Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Sanduk za vrtne jastuke na terasi

Vodič: Odaberite pravi sanduk za vrtne jastuke

Gdje držite svoje vrtne jastuke, vanjske svjetiljke i vrtne igračke kada ih ne koristite? Sanduk za pohranjivanje jastuka izvrsno je rješenje za pohranjivanje. Pomaže vam da svoj vanjski prostor održavate urednim i dobro organiziranim, jamči vam jednostavan pristup jastucima za vrtnu garnituru, oslobađa vas od traženja prostora za pohranjivanje vanjske opreme u unutrašnjem prostoru, a pravi model može osigurati vaše stvari tijekom kiše i u zimsko doba. U isto vrijeme, sanduk za odlaganje jastuka zauzima manje prostora od šupe. Ali kako odabrati onu pravu? Postoji niz stvari koje trebate uzeti u obzir:

  • Koliko prostora imate za sanduk za jastuke na terasi/balkonu?
  • Što ćete pohraniti i koja je veličina odgovarajuća?
  • Planirate li premjestiti sanduk za jastuke?
  • Kakav je vaš stil i koji bi sanduk za jastuke odgovarao vašem vrtnom namještaju?
  • Hoće li sanduk za jastuke biti zaštićen od kiše i hladnoće ili bi treba biti otporan na mraz i ku
  • išu?

Pravi sanduk za odlaganje jastuka za male terase i balkone

Manji prostori zahtijevaju manji namještaj, a ponekad i da dodatno razmislite o svojim odlukama. Započnite mjerenjem prostora koji želite posvetiti svojoj kutiji za odlaganje jastuka, tako da ćete sigurno pronaći onu koja vam odgovara. Dok su mnoge kutije za odlaganje jastuka namijenjene velikim terasama, postoje i druge male i praktične alternative. Ako imate mali balkon ili terasu, ili želite samo ograničeni prostor posvetiti kutiji za odlaganje jastuka, kompaktni HALKEVAD je upola kraći od većine drugih kutija za odlaganje jastuka i dobar je kandidat.

Ako imate ograničen prostor na terasi ili balkonu, uvijek je dobra ideja pronaći višenamjenski namještaj. Neki sanduci za jastuke dizajnirani su da izdrže težinu jedne ili više osoba tako da mogu poslužiti i kao spremište i kao klupa. To je slučaj sa SVENDBORG sandukom za vanjsko pohranjivanje. Ručke olakšavaju premještanje sanduka na vaš vrtni stol kada je broj vaših gostiju veći od broja vaših vrtnih stolica.

KARLBY je više vanjska klupa za odlaganje nego sanduk za jastuke, no u njemu možete držati svoje vrtne jastuke i koristiti ga za sjedenje. Dolazi s jastučićem na vrhu za vašu udobnost. KARLBY ima FSC® certifikat (FSC® N001715) i pravi je izbor za vas ako volite topao izgled drva i brinete o prirodi.

Također pogledajte naš vodič za odabir pravog vrtnog suncobrana

Veliki vrtni sanduk za pohranu s puno prostora

Veliki balkon ili terasa s vrtnim setom i lounge namještajem obično zahtijevaju pohranu nekoliko vrtnih jastuka i deka. Također možete imati više mjesta za veliku kutiju za pohranu u koju mogu stajati ne samo vrtni jastuci i fenjeri, već i vrtni alat. U ovom slučaju, savjetujemo vam da potražite onaj koji može sadržavati 700 + litara.

STAVERN box je odlično rješenje. Ima hidraulički poklopac tako da se lako otvara i zatvara.

Pomični sanduci za vrtne jastuke

Morate li ponekad premjestiti svoj vrtni namještaj? Ili jednostavno volite promjene i preuređenje? U tim će vam slučajevima kutija s ručkom olakšati život. BISNAP je mala, lagana kutija za odlaganje jastuka koja se lako pomiče. Izrađena je od plastike s UV zaštitom i otporna je na mraz i vodu.

YDERUP sanduk malo je veći od BISNAP sanduka i ima mjesta za više opreme. Također je malo teži, ali je opremljen kotačima kako bi se još lakše kretao. Dostupan je u natur i crnoj boji te će  zasigurno uljepšati vaš balkon ili terasu.

Stil koji volite

Ratan, drvo i plastika uobičajeni su materijali za kutije za odlaganje jastuka i svaki ima svoje prednosti i karakteristike. Boja djelomično ovisi o materijalu koji odaberete, kao i o potrebnoj razini održavanja.

Možete odabrati kutiju za jastuke koja ne privlači previše pozornosti ili onu koja se besprijekorno stapa s drugim vrtnim namještajem. Neki su čak dio iste kolekcije vrtnog namještaja, kao npr TAMBUŠA. TAMBOHUSE kutija za vrtne jastuke odgovara TAMBOHUSE lounge vrtnoj garnituri i dostupna je u sivoj i prirodnoj boji tako da možete stvoriti jedinstven izgled na svojoj terasi.

Zaštitite svoje vanjske jastuke

Ako je vaša nova kutija za odlaganje jastuka namijenjena za mjesto gdje će biti izložena suncu ili kiši, trebali biste potražiti onu koja je izrađena od materijala za UV zaštitu i/ili onu koja je vodootporna. UV zaštita sprječava blijeđenje boje, a vodootpornost sanduka održava vaše stvari suhima.

Imajte na umu da se tkanina na vašim vrtnim jastucima može oštetiti na vrlo hladnom vremenu (naizmjenično smrzavanje i odmrzavanje), pa ako će vaš sanduk biti na mjestu gdje nije zaštićen od vrlo hladnog vremena, potražite onaj koji je otporan na mraz .

Pronalaženje idealnog sanduka za pohranjivanje je ravnoteža između funkcionalnosti, stila i trajnosti. Trebao bi biti dovoljno prostran da u njega stane sve što vam je potrebno i da vaši vrtni jastuci ostanu zaštićeni tijekom svih godišnjih doba.

Saznajte više

Kako odabrati savršenu vrtnu garnituru

Kako odabrati savršenu vrtnu garnituru

Trampolini: 7 stvari koje treba uzeti u obzir prije kupovine

Trampolini: 7 stvari koje treba uzeti u obzir prije kupovine

Vodič: Pronađite pravi suncobran za sebe

Vodič: Pronađite pravi suncobran za sebe

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica