Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA: Do 21. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 200 € ili više je BESPLATNA! 
 

 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi.

Osoba se drži za bolna leđa

Kako odabrati pravi madrac ako imate bolove u leđima

Madrac koji najbolje odgovara vašim potrebama stvar je individualnog izbora. Često ljudi ne ulože dovoljno vremena i energije za odabir pravog madraca.

Ako spavate na lošem ležaju, to može samo pogoršati vaše probleme s leđima. Stoga vam je potreban madrac koji podržava vaše tijelo i ublažava pritisak tijekom spavanja.  

Kako odabrati pravi madrac ako imate bolove u leđima - osnovne smjernice:

  • Isprobajte više vrsta madraca - kvalitetno se posvetite ovom zadatku!
  • Kralježnica treba biti u pravilnom položaju.
  • Odaberite madrac s dostatnom potporom, prave tvrdoće.
  • U krevetu trebate imati dovoljno mjesta za neometan san.
  • Svaki madrac ima svoj rok trajanja.


 

Isprobajte više vrsta madraca - kvalitetno se posvetite ovom zadatku!

Pri odabiru madraca važno je pažljivo odlučiti. Nije dovoljno ležati na madracu samo 5 minuta. Zauzmite svoj omiljeni položaj za spavanje i razmislite: je li vam ugodno? Pokušajte s različitim vrstama madraca. Tek onda možete izabrati pravi madrac koji 100% odgovara vašim potrebama.

Ako ste par koji dijeli bračni krevet, dobro je da zajedno isprobavate madrace. Trebate li jedan veliki madrac ili dva različita? S dva madraca lakše ćete ugoditi vašim individualnim potrebama.

Može vam trebati i nekoliko dana prije nego se vaše tijelo navikne na novi krevet. Iskoristite pravo reklamacije koje nude mnoge trgovine. Ponesite madrac kući i spavajte na njemu nekoliko noći zaredom. Ako madrac ne zadovoljava vaša očekivanja, možete ga vratiti u trgovinu.

Pročitajte naš vodič kroz krevete da biste dobili pregled različitih vrsta madraca.

Kralježnica treba biti u pravilnom položaju

Ako imate problema s leđima, prilikom odabira novog madraca važno je dobro razmotriti položaj u kojem se nalazi vaša kralježnica.

Da biste utvrdili daje li vam madrac pravilnu potporu, kralježnica mora biti (vodo)ravna kad legnete na bok. Savijena kralježnica nije dobar znak jer to znači da se vaša leđa naprežu. Povedite svojeg partnera ili prijatelja u trgovinu i zamolite ga da procijeni položaj vaše kralježnice dok ležite na madracu.

Ako imate bilo kakvu nedoumicu, potražite pomoć zaposlenih u trgovini.

Odaberite madrac s dostatnom potporom, prave tvrdoće

Madrac bez pravilne potpore i slabe tvrdoće može dovesti do povećanih bolova u leđima jer će mišići i zglobovi trpjeti više pritiska. Ako je madrac previše tvrd, može vam uzrokovati dodatne probleme s leđima. Isto vrijedi i za premekan madrac.

Da biste saznali daje li vam trenutačni madrac odgovarajuću količinu potpore, razmislite: imate li veću bol u leđima ujutro kad se ustajete u odnosu na bol kad navečer idete u krevet? Ako je odgovor da, onda vam trenutačni madrac ne odgovara.

Još je jedan način da provjerite je li madrac dovoljno tvrd za vas: lezite na madrac na leđa. Zamolite drugu osobu da gurne ruku ispod donjeg dijela leđa, tj. križa. Ako je lako stavi, krevet je previše tvrd. S druge strane, ako morate na silu gurnuti ruku pod vaša leđa, krevet je previše mekan. Madrac je dobar za vas ako je pritisak koji ruka osjeća od madraca i od vaših križa jednak. 

Vaša težina i građa tijela određuju koliko vaš madrac treba biti tvrd. Opće je pravilo da što ste teži, trebate čvršći madrac da bi vam osigurao pravu potporu. Ako ste krupnije građe, dobro je odabrati madrac podijeljen na nekoliko zona udobnosti. Tako će vam ramena i kukovi ispravno utonuti u madrac. I ovdje kralježnica mora biti ravna.

U krevetu trebate imati dovoljno mjesta za neometan san

Veličina kreveta utječe na vaša leđa i kvalitetu sna. Kvalitetnije ćete se naspavati kada imate dovoljno prostora. Mnogo je lakše leći ispružen. Premali krevet će kočiti vaše prirodne pokrete tijekom noći. To može dovesti do loših položaja tijekom spavanja koji vam mogu pogoršati bol u leđima.

Saznajte više

Vodič kroz krevete

Vodič kroz krevete

Koji nadmadrac i zaštitu za madrac odabrati? Ultimativni vodič

Koji nadmadrac i zaštitu za madrac odabrati? Ultimativni vodič

Koji je najbolji madrac za vas? Ultimativni vodič

Koji je najbolji madrac za vas? Ultimativni vodič

7 mitova i činjenica o spavanju

7 mitova i činjenica o spavanju