Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
zavjese za tuš s ručnikom

Savjeti za održavanje zavjesa za tuš

Sastavni dio velikog broja kupaonica su tuš-zavjese, koje svojim izgledom na poseban način mogu upotpuniti ovu bitnu prostoriju. No, zbog materijala i stalnog dodira s vodom one su čest izvor bakterija te ih je potrebno pravilno održavati kako bi u vašoj kupaonici zadržali visoku razinu čistoće.

U nastavku teksta pročitajte kako ispravno održavati zavjese za tuš u nekoliko jednostavnih koraka, kako biste postigli njihov lijep i uredan izgled.
 

Pranje zavjesa za tuš

Najjednostavniji način održavanja tuš-zavjesa je pranje u stroju za pranje rublja, na preporučenoj temperaturi od 40º. Jednostavno je i brzo. Nakon pranja, zavjesu stavite odmah na sušenje, po mogućnosti u prostoriju u kojoj je prozračivanje izvrsno. Pranjem zavjesa na 40º, odstranjuju se mrlje, ali samo u slučaju da to radite redovito - ukoliko vaše zavjese nisu dugo prane, mogućih mrlja se nećete riješiti lako.

Ukoliko duže vrijeme niste održavali vaše zavjese za tuš, operite ih s pola doze deterdženta u koji ste dodali 1 dcl octene kiseline, nakon čega zavjesu odložite u veću posudu i dodajte 8 litara tople vode, nakon čega ubacite i 250 ml kuhinjske soli. Nakon navedenih koraka, uvjerite se da se sol otapa te zavjesu pustite da odstoji u otopini sljedeća 4 sata. Nakon postupka, isperite ju običnom vodom i objesite ju kako bi se osušila. 
  

Održavanje tuš zavesa
 

Redovito pranje tuš-zavjesa 

Skidanje kamenca sa tuš-zavjesa 


Korištenje octa za obojene tuš-zavjeseKorisni savjeti 

Saznajte više

Održavanje i njega popluna i jastuka

Održavanje i njega popluna i jastuka

Kako održavati ručnike da budu mekani i bez neugodnih mirisa

Kako održavati ručnike da budu mekani i bez neugodnih mirisa

Kvaliteta i jamstvo

Kvaliteta i jamstvo

Kako čistiti zavjese i rolete

Kako čistiti zavjese i rolete