Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

BESPLATNA DOSTAVA online narudžbi u vrijednosti od 2500 kuna ili više!

Vrtna fotelja JELS i ARDEN fotelja sa tabureom

Kreativne ideje za dom velike obitelji

Datum:

Kategorija: Dnevni boravak

TAGOVI: dnevni boravak, hodnik

Dan 15. 5. UN je proglasio Međunarodnim danom obitelji. Ovo je odlična prilika da odvojimo nekoliko trenutaka i osjetimo zahvalnost za svoju obitelj i rodbinu, koliko god nam može biti teško sa svojom djecom, tinejdžerima ili roditeljima. Bilo da ste roditelj koji je dosta uključen u život djeteta ili imate djecu koja se vraćaju svojem domu nakon određenog perioda samostalnosti, može biti zaista izazovno naći dovoljno privatnosti u vlastitom domu. Zato vam donosimo par trikova kako pronaći kutak za sebe, čak i u kući punoj ljudi.

Namještaj za kuću punu djece

Veliki trend danas jest takozvani ''namještaj za privatnost''. Savršen je primjer ova fotelja koja će vam pomoći da se "ogradite" od svoje okoline. Cijela obitelj može biti u dnevnoj sobi, svatko zauzet svojom knjigom, serijom ili radom na laptopu. Fotelja u koju se možete zavaliti idealna je kao kutak privatnosti kad se želite skoncentrirati ili vam jednostavno treba malo mira. 

 


Kada puno ljudi živi u malom prostoru, postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaš dom izgleda prostranije, a da biste izbjegli preseljenje u veći dom. Višenamjenski namještaj odgovor je na nekoliko vaših problema. Kauč vam može poslužiti i kao krevet i kao mjesto gdje se možete opustiti sa šalicom kave u rukama. Neki od pametnih modela poput garniture MARIAGER imaju čak i prostor za pohranu. 


I da: još jedan od glavnih problema u malim domovima jest prostor za pohranu. Komad namještaja u kojem možete držati stvari, a pritom ima i druge funkcije, uvijek je dobrodošlo rješenje. Razmišljajte izvan okvira: samo zato što je nešto označeno kao ormarić za cipele ne znači da ne može imati i drugu svrhu. Namještaj za odlaganje obuće često je prilično plitak i može stati i na mjesta gdje obične komode s ladicama ne mogu. Ormarić za cipele može biti savršen i za odlaganje kapa, kišobrana, rukavica i drugih sitnica.

Pročitajte ideje za dekoriranje malih prostora.

Još savjeta za manji dom

Često smo fokusirani na to koliko mjesta imamo na podu, ali zaboravimo na zidove. Što više stvari možete objesiti na zid, to bolje. I ovo vrijedi za sve prostorije: koristite zidne police u dnevnom boravku, a za kupaonicu iskoristite viseći organizator STOBY. 


Izbjegavajte velike, teške komade namještaja iako je ponekad stvarno primamljivo kupiti nešto što ima dovoljno prostora za sve - poput glomazne garniture ili velikog klub stočića. Lagani i fleksibilni komadi namještaja jednostavniji su i lakši za premještanje pa ih možete koristiti u različite svrhe. 


Pročitajte više o Međunarodnom danu obitelji.