Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Popis za festivalsko kampiranje: savjeti i trikovi

Spremni za kampiranje na festivalu?

Idete kampirati na festival - i jedva čekate?! Poznat nam je taj osjećaj :) A što biste zapravo trebali imati sa sobom da bi vam ovaj festival ostao u dobrom sjećanju? Nemojte da vas uhvati panika. Pročitajte naš popis za kampiranje i saznajte koja je oprema must-have na ljetnim festivalima. 

Nema fešte bez šatora

Dobar festivalski šator osnovni je element kada planirate odlazak na festival. Bez obzira na to kakvo će biti vrijeme, možete se povući u svoj šator na festivalu. Pa kako odabrati savršeni šator za festivalske radosti?

Važno je znati od samog početka koliko će ljudi spavati u šatoru i koliko ćete im blizu spavati. Čak i ako dijelite svoj šator samo s jednim prijateljem, i dalje trebate razmisliti o praktikalijama, poput svog kutka, stvari i odjeće za koje trebate imati prostora. Ako vam je to prioritet, razmislite o šatoru s nekoliko odjeljaka te zajedničkom prostoru, pa možete oboje imati malo privatnosti. Ili spavate jedno uz drugo, pa će vam trebati samo manji šator za ovaj festival. Najvažnije je da odaberete šator koji odgovara točno vašim potrebama, također uzimajući u obzir vaše vještine postavljanja šatora.

Nekoliko dodatnih štapova i klinova može biti izuzetno dragocjeno pa ste tako sigurni u slučaju da se oštete oni koje ste uglavili u tlu. 

 

Laku noć na festivalu

Kada je riječ o nužnoj festivalskoj opremi, važna vam je dobra vreća i dobar napuhanac/madrac za spavanje. Najvjerojatnije nećete puno spavati na festivalu, i zato je važno je da mrvica sna koju uhvatite bude kvalitetna.

Kada odaberete vreću za spavanje, važno je da uzmete u obzir vrijeme. Naravno, toplina vaše vreće za spavanje ovisi o tome koliko je toplo noću. Čak i topla ljetna večer može postati prohladna tijekom noći, stoga nemojte podcjenjivati važnost toplije vreće za spavanje. 

Tulum pod zvijezdama

Festival nije samo događaj na koji idemo s prijateljima da slušamo glazbu. Nerijetko pamtimo legendarne partyje u kampu i zato se iznova vraćamo na ovakve noćne provode na otvorenom. Uz pravu kampersku opremu, moći ćete bezbrižno uživati u druženju, bez obzira na to kakvo je vrijeme.

Da bi ste se dodatno zaštitili od sunca ili kiše, nabavite veliki suncobran. Ako sunce postane prejako tijekom dana ili ako padne kiša, imat ćete sklonište za sebe i društvo. Dakle, nabavite suncobran kao dio festivalske opreme za kampiranje.

Namještaj za kampiranje također je neophodan. Najbolja stolica za kampiranje ima prikladan držač za čašu u naslonu za ruku, pa je tako vaše pivo ..pardon, sokić uvijek dostupan.

Igra u festivalskom kampu

Festival je mjesto ultimativne zabave! Ne zaboravite spakirati neke zabavne stvari u svoj festivalski ruksak. Lopte, bazeni na napuhavanje i vodeni pištolji na festivalu će vam zaraditi dodatne bodove za najbolji neplanirani tulum. Osim što je dobar za ubijanje vremena, zabavne aktivnosti vjerojatno će privući i ostalu ekipu da vam se pridruži. I tako se stvaraju jedinstvene uspomene s festivala - a i lijepa prijateljstva. 

Bez ovoga se ni ne pakirajte

Odgovarajuće higijenske potrepštine neophodne su da biste bili spremni i za najgore. Kampiranje na festivalu nije zabavno s popucalim žuljevima jer su vam flasteri izgubljeni negdje na dnu vaše torbe. Zato biste trebali staviti nekoliko već odrezanih flastera u toaletnu torbicu.

Dobro razmislite o svemu što vam je potrebno svakodnevno, kao što su četkica za zube, pasta za zube, antibakterijsko sredstvo za ruke, krema za sunčanje, sprej protiv komaraca i lijekovi ako ih svakodnevno uzimate, i držite ih u jednoj vrećici, a zatim spakirajte i stvari koje nećete koristiti tako često, kao što su flasteri, lijekovi protiv bolova, šampon, ziherice i ljepljiva traka, u drugoj vrećici. 

Ne zaboravite na ručnik

Tuširanje možda najčešća aktivnost kada ste na festivalu. Međutim, dobro je donijeti ručnik kao dio festivalske opreme. Na nekim festivalima moći ćete plivati u jezeru ili u moru - a odmah nakon toga poželjet ćete ručnik. Čak i ako nema mjesta za kupanje, u pravilu se možete tuširati u kampovima.

Trebali biste odabrati ručnik koji nije prevelik, tako da neće zauzeti puno prostora. Odaberite odgovarajući ručnik, igrajte se bojama.

Dodajte i nekoliko ovih stvari na popis za kampiranje na festivalu

Nekoliko praktičnih stvari koje trebate upamtiti te spakirati uz opremu za kampiranje:

  • Sunčane naočale i šešir/kapa. Sačuvat će vam vid, a zadnje što želite imati na festivalu je spaljeno vlasište.
  • Dobre tenisice i sandale. Tako ćete rasturiti na koncertu.
  • Mala torbica ili ruksakić, da uvijek imate ono potrebno pri ruci. 

Ako ste zapamtili sve navedeno, spremni ste za kampiranje na festivalu!

Saznajte više

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

Različiti materijali vrtnog namještaja - detaljan vodič

Različiti materijali vrtnog namještaja - detaljan vodič

Lounge zona za opuštanje pored bazena

Lounge zona za opuštanje pored bazena

Pripreme za plažu: ručnik i-ili piknik-deka?

Pripreme za plažu: ručnik i-ili piknik-deka?