Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Dnevna soba s dvosjedom, lampom za čitanje i hrpom knjiga

Savjeti kako najbolje organizirati knjige

Ako volite čitati i obožavate knjige u svim oblicima i veličinama, možete stvoriti sobu u kojoj ćete pokazati svoju strast kroz dizajn interijera. Korištenje prostora za knjige može biti luksuz, pogotovo kad vam treba mjesta za potrebnije predmete, ali čak i mali stan ima mjesta za osobnu knjižnicu ako iskoristite sav raspoloživi prostor.

Priuštite si kutak za čitanje

Kutak za čitanje s podnom lampom i foteljom

Ne morate ulagati puno da bi vam kutak za čitanje bio ugodan. Kutak za čitanje možete stvoriti bilo gdje u stanu ili kući - ne mora biti u dnevnoj sobi. Mnogi ljudi vole čitati u krevetu, a u slučaju da to vrijedi i za vas, pobrinite se da imate jastuke za naslon. Ili možda možete pročitati nekoliko redova dok se kuha večera, samo pripazite da imate dovoljno svjetla za čitanje.

Blagovaonica s lampom iznad stola

U slučaju da više volite naslonjač za čitanje u vašoj dnevnoj sobi, umjesto velikog možete odabrati manji, tako da možete uživati s prekrasnom ljubavnom pričom ili uzbudljivom detektivskom knjigom.

Dnevna soba s dvosjedom s mjestom za fotelju za čitanje

Nabavite podnu lampu kako ne biste naprezali oči, stolić za piće i policu s knjigama za "nepročitane" i "pročitane" knjige.

Organizirajte svoje knjige

Knjige same po sebi mogu biti dekorativni element. Kad imate police pune knjiga, vaši gosti sigurno će pri ulaksu u prostoriju htjeti pogledati vaše knjige. Znatiželjni su: Kakav je vaš književni ukus i možete li im preporučiti nešto vrijedno čitanja. Svakako organizirajte svoje knjige redoslijedom koji za vas ima smisla:

Prema autoru ili naslovu

Počinjete s A i završavate sa Z. Razmislite što vam je lakše zapamtiti: Naslov ili ime autora. Ne zaboravite ostaviti prazan prostor na svakoj polici kako ne biste morali reorganizirati cijelu zbirku kad dodate neku novu knjigu... Nadopunite prostor prekrasnom vazom, slatkim kutijama za odlaganje ili drugom dekoracijom.

Polica s knjigama i razna dekoracija


Prema izgledu

Knjige također možete držati na polici poredane po veličini ili boji. Počnite s najvišim i krenite udesno, do najmanje. Također možete stvoriti lijepu dugu na svojoj polici s knjigama: započnite s knjigama s crnim koricama, a zatim idu one plave, zelene, žute, narančaste i crvene. Ovaj način organizacije vaše knjige manje je tradicionalan, ali vrlo lijep.

Konačno, možete i naslagati vodoravno jednu na drugu, umjesto da ih stavite uspravno. Ako imate ograničenu količinu prostora, možda ćete moći pohraniti više knjiga na ovakav način. Horizontalno možete slagati knjige visine do 15-20 cm, kako ih težina nebi oštetila.

metalna polica za knjige s nekoliko knjiga

Ključ uređenja malog stana ili sobe je korištenje okomitog prostora umjesto samo vodoravnog. Ne trebate očajavati zbog nedostatka prostora sve dok imate gole zidove na koje možete staviti police s knjigama.

Još savjeta za uređenje malog stana

Kako vi organizirate svoj prostor za knjige? Podijelite svoje savjete u komentarima.

 

Saznajte više

Vodič za odlaganje obuće

Vodič za odlaganje obuće

Kako odabrati klupu za hodnik?

Kako odabrati klupu za hodnik?

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za pohranjivanje

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za pohranjivanje

Favoriti među ukrasnim kutijama i košarama

Favoriti među ukrasnim kutijama i košarama