Klupe, kutije i sanduci s pohranom za terasu

Kutije ili sanduci za vrtne jastuke čuvaju vaše jastuke i podmetače za stolice čistima i suhima tijekom kišnih dana ili rosnih noći. Vanjske pohrane vrlo su praktično rješenje za brzo pospremanje terase nakon dana provedenog na otvorenom.

Ormari za vanjski prostor te klupe s prostorom za pohranu također su dio naše ponude. Vanjski ormari čuvaju vaš vrtni alat, dječje igračke, ljuljačke, ključeve vrtne kućice te ostale predmete. JYSKov širok i povoljan izbor sanduka, klupa i ormara za vanjski prostor možete pogledati na našoj web stranici ili u vama najbližem JYSKu.

Koju kutiju za jastuke odabrati? 

U JYSKu ćete pronaći dvije vrste vanjskog skladišta: kutija za jastuke i kutija za pohranu. Dostupni su u različitim veličinama. Trebali biste razmotriti veličinu onoga što želite pohraniti, kao i gdje će stajati vaše rješenje za pohranu. Hoće li biti vidljivo ili skriveno? 

Kutije za jastuke u različitim bojama i materijalima. 

Treba li vaša kutija za jastuke odgovarati vašem vrtnom namještaju? Jer tada polazište može biti odabir iste boje i materijala. Izbor materijala također govori o količini održavanja. Plastika i poliratan/šiba su materijali otporni na vremenske uvjete i ne zahtijevaju održavanje, dok drvo zahtijeva podmazivanje uljem kako se ne bi osušilo i popucalo.

  • Veličina - važno je uzeti u obzir koliko jastuka ili drugih predmeta treba smjestiti u vanjsko spremište te koliko prostora imate na balkonu ili terasi. Bitna je razlika između debljih jastuka iz garniture za sjedenje i manjih jastuka za stolice iz vrtnih stolica koje zahtijevaju manje prostora.
  • Namjena - razmislite treba li kutija služiti samo za skladištenje ili bi trebala imati više funkcija. Osim što može poslužiti kao spremište, kutija za jastuke može se koristiti i kao pregrada na terasi između dnevnog boravka i blagovaonice. Ako prostor na balkonu nije obilan, razmislite o niskoj kutiji za jastuke s podstavljenim sjedalom - na taj način kutija postaje i klupa za dodatno sjedenje.
  • Postavljanje - Kutiju za pohranu možete postaviti gotovo bilo gdje gdje želite i gdje imate prostora - i izvana i iznutra. Može biti na terasi, u vašem stakleniku, u šupi, u zimskom vrtu, nadstrešnici ili garaži. Međutim, položaj može postaviti neke zahtjeve u pogledu veličine kutije.
  • Značajke - Ovisno o tome koliko kutija treba biti prenosiva i jednostavna za korištenje, postoji nekoliko značajki koje vrijedi razmotriti. Neke kutije za jastuke imaju hidrauličke poklopce koji pomažu pri otvaranju poklopca i osiguravaju da se lagano zatvori bez lupanja. Ako očekujete da ćete morati pomicati kutiju, preporučujemo kupnju kutije s kotačićima i/ili ručkama.