Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Velika vaza, podna vaza i staklena vaza

Kako odabrati pravu vazu za cvijeće

Vaze pune cvijeća su prekrasne i zaista mogu pretvoriti kuću u dom. Tegle za cvijeće unose živost u vaš interijer, ali cvijeće je ipak malo više ukrasno.

Počastite se cvijećem periodično ili si malo olakšajte i nabavite umjetno cvijeće koje ne zahtijeva održavanje, a dugoročno je isplativije.

Kada tražite najbolju vazu za svoj dom, možete birati između nekoliko različitih vrsta. Iskoristite i primijenite njihove prednosti uz pomoć naših savjeta.

Neprozirna ili staklena vaza

Prozirna vaza ima lagani izgled i naglašava život koji svježe cvijeće donosi u sobu.

Staklena vaza na vrtnom stolu

S druge strane, neprozirna vaza vrlo je praktična. Ne morate se brinuti hoće li voda kondenzirati i ostavljati tragove ili jeste li uklonili naslage kamenca koji su završili na unutrašnjosti vaze.

Vaza sa srebrnim izgledom na polici s knjigama

Visoka ili mala vaza?

Ako tražite podnu vazu, odaberite visoku, najmanje 30 cm, uočljivog izgleda. Tako je nećete sučajno srušiti i spotaknuti se na nju.

Zelena podna vaza i košara s jastukom

Ako je vaza koju tražite namijenjena stolu ili polici, možete odabrati nižu i nježniju. Posebno za stol za večeru, možda biste voljeli malu vazu više nego veliku, tako da tijekom večere možete uspostaviti kontakt očima sa svojom obitelji ili gostima.

Oblik otvora vaze

Dostupne su velike vaze s malim otvorom, a male sa širokim otvorom - i obrnuto. Dobro je razmotriti koje cvijeće želite držati u vazi. Ako vam se sviđa samo jedan ili dva cvijeta ili jedna lijepa grana, pronađite onaj s malim otvorom. Ako vaza ima širok otvor, nekoliko cvjetova izgledat će pomalo tužno.

Cvjetna vaza na stolu sa skulpturom i tri mirisne svijeće

Ako, pak, imate veliki buket, može biti problem smjestiti ga u vazu s malim otvorom.

Velika vaza s umjetnim cvijećem

Boja i stil

Ne trebate se brinuti da će prekrasna vaza s izrazitim stilom zasjeniti buket cvijeća. Cvijeće ima način privlačenja pažnje. Skulpturalna vaza može sama po sebi biti prekrasan komad ukrasa, bez ikakvog cvijeća.

Što se tiče cvijeća, njihova okolina se obično podudara s njima ili ih nadopunjuje, tako da boja vaze nije toliko važna. S cvijećem nećete pogriješiti.

Saznajte više

Unesite osjećaj proljeća u svoj dom uz novu Nordic Mood kolekciju

Unesite osjećaj proljeća u svoj dom uz novu Nordic Mood kolekciju

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među tekstilima za dom

Dodajte dašak prirodne topline svom blagovaonskom stolu

Dodajte dašak prirodne topline svom blagovaonskom stolu

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana