Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

BESPLATNA DOSTAVA online narudžbi u vrijednosti od 2500 kuna ili više!

Vrtna sklopiva stolica, složiva vrtna stolica, podesiva vrtna stolica i vrtna stolica na osunčanoj terasi

Kako odabrati vrtne stolice

Datum:

Kategorija: Vrt

Različite vrtne stolice s različitim funkcijama, neke možete slagati jednu na drugu, a neke sklopiti. Neke imaju naslone za ruke, a neke visoki naslon za leđa. Što biste vi trebali odabrati? U našem blog postu ćemo vas dovesti do odluke koja je najbolja stolica za vas. 

Mali balkon ili velika terasa?

Mali balkon ili terase zahtijevaju manji namještaj. Većina vrtnih stolica ima širinu od oko 40 do 70 cm, pa ako imate mali balkon preporučujemo uske vrtne stolice. Za sjedenje biste mogli koristiti i vrtnu klupu. Postoji osnovno pravilo da između vrtnih stolica trebate dopustiti razmak od oko 15 cm kako bi svi mogli udobno sjediti, ali to se ne odnosi na vrtnu klupu.


Ako s druge strane imate veliki balkon ili terasu, slobodni ste odabrati šire i veće stolice s naslonima za ruke, kako bi svima bilo udobno.


Visoki ili niski naslon za leđa? 

Uživate li u dugim večerama u društvu? U tom je slučaju izuzetno važno da vrtne stolice budu udobne. Visoki naslon pruža potpunu potporu leđima i može zaštititi vas i vaše goste od neugodnog propuha.

Također uzmite u obzir kakav materijal preferirate. Pročitajte više o prednostima i nedostacima različitih materijala u našem vodiču "Kako odabrati vrtni namještaj".

Vrtne stolice s kraćim naslonom elegantnijeg su izraza i mogu se lakše pomicati.

 

Složive ili podesive vrtne stolice?

Također se morate zapitati gdje želite držati stolice kad se ne koriste. Imate li šupu ili garažu u kojoj ih možete zaštititi od kiše? U tom su slučaju vrtne stolice za slaganje idealne, jer ne zauzimaju previše mjesta kad se slažu.

 

Podesive vrtne stolice također štede prostor: one su dva u jednom, jer ih možete koristiti u uspravnom položaju kao stolice za blagovanje ili se opustiti u njima kada su u ležećem položaju. Naslonjeni na vrtni stol ili zid zauzimaju samo malo prostora i lako ih je preklopiti kad ih budete spremni ponovno koristiti.

Zaštitite svoj vrtni namještaj 

Ako svoje vrtne stolice ostavljate na otvorenom, dobro ih je zaštititi prekrivanjem. To će povećati njihovu trajnost i smanjiti vrijeme potrebno za čišćenje i održavanje. I nema potrebe trošiti vrijeme na sklapanje svojih vrtnih stolica. 


Ne zaboravite vrtne jastuke

I za kraj, trebate se pobrinuti da vašim gostima bude mekano i ugodno sjedeći na vašim vrtnim stolicama. Vrtni jastuci daju toplinu i mekano mjesto za odmaranje i sjedenje. Nekoliko prekrivača će dati ljepši izgled cjelokupnom prostoru, a i bit ćete pripremljeni za duge ljetne večeri.