Vrtne klupe - praktične i prekrasne

Vrtne klupe idealan su komad namještaja u svakom dvorištu i na terasi ili balkonu jer pružaju više sjedećih mjesta od samih stolica. Kvalitetne vrtne klupe, osim svoje funkcionalne i praktične uloge, mogu poslužiti i kao ukras na kućnom prilazu ili trijemu. JYSKov asortiman uključuje drvene klupe te klupe od petana, koje su nešto jednostavnije za održavanje. Izaberite minimalističku klupicu bez naslona ili pak neku od naših klupa s naslonom za leđa i ruke.

Vrtne klupe

Kada birate vrtnu klupu, važno je razmotriti i njezinu funkcionalnost i udobnost. Klupa koja je ergonomski dizajnirana pružit će vam ugodno sjedenje tijekom dužih razdoblja, omogućujući vam da se opustite i uživate u svom vanjskom prostoru bez nelagode. Osim toga, estetika klupa također igra važnu ulogu u oblikovanju vašeg vanjskog prostora, pa razmislite o stilu i dizajnu koji će se najbolje uklopiti u vaše okruženje. Odabirom klupa koje kombiniraju funkcionalnost, udobnost i estetiku, osigurat ćete ugodno iskustvo i uživanje u vašem vanjskom prostoru tijekom cijele godine.

Materijali vrtnih klupa

Odabir vrtnih klupa koje ne zahtijevaju puno održavanja može biti praktičan izbor. Materijali poput umjetnog drva, aluminija i poliratana otporni su na vremenske uvjete te mogu izdržati vanjske uvjete tijekom cijele godine. Za razliku od drvenih klupa koje zahtijevaju redovito održavanje, klupa od ovih materijala neće zahtijevati mnogo truda kako bi ostala u dobrom stanju. Umjetno drvo, vlaknasti cement i poliratan su otporni materijali koji će izdržati sve vremenske uvjete bez problema. Ako ipak preferirate klupu od tvrdog drva, imajte na umu da će biti potrebno malo više rada kako biste je održavali i nauljili svake sezone kako bi ostala otporna na vanjske uvjete. U konačnici, odabir klupa od materijala koji ne zahtijevaju puno održavanja može vam uštedjeti vrijeme i trud, omogućujući vam da više uživate u svom vanjskom prostoru.

Održavanje i njega drvenih vrtnih klupa

Prirodni materijali poput drva zahtijevaju dodatnu njegu i zaštitu. Ako ih ne njegujete na pravilan način, postoji mogućnost da će se osušiti, ostariti te u konačnici popucati. Drveni vrtni namještaj najbolje je zaštititi uljnim premazom. Prije nego što premažete vašu drvenu vrtnu klupicu, temeljito je očistite te osušite. Za čišćenje možete koristiti visokotlačni čistač te tako omogućiti ulju da se lakše sjedini s drvom.

Više o održavanju drvenog vrtnog namještaja možete pročitati ovdje.