Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 2500 kuna ili više je besplatna!

Blagovaonica s crvenim i ružičastim te ured sa zelenim interijerom

Paletom boja stvorite estetski dizajniran interijer

Datum:

Kategorija: Dnevni boravak, Ured, Inspiracija

Ne morate imati veliku količinu novca na raspolaganju da bi vaš dom izgledao vizualno skladnije. Implementacijom određene palete boja u vašem domu uspjet ćete stvoriti vizualno lijep i skadan dom.

Odlučite se za jednu kombinaciju boja za vaš dom

Kad pogledamo lijepe domove na društvenim mrežama, Pinterestu ili u časopisima, često počnemo sanjariti i o vlastitom lijepo uređenom domu. Mnogi dizajneri interijera započinju stvaranjem takozvanih mood-boardova (ploča s idejama) s pomoću kojih planiraju koje će boje koristiti za uređenje interijera.

Smeđi i bež tepisi i ukrasni jastuci u smeđoj i bež boji

Držeći se određene palete boja vaš će dom izgledati složenije i modernije. To ne znači da biste trebali odabrati samo jednu boju, a zatim je koristiti u svim sobama. Paleta boja u domu može značiti da se držite primjerice toplih tonova, poput smeđih i crvenih nijansi, ili hladnih, kao što su siva i plava. Također može značiti i da ćete odabrati 4 do 5 boja koje ćete koristiti u oblikovanju svojeg interijera.

Posuđe u boji

Upamtite da je uporaba boje u vašem uređenju doma više od samog odabira boja. Razmislite o shemi boja namještaja, tepiha, jastuka, dekoracija, deka i pribora. Jednostavan način za stvaranje ujednačenog izgleda u vašem domu jest dodavanje elemenata u istoj shemi boja u svaku sobu.

Ako volite jarke boje, dobra je ideja da ih dodate kroz nekoliko elemenata, npr. ako imate kauč neutralne boje, možete ići s jarkom bojom polica ili jastuka za kauč. Manje je detalje lakše promijeniti ako se umorite od boja.

Dnevni boravak s posuđem u crvenoj boji i zidna polica u ružičastoj boji

Ostvarite estetiku prostorije s pomoću kruga boja

Oni koji vole detaljnije razmotriti u dizajnerska načela uzet će u obzir krug boja. Osnovno je pravilo da će korištenje susjednih boja na krugu boja stvoriti manji kontrast i smireniji osjećaj, a odabir komplementarnih boja (jedna nasuprot druge na kotaču) stvoriti veći kontrast i sobu s većom energijom.

Razumijevanje odnosa između boja pomoći će vam da shvatite zašto određene kombinacije imaju određene učinke na uređenje vašeg interijera.

Ali zapamtite da nema ispravnog ili pogrešnog - sve je stvar preferencije. Korištenje plalete boja u uređenju vašeg doma samo je jednostavan način za povezivanje vašeg doma.