Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 2500 kuna ili više je besplatna!

Manji balkon s namještajem, jastucima i teglama za cvijeće

Dekoriranje malog balkona ili terase

Datum:

Kategorija: Vrt

TAGOVI: dekoracije, vrt

O, kad bi bar naš balkon imao dovoljno mjesta za ljetne noći! Za večere s ekipom, smijeh i opuštanje s prijateljima i obitelji... Ako i vi razmišljate o ovom sa suzicom u oku, pročitajte sljedeći tekst i razmislite ponovo. Čak i najmanji vanjski prostor može postati mali, sanjiv komad raja s pravim dekoracijama. Vi ga samo trebate iskoristiti na vlastiti način i sigurno će doseći svoj puni potencijal. Dopustite da vas nadahnemo da stvorite prekrasan otvoreni prostor s novim idejama za vašu terasu odnosno balkon.


Organizirajte, planirate i ostanite usredotočeni

Prvi korak: organizirajte i optimizirajte svaki dio prostora koji imate na raspolaganju. Razmislite o neuobičajenim potezima i neka vam misli budu pozitivne: nemojte se opterećivati onim što nemate - samo na ono što imate (usput budi rečeno, toga se trebamo držati i općenito u životu). Kakav je vaš idealan scenarij u ovoj scenografiji? Uključuje li ukusan ručak s vašim najboljim prijateljem ili se "roštiljate" na suncu (uz adekvatan SPF, dakako)? Sanjarite li o malom, urbanom vrtu gdje možete uzgajati svoje svježe i ukusno povrće i mirodije? Usredotočite se na jednu svrhu. Ako se nakon toga ispostavi da imate više prostora i za ostale aktivnosti - to je samo bonus!

Mali namještaj s puno funkcija

Istaknut ćemo odmah napočetku: nabavite male komade namještaja. Iznenadit će vas koliko toga možete dobiti s malim namještajem. Mali stolac može poslužiti kao stolić za kavu i kao mjesto za sjedenje - gdje možete ujedno i podići noge.


Voila: ne treba vam ležaljka. Nabavkom višefunkcionalnog namještaja možete dobiti puno više opcija za vaš balkon ili terasu. Također razmislite o odabiru sklopivog namještaja i onog koji ima spremnik za pohranu. Koristite svijetle boje i razmislite o tome da objesite i moderno ogledalo. Ono čini svaki prostor - čak i na otvorenom - većim i prostranijim.

Dignite pogled

Kad vam ponestane prostora na podu, podignite pogled. Zidovi su često neiskorišteni, a ako pronađete način da iskoristite vertikalnu dimenziju vašeg balkona ili terase, možete povećati uporabni prostor. Iskoristite zidove za pohranu, dekoraciju, osvjetljenje ili okomiti vrt.


[][]

Stavite duguljaste tegle za cvijeće i viseće košare. Postavite zidne police gdje ćete držati tegle za cvijeće, časopise ili šalice za kavu.

Fenjeri i lampice

Na malom balkonu ili terasi izbjegavajte jakurasvjetu i umjesto toga dodajte lampice s lijepom, toplom bojom svjetlosti. Lagano osvjetljenje savršeno je za stvaranje profinjene atmosfere, a lampice i fenjeri pretvorit će vaš neugledni balkon ili terasu u zonu za uživanje.


Svijeće su također sjajan način da uvedete svijetle, tople tonove u cjelokupan izgled vašeg prostora na otvorenom.

Sve u svemu, više nemate opravdanje da ignorirate malu terasu ili balkon kad imate mali raj na otvorenom koji samo čeka da ga ukrasite.