Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti OD 500 €/3767,25 kuna ili više je besplatna!

Drveni vrtni namještaj i oznaka za FSC

FSC® oznaka jamči namještaj iz održivih šuma

Krčenje i sječa šuma jedan je od najvećih uzroka klimatskih promjena. Oko 20% emisija plinova nastalih efektom staklenika proizilazi iz krčenja i spaljivanja šuma radi dobivanja drvne sirovine za proizvodnju vrtnog namještaja te raznih vrsta podnih obloga.


Vrtni namještaj spada u ključne kategorije u kojima je JYSK jedan od najvećih europskih maloprodajnih trgovaca. Zbog toga aktivno radimo da bismo spriječili ilegalnu sječu i spaljivanje šuma. Od 1990. godine JYSK ulaže trajne napore da bi povećao udio vrtnog namještaja koji ima FSC oznaku (FSC® N001715) . Danas cjelokupan asortiman našeg vrtnog namještaja ima ovu oznaku.

FSC-certificiran vrtni namještaj

Forest Stewardship Council (FSC) međunarodno je priznata, neprofitna organizacija. U FSC-šumama siječe se samo onoliko drveća koliko šuma može obnoviti prirodnim putem, čime se sprječava prekomjerno iskorištavanje. FSC-oznaka može biti na drvetu iz cijelog svijeta – od tropskih prašuma do sibirskih šuma četinjača. Osim zaštite životne sredine, Vijeće FSC također se brine da su svi postupci socijalno i financijski prihvatljivi. Istodobno, životinjski i biljni svijet su zaštićeni, a šumski radnici dobivaju obuku, zaštitnu opremu i adekvatnu plaću, dok vlasnici šuma svoje drvo pravilno prodaju. Kupovinom vrtnog namještaja koji ima FSC-certifikat pomažete onim vlasnicima šuma koji su odgovorno izabrali da će svoje šume eksploatirati na održiv način te s poštovanjem prema ljudima i prirodi.

To znači da:

  • U FSC-šumama siječe se onoliko drveća koliko šuma može obnoviti prirodnim putem
  • U FSC-šumama postoje striktni zahtjevi u vezi s upotrebom pesticida i kemikalija
  • U FSC-šumama radnici dovijaju adekvatnu plaću i uvjete rada
  • U FSC-šumama ljudi i životinje su zaštićeni

Saznajte više

Božićne lampice: sigurnosni savjeti

Jedna vrtna garnitura - brojne mogućnosti slaganja

Vodič: odaberite idealne tegle za cvijeće

3 stvari koje treba imati na umu pri kupovini novog vrtnog namještaja

Pronađite vama najbližu JYSK trgovinu

Za pomoć i savjete obratite se JYSK zaposlenicima, otkrijte naš široki asortiman proizvoda.