" i to je doista dobro pitanje – na čemu bi se ta odluka trebala temeljiti? Postoji nekoliko stvari kojih morate biti svjesni kada tražite vrtni trampolin za svoju obitelj. Ovaj vodič pomoći će vam da donesete najbolju odluku za ulaganje u trampolin, kao i za užitak i sigurnost vaše obitelji.

  1. Procijenite svoj prostor

  Prije nego što kupite trampolin, prvo što trebate odrediti je vanjski prostor na koji ga želite postaviti. Općenito je poželjna meka površina poput trave ili gumenih ploča za igralište. Izbjegavajte postavljanje trampolina u zemlji pored tvrdih površina kao što su beton, pločice ili drvena paluba – rizik od ozljeda je znatno veći ako osoba padne na tvrdu površinu.
  Također biste trebali razmisliti koliko vanjskog ili vrtnog prostora želite posvetiti trampolinu. Izmjerite područje i odaberite trampolin koji se udobno uklapa, ostavljajući dovoljno prostora oko sebe za sigurno skakanje.

  2. Odredite pravu veličinu

  Odabir prave veličine trampolina ovisi o tome tko će ga koristiti. Trampolini su dostupni u različitim veličinama, obično u rasponu između Ø250 cm i Ø426 cm. Što je veći trampolin, to je općenito veće ograničenje težine. Za obitelji s djecom odaberite trampolin nosivosti prikladne za djecu i odrasle. Veće obitelji ili one u kojima će dvoje djece zajedno poskakivati neka se odluče za prostrani trampolin s visokim ograničenjem težine.

  3. Dajte prednost sigurnosti

  Sigurnost uvijek treba biti na prvom mjestu pri odabiru trampolina. Kao što je spomenuto u prethodnom odjeljku, trebali biste dati prednost postavljanju trampolina na ili blizu meke površine kako biste smanjili potencijalni rizik od ozljeda. Za dodatnu sigurnost, vanjski rub naših trampolina prekriven je zaštitnom podstavom, a dolaze i sa sigurnosnim mrežama koje sprječavaju korisnike da slučajno skoče s trampolina.
  Također se preporučuje da samo jedna osoba koristi trampolin u isto vrijeme, dok dvoje mlađe djece skače zajedno uglavnom nije problem.

  4. Vizualna privlačnost

  Također možete poboljšati izgled ili, ovisno o kutu gledanja, spriječiti narušavanje izgleda vašeg vrta odabirom trampolina koji nadopunjuje vaš vanjski prostor. Trampolini koji se nalaze u zemlji nude elegantan i minimalistički izgled, dok modeli koji se nalaze iznad zemlje mogu vašem dvorištu dodati dašak razigranosti.

  5. Savjeti za održavanje

  Pripazite na stanje svog trampolina kako biste bili sigurni da je u vrhunskom stanju. Redovito pregledavajte okvir, opruge i podstavu na znakove istrošenosti. Povremeno očistite površinu trampolina i mrežu ograde kako biste uklonili prljavštinu i krhotine. Uz pravilnu njegu i održavanje, jedan od naših trampolina može trajati mnogo godina. Kako biste saznali više o raznim materijalima koji se koriste u trampolinima, pogledajte naš detaljan vodič o materijalima za vanjski namještaj.

  6. Napravite izbor za budućnost

  Također je vrijedno imati na umu da ako nabavljate trampolin za svoju djecu, djeca uvijek rastu mnogo brže nego što mislimo da bi trebala, pa bi trampolin s ograničenjem težine na donjem kraju mogao trajati samo nekoliko godina – ulaganje u veći s većim ograničenjem težine ostat će dulje prikladno za djecu koja rastu.

  7. Dobrobiti skakanja na trampolinu

  Vrtni trampolin nije samo još jedna prilično velika igračka u dvorištu, već može poslužiti sjajnoj svrsi kao prerušena fitness aktivnost. Posebno je koristan kao tjelesna aktivnost za djecu. Pokreti koje djeca rade na trampolinu zahtijevaju od njih koordinaciju dijelova tijela, održavanje ravnoteže, brzu reakciju i držanje takta – a ako skaču s bratom ili sestrom ili prijateljem, društveni aspekt također će biti dio aktivnosti .

  Dobijte dodatnu pomoć u svojoj lokalnoj JYSK trgovini

  Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite više informacija prije nego što se odlučite za kupnju trampolina, uvijek ste dobrodošli da posjetite svoju lokalnu JYSK trgovinu i dobijete upute od našeg osoblja. Također nam se možete obratiti u okviru za chat u našoj online trgovini.

  Saznajte više

  Kako odabrati savršenu vrtnu garnituru

  Kako odabrati savršenu vrtnu garnituru

  Vodič: Pronađite pravi suncobran za sebe

  Vodič: Pronađite pravi suncobran za sebe

  Vodič: Odaberite pravi sanduk za vrtne jastuke

  Vodič: Odaberite pravi sanduk za vrtne jastuke

  Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

  Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica