Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA: Do 21. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 200 € ili više je BESPLATNA! 
 

 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi.

Poplun i jastuk

Kako odabrati pravu veličinu popluna?

Koja je najbolja veličina jorgana, tj. popluna? Točan odgovor stoji iza činjenice tko će spavati pod njim! Razlikujemo poplun za bebe, za djecu te za odrasle u skladu s njihovom visinom. U tablici niže pronađite najčešće mjere popluna.
 

Poplun: vodič kroz veličine

nazivveličina
Baby - za bebe67x100 cm
Junior - dječji100x140 cm
Single - za jednu osobu135/140x200 cm
Ekstra dugačak - produženi za jednu osobu135/140x220
Double - dvostruki, za dvije osobe200x220 cm
King size - produženi za dvije osobe240x220 cm
Super king size - ekstra produženi za dvije osobe260x220 cm

 

Popluni su dostupni u više dimenzija

Popluni za odrasle razlikuju se i po dužini i širini. Mogu biti standardni ili produženi, a također i za jednu osobu ili dvije. Jedno vrijeme najpopularnija veličina popluna bila je 135x200 cm, ali sve više ljudi odlučuje se na produženu verziju popluna - dužine 220 cm. Što je duži poplun, udobnije i bezbrižnije ćete spavati.

Koja je najbolja dužina popluna?

Poplun mora biti minimalno 20-30 cm duži od vaše visine. Ako ste visoki manje od 170 cm, poplun dužine 200 cm bit će vam dovoljan. Ako vam je poplun prekratak, smrznut će vam se ili noge ili ramena, ovisno o tome kako ćete rasporediti svoj poplun. U konačnici riskirate loš i nekvalitetan san te ćete se probuditi umorni i nervozni.

Koja je najbolja širina popluna?

Poplun za jednu osobu treba biti barem 30 cm širi od razmaka vaših ramena da bi vas pravilno pokrio. Poplun za dvije osobe treba biti iste širine kao širina madraca na kojem vas dvoje spavate. Razgovarajte o očekivanjima koje imate za novi poplun - ako imate različite navike spavanja od vašeg partnera, možda biste trebali nabaviti dva odvojena. Također se trebate složiti volite li više topliji ili hladniji poplun prije nego kupite dvostruki poplun.

Također, važno je napomenuti da pojedinci ističu kako za ultimativno iskustvo spavanja treba imati ekstra produženi poplun za dvije osobe. Ako i dalje imate bilo kakvo pitanje u vezi s veličinom popluna, obratite se našem osoblju u trgovini ili upitajte našu Korisničku službu za savjet - rado ćemo vam pomoći.

Poplun birate i po vrsti materijala

I navlaka i punjenje popluna dostupno je u više vrsta materijala. Prirodno je punjenje od perja i paperja, ali može biti i od svile, pamuka ili vune. Prirodno je punjenje prozračno, ugodno pada oko vašeg tijela te ima najbolje izolacijske mogućnosti.

Perje, paperje i jačina punjenja

Perje i paperje najčešće je od guske ili mošusne patke. Većina više voli poplun od paperja jer se takav poplun naziva "onim pravim". Takvi popluni se ocjenjuju po takozvanoj jačini punjenja. Jačina punjenja označava kvalitetu i distribuciju (gustoću) perja i paperja te kako poplun izgleda nakon što je komprimiran. Jačina punjenja vrednuje se po ljestvici od 2 do 16, pri čemu 16 označava najveću moguću izolaciju topline.

Idealni poplun kombinacija je visoke jačine punjenja i težine. Što je veći udio paperja, viša je jačina punjena. Što je veći udio perja, poplun je teži.

Saznajte više u Održavanju i njegi popluna i jastuka.

Saznajte više

Vodič kroz punjenje popluna – koja vam jačina punjenja odgovara?

Vodič kroz punjenje popluna – koja vam jačina punjenja odgovara?

Poplun i jastuk od tkanina na biljnoj bazi

Poplun i jastuk od tkanina na biljnoj bazi

9 savjeta za uštedu energije ove zime

9 savjeta za uštedu energije ove zime

Istaknuti popluni iz našeg asortimana

Istaknuti popluni iz našeg asortimana