Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
 Viseća mreža na livadi i viseća stolica na terasi

Viseća mreža ili viseća stolica? Što izabrati?

Viseća mreža je lijepa i ugodna alternativa vašim tipičnim mjestima za sjedenje na otvorenom, kao što su vrtne stolice, klupe i lounge kauči. Uz dodatnu udobnost jastuka i pokrivača, udobno se smjestite i uživajte u hladnoj čaši limunade i svojoj omiljenoj knjizi ili podcastu. Neće proći dugo prije nego što vaša mreža za ležanje ili ležaljka postane vaš novi najbolji prijatelj za sezonu na otvorenom.

Međutim, postoji mnogo različitih opcija za viseće mreže, ležaljke, stolice i druge takve udobne opcije. Koju opciju odabrati? Dopustite nam da vam olakšamo izbor s ovim vodičem.

Klasična viseća mreža ili ležaljka za vrt s drvećem

Ako imate vrt s velikim drvećem ili stupovima na koje ga možete objesiti, onda bi klasična viseća mreža ili ležaljka BERGFINK mogla biti dobra opcija za vas. Ova vrsta klasične ležaljke izdržala je test vremena.

Postavljanje viseće mreže

Ako viseću mrežu planirate koristiti samostalno, dobra opcija je postaviti je u kutak vrta gdje možete uživati ​​u mirnom poslijepodnevu na suncu ili u hladu. Ako su vaša djeca glavni korisnici viseće mreže, postavite je na središnje mjesto u vrtu gdje ih možete držati na oku.

Slijedite ove smjernice za postavljanje viseće mreže:

Udaljenost: Idealna udaljenost između dviju točaka oslonca (stablo ili stup) trebala bi biti 4 do 4,5 metara.

Točke podrške: Viseću mrežu možete objesiti između dva stabla ili stupa. Provjerite jesu li stabla snažna i zdrava te mogu izdržati vašu težinu. Također, pazite da ne oštetite svoja stabla korištenjem neispravnih traka koje mogu oštetiti koru.

Visina: Dno viseće mreže treba biti između vaših koljena i kukova kada je viseća mreža prazna. Kada legnete u viseću mrežu, ona će se spustiti još 10-20 cm prema tlu.

Viseća mreža mora biti dovoljno niska da iz nje možete izaći bez gubitka ravnoteže. Pritom bi trebao biti dovoljno visok da leđima ne dodirujete tlo dok ležite u visećoj mreži.

Uživanje na otvorenom u visećoj stolici

Ako nemate vrt s drvećem u kojem možete postaviti viseću mrežu ili ležaljku, nemojte gubiti nadu. Viseći stolac savršeno se uklapa u manje i veće vanjske prostore.

Jedna od prednosti viseće stolice je ta što ne morate bušiti rupe da je objesite. Lakše ju je postaviti nego viseću mrežu.

Viseća stolica natur boje u vrtu

S visećom stolicom GJERN možete se udobno nasloniti dok slušate svoju omiljenu glazbu, podcast ili čitate svoju omiljenu knjigu. Viseća stolica GJERN dolazi u dvije boje: natur i crnoj.

Nakon što sjednete u udobnu viseću stolicu, nećete ju htjeti napustiti. Viseća stolica GUNGERNE dostupna je u elegantnoj sivoj boji i besprijekorno se uklapa u vaš ostali vanjski namještaj. Kako biste još više povećali udobnost, dodajte dodatni jastuk i mekanu deku.

Svakako provjerite imate li prostor koji je potreban za viseću stolicu. Nekr su prilično visokr, pa provjerite ima li dovoljno prostora za glavu. Stolice GJERN visoke su preko 180 cm i može biti malo izazovno ako ih postavite u uzak i nizak prostor.

Čak i ako je vaš vrt ograničena, ne trebate odustati od udobnosti. Stolica za ljuljanje kao što je DANNEMARE može vam dati mogućnost da se lagano ljuljate i u njoj osjećate stabilno. DANNEMARE ima i jastuk za sjedenje i jastuk za leđa, oba s vrlo izdržljivom presvlakom, kako bi vam bilo udobno.

Ako volite stabilnije sjedenje, lounge stolica HALVREBENE čak ima i malu nadstrešnicu koja vas može zaštiti od jakog sunca i stvoriti intimniju atmosferu.

Vrtna ljuljačka je savršeno rješenje za dvije osobe

Dok su viseće mreže, ležaljke ili stolice za ljuljanje uglavnom prostor za jednu osobu, vrtna ljuljačka je pravi izbor za vas ako imate društvo u svom vrtu ili na terasi.

Za uživanje u sjajnim zajedničkim trenucima na otvorenom, vrtna ljuljačka JUELSMINDE savršeno je rješenje. Jedan od praktičnih detalja je nadstrešnica koja vam pomaže da ostanete u hladu pa je ne morate pomicati tijekom dana kako biste izbjegli sunce. Ljuljačka će se savršeno uklopiti u središnji dio vašeg vrta i okupiti goste na zajedničkom druženju. Ukrasite svoj prostor fenjerima i rasvjetom kako biste stvorili nevjerojatnu atmosferu i dodajte jastuke i deke kako biste razinu udobnosti podigli na sam vrh.

Siva vrtna ljuljačka u dvorištu s jastucima i dekom

Saznajte više

Kako odabrati savršenu vrtnu garnituru

Kako odabrati savršenu vrtnu garnituru

Trampolini: 7 stvari koje treba uzeti u obzir prije kupovine

Trampolini: 7 stvari koje treba uzeti u obzir prije kupovine

Vodič: Pronađite pravi suncobran za sebe

Vodič: Pronađite pravi suncobran za sebe

Vodič: Odaberite pravi sanduk za vrtne jastuke

Vodič: Odaberite pravi sanduk za vrtne jastuke