Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Dnevni boravak s kaučom, stolićem i foteljom te tepihom s visokim florom na podu

Vodič: Kako odabrati idealan tepih

Tepisi su praktičan dodatak za gotovo svaku prostoriju u vašem domu. U ovom vodiču pomoći ćemo vam odabrati najbolji tepih za vašu spavaću ili dječju sobu, blagovaonicu, dnevni boravak, kuhinju ili hodnik

Tepisi za spavaću ili dječju sobu
 

Buđenje i ustajanje iz toplog kreveta može biti malo lakše ako naša stopala pri izlasku iz kreveta dočeka mekani tepih. Postavite male tepihe sa svake strane kreveta ili odaberite veliki tepih koji ćete staviti ispod kreveta - dovoljno velik da imate mjesta sa strane. Vuneni ili mekani tepisi mogu pružiti toplinu vašim stopalima, naročito u hladnim jutrima.


Savjet: Kako vam se tepisi ne bi klizali i stalno pomicali, ispod njih stavite neklizajuću podlogu. Tako ćete spriječit zapinjanja, klizanja i potencijalne padove uz tepih.

Tepisi za blagovaonicu

Veliki tepih ispod blagovaonskog stola u isto vrijeme može biti i praktičan i udoban. Vaši podovi će ga svakako voljeti jer će ih spasiti od ogrebotina koje mogu nastati stalnim pomicanjem stolica. 
Obratite pažnju na to da tepih bude dovoljno velik kako ne bi smetao pri izvlačenju stolica. Također, naša preporuka je da za ovu prostoriju odaberete tepih koji je lak za usisavanje i čišćenje i na kojem se mrvice ne mogu lako sakriti.
 

Tepih ispod blagovaonskog stola može povezati cijelu prostoriju i omogućiti bolju akustiku. Na kraju, našim je stopalima uvijek ugodnije kada su na udobnom tepihu nego na podu. 

Blagovaonica s okruglim blagovaonskim stolom, blagovaonskim stolicama, komodom, ormarićem i okruglim tepihom

Ako imate okrugli blagovaonski stol, okrugao tepih bio bi elegantnije rješenje za vašu blagovaonicu.

Možda će vam biti praktičnije da ispod blagovaonskog stola stavite tepih s uzorkom ili u tamnijoj boji. Obje opcije manje su osjetljive od jednobojnih, svjetlijih tepiha jer će se mrlje na tamnijim tepisima manje vidjeti.

Tepisi za dnevnu sobu

Kao i u blagovaonici, u dnevnom boravku tepih također može uljepšati samu prostoriju, poboljšati akustiku i udobnost. Ako volite da vam se stopala ušuškaju u tepih dok gledate svoju omiljenu seriju ili čitate knjigu, onda odaberite neki od naših mekanih tepiha koje možete staviti ispod stolića u dnevnoj sobi.

Tepisi za kuhinju

Kada mnogo vremena provodite u kuhinji pripremajući hranu, tepih može pomoći da vašim stopalima bude udobnije dok stojite. Odaberite tepih koji se lako čisti kao što su ravni tepisi ili tepisi koji se mogu prati u mašini tako da ne morate previše da brinete o mrljama. Ne zaboravite ispod tepiha staviti neklizajuću podlogu kako biste izbjegli nezgode.

Tepisi za hodnik  

Pod u hodniku najviše je izložen prljavštini i vlagi koju unosimo obućom koju nosimo vani. Tepih za hodnik istodobno može zaštititi podove i omogućiti da vaš hodnik izgleda uredno. Odaberite mali tepih koji lako možete istresti vani i tako ukloniti prljavštinu i prašinu koja se nakupi u vašem hodniku.

Tepisi od jute su posebno pogodni za ulaznu prostoriju. Dugotrajni su, lako se održavaju i njihova neutralna boja se lako uklapa s ostatkom interijera.

Tepisi koje odaberete ne trebaju se samo estetski uklapati u vaš dom, već također trebaju biti udobni i praktični za održavanje. Kada ujutro vaša stopala urone u mekani tepih u spavaćoj sobi, kada uživate u toplini tepiha u vašem dnevnom boravku dok gledate svoju omiljenu seriju ili kada se divite dugotrajnosti vašeg tepiha u kuhinji ili hodniku, znat ćete da je vaš izbor bio dobar.

Saznajte više

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

U fokusu: serija LYNGVIG

U fokusu: serija LYNGVIG

Zavolite stil japandi uz seriju SOLLERUP

Zavolite stil japandi uz seriju SOLLERUP

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana