Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 500 €/3767,25 kuna ili više je besplatna!

3 savjeta prije opremanja dječje sobe

3 savjeta prije opremanja dječje sobe

Dječja soba zbog mnogobrojnih aktivnosti vaših mališana mnogo je češće kaotična i pretrpana nego uredna, što vas ponekad može potpuno izbaciti iz takta i uzrokovati stres. Djeca rastu vrlo brzo čime se mijenjaju njihove potrebe, ali i želje. Zbog toga od vas očekuju da unesete određenu promjenu u njihov prostor. Međutim, najčešće se ovdje ne radi o velikim promjenama, već samo prenamjeni ili promjeni kutka sobe.

Primjerice, vaš dječačić polako prerasta u tinejdžera, i obavještava vas da će mu uz njegov dosadašnji stol biti potrebno još dodatnog prostora za računalne igre. Ideja o preuređenju može postati prilično neodoljiva, osobito ako vam je dosadašnji izgled dječje sobe već dosadio, a istovremeno znate da birate namještaj koji će ”rasti” sa vašom djecom.
Stvaranje prekrasne dječje sobe može biti čista dječja igra. Koristite sljedeća 3 savjeta za iznimno funkcionalnu sobu koja je dovoljno fleksibilna za sve uzraste i faze. 

 

1. Cool ideja: funkcionalno uređenje

Ako tek krećete s uređenjem sobe vašeg djeteta, prije svega razmislite što mu je potrebno. Odaberite osnovne komade namještaja, poput kreveta, komode s ladicama i elementa za odlaganje igračaka. Nemojte se zanositi, držite se onoga što je osnovno i neophodno: osigurajte prostor za ono što je potrebno imati, a ne ”što bi bilo dobro imati”.
Najčešće, dječja soba je prostorija manje kvadrature, no svejedno u njoj je potrebno stvoriti i dovoljan prostor za igru. Praktična ideja za ovakve sobe jest povišeni krevet, ispod kojeg se djeca mogu igrati. Uz malo mašte, slobodan prostor ispod kreveta možete pretvoriti u misterioznu tvrđavu, tajanstveni dvorac – ili uz mnoštvo jastuka stvoriti malu udobnu špilju.

 Kada djeca malo odrastu, u prostor ispod kreveta koji su koristili za igru tada možete smjestiti radni stol i stolicu gdje će obavljati sve školske obaveze, pisati zadaće i učiti. Na taj način povišeni krevet pokazuje se kao iznimno koristan, prilagodljiv i funkcionalan komad namještaja, a ne iziskuje velik trošak s obzirom na to da je dostupan po vrlo povoljnim cijenama.
 

 

2. Šareno ili klasično bijelo?

Ako nemate previše vremena za dugotrajne shoppinge i veće radove, držite se klasičnih boja poput bijele. Svakako da djeca vole razigrane boje i veselu atmosferu, stoga to naprosto morate postići u njihovom prostoru. Savjetujemo da ipak dodavanje boja u prostor ne činite birajući veće komade namještaja u boji. Zašto?

Iz jednostavnog razloga što će djeca u nekom trenutku prerasti tu fazu i ponovo željeti promjenu. U tom slučaju savjetujemo da šarenilo u prostor unesete dekoracijama, poput tepiha i jastuka koje ćete nakon nekog vremena puno lakše zamijeniti i prilagoditi njihovom ukusu. To će zahtijevati puno manje vremena i troškova nego što bi zahtijevala promjena komada namještaja... 

 

3. Personalizacija

Osjećate li nelagodu pri samoj pomisli oštećenog namještaja u dječjoj sobi, znajući da neće dugo zadržati izgled potpuno novog? Ne brinite se i - snađite se. Olovke i bojice za crtanje mogu se lako ukloniti s gotovo svakog namještaja, no zašto ne biste ovu brigu riješili na način da dopustite djeci da ukrase stol kako se njima sviđa, i potaknete ih da ga oblijepe naljepnicama omiljenih likova iz crtića, ili posterima omiljenih filmova? U suprotnom, stalno ćete biti nervozni i promatrati stanje svih elemenata u sobi. Naljepnice i posteri, osim što će zaštititi površine, lako su zamjenjive kada vaše djete nakon vremena promijeni interese.

Uz samo malo maštovitosti i snalažljivosti, možete postići win-win situaciju sa vašom djecom kreirajući sobu koja susreće njihove potrebe i želje, a istovremeno od vas ne zahtjeva pretjerano održavanje i trošak. :)

Saznajte više

Istaknute posteljine novog asortimana

Koja tkanina će vas najbolje ugrijati?

9 savjeta za uštedu energije ove zime

5 odličnih razloga zašto staviti prekrivač za krevet

Pronađite vama najbližu JYSK trgovinu

Za pomoć i savjete obratite se JYSK zaposlenicima, otkrijte naš široki asortiman proizvoda.