Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Dvije vrtne garniture – jedna od ratana i jedna od metala i drveta

Kako odabrati savršenu vrtnu garnituru

Kada je večera gotova i kada je lijepa, topla večer, zašto ulaziti unutra ako vam se još druži na terasi? S luksuznim vrtnim namještajem kao što je vrtna garnitura , možete još više iskoristiti svoj vanjski prostor i kasne ljetne večeri. Međutim, pronalazak savršene vrtne garniture može biti teško: postoje bezbrojne kombinacije stolova, stolica i lounge sofa. Osim toga, morate misliti i na kvalitetu i održavanje. Saznajte koju vrtnu garnituru odabrati i na što obratiti pozornost.

Vrtna garnitura koja se sastoji od lounge sofe, stola i vrtnih ležaljki

Za što možete koristiti vrtne garniture za odmor?

Vrtna garnitura može se koristiti i na terasi i u vrtovima. Daje posebnu, opuštajuću atmosferu vašem vanjskom prostoru. To nije samo mjesto za opuštanje i uživanje u tišini, već i mjesto gdje možete provesti vrijeme s prijateljima i obitelji. Vrtna garnitura može biti mjesto okupljanja i susreta u vašem vrtu. Može se koristiti i za objedovanje na otvorenom jer mnoge vrtne garniture uključuju stolić podesive visine. 

Dakle, prije svega zamislite kako, gdje i kada ćete uživati ​​u vrtnoj garnituri, a zatim pogledajte različite mogućnosti. Želite li ga prvenstveno koristiti ispod drveća u vrtu gdje možete uživati ​​u hladnom piću? Ili ga želite koristiti kada okupljate prijatelje i obitelj? Ili možda kao ležaljke na terasi? Ili imate druge scenarije na umu?

Vrtne garniture za sjedenje - što tražiti?

Kada tražite novi vrtni namještaj, izbor može biti ogroman. Preporučamo da uzmete u obzir odnos cijene, funkcionalnosti i vaših potreba. Ako usporedite ove faktore, pronaći ćete najbolju vrtnu garnituru. U JYSKu nudimo garniture za sjedenje koje odgovaraju svim budžetima i potrebama. Kako bismo vam olakšali, odabrali smo četiri najvažnija čimbenika o kojima morate voditi računa pri kupnji vrtne garniture.

    1. Razmaci i veličine

    Prvo što morate uzeti u obzir je veličina vašeg vanjskog prostora. Imate li balkon ili veliku terasu? Bez obzira na sve, možete pronaći vrtnu garnituru koja odgovara vašim potrebama.

    Za mali vanjski prostor kutna garnitura može biti problematična, ali set s dvije vrtne ležaljke, stolom i eventualno dvosjedom može biti dobra opcija. Odaberite namještaj koji se lako pomiče. Ovdje pogledajte naš asortiman za male vanjske prostore:

    Ako je vaš vanjski prostor veći od male terase ili balkona, ali ne prevelik, onda bi dobro rješenje moglo biti kombiniranje vrtnog seta s malom vrtnom garniturom ili možda naše vrtne garniture srednje veličine, koja se sastoje od kauča, stolića i nekoliko lounge  stolica ili dvije male vrtne stolice i stola:

    Ako nedostatak prostora nije problem, onda imate luksuz da slobodnije birate. Međutim, tada može biti problem "ispuniti" sav prostor i dobiti kohezivni izgled. Dobar izbor je velika vrtna garnitura s kutnom garniturom:

    Ako imate vrlo specifičnu viziju svog vanjskog prostora, također imate priliku izgraditi vlastitu garnituru od pojedinačnih komada lounge namještaja kao što su vrtne ležaljke i stolovi.

    2. Materijali i održavanje

    Za mnoge ljude idealne vrtne garniture su s niskom razinom održavanja, posebno za one koji ljeto povezuju s dugim, opuštajućim danima – a ne trošenjem vremena na održavanje vrtne garniture.

    Većina vrtnih garnitura ima okvir izrađen od umjetnog drva, tvrdog drva, ratana ili metala poput aluminija, koji su materijali otporni na vremenske uvjete, gotovo bez potrebe za održavanjem, lako se čiste sapunom i vodom. Saznajte više o materijalima za vrtni namještaj u našem sveobuhvatnom vodiču 

    Vrtne garniture od metala, umjetnog i tvrdog drva

    Drvene ili metalne vrtne garniture često imaju vrlo moderan i jednostavan izgled. Stil koji ide uz mnoge domove. Međutim, imajte na umu da različite vrste drva imaju različite potrebe za održavanjem. Idealna vrsta tvrdog drva za vanjsku upotrebu je tikovina. Snažan je, izdržljiv i može izdržati i kišu i sunce zbog visokog sadržaja prirodnog ulja. Odlučili ga nauljiti ili ne, dugo će zadržati svoj lijep izgled.

    Metal kao što je aluminij ili pocinčani čelik, naprotiv, zadržava svoj bezvremenski izgled iz godine u godinu. Snažni su, mogu izdržati habanje tijekom dugih vremenskih razdoblja i lako ih je održavati jednostavnim brisanjem prljavštine.

    Vrtna granitura od metala i drveta

    Vrtne garniture od ratana

    Vrtne garniture od ratana dostupne su u različitim bojama - uključujući crnu, sivu i prirodnu te u raznim oblicima pruća. I boje i sastav modula utječu na cjelokupni vizualni izraz. Vrtne garniture od ratana su i za romantičare i nostalgičare među nama, kao i za sve one koji više vole ugodnu terasu. Poliratan, umjetna verzija, otporan je na vremenske uvjete i lagan, što vam omogućuje da s lakoćom premještate svoju garnituru za sjedenje.

    Različite vrste jastuka

    Jastuci za ležaljke dolaze u raznim bojama. Možete ih koristiti za podešavanje dubine sjednje vrtne garniture, kao i za dodavanje stila vašoj terasi.

    Neki jastuci nisu otporni na vodu ili vlagu te ih je potrebno zaštititi od kiše i premjestiti u zatvoreni prostor tijekom zime. Drugi su od materijala koji se brzo suši, što vam omogućuje da ih ostavite na kiši kraće vrijeme. Suše se za nekoliko sati ovisno o vjetru i temperaturi. Finalno, tu su vrtne garniture "za sve vremenske uvjete" s jastucima koji su dizajnirani da prežive nepogode. Ne moraju se odlagati, čak ni tijekom zime.

    3. Pravi dizajn

    Udobnost je važna, ali stil ne zaostaje! Zaista vjerujemo da bi vaš vrtni namještaj trebao biti produžetak vašeg doma. Unutra imamo udobne sofe i sjedala, pa zašto ne biste imali ovaj luksuz na otvorenom.

    Stil je stvar kako materijala, oblika, boja, sitnih detalja tako i vaših osobnih preferencija. Volite li vintage izgled, kolekcija UGILT mogla bi biti izvrstan izbor. Ako volite suvremeniji dizajn, pogledajte našu kolekciju VONGE. Ili ste više romantičar - ili nešto drugačije? Sigurno ćete pronaći garnituru za odmor koja odgovara vašem ukusu.

    Stil i udobnost su individualni. Ako ste u nedoumici koji stil vanjskog prostora odabrati, pogledajte svoj unutarnji namještaj. Postiže se moderan i kohezivan izgled kada se slažu u zatvorenom i na otvorenom.

    4. Razmatranja praktičnosti

    Ne zaboravite one sitne detalje koji mogu malo olakšati život na otvorenom. Ako svoju vrtnu garnituru puno premještate, pobrinite se da bude lagana. Ako je vaša garnitura za objedovanje i opuštanje, provjerite je li stol podesiv po visini. A ako želite brz pristup jastucima, dječjim igračkama ili svjetiljkama, pronađite vrtnu garnituru koja vam omogućuje pohranjivanje stvari na otvorenom.

    Odabir vrtne garniture zahtijeva od vas da razmislite o prostoru, materijalima i dizajnu, ali pravi spoj poboljšat će vaše iskustvo boravka na otvorenom u godinama koje dolaze.

    Saznajte više

    Trampolini: 7 stvari koje treba uzeti u obzir prije kupovine

    Trampolini: 7 stvari koje treba uzeti u obzir prije kupovine

    Vodič: Pronađite pravi suncobran za sebe

    Vodič: Pronađite pravi suncobran za sebe

    Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

    Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

    Vodič za odabir savršenog vrtnog stola

    Vodič za odabir savršenog vrtnog stola