Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Žena pored komode s ratan mrežom

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

Posljednjih nekoliko godina ratan je ponovno postao popularan kao materijal za namještaj i u uređenju doma. Imajući na umu dizajn koji kombinira izdržljivost i estetiku, mnogima je lijep pleteni namještaj od ratana koje ističe prirodno drvo, istodobno odišući udobnošću i vintage štihom. Ratan je jedan od češćih načina upotrebe materijala u namještaju i interijeru. 

Serija HALMSTAD s ratan mrežom

Serija HALMSTAD prikazuje prekrasnu estetiku prirodnog drva, s prekrasnom ratan mrežom na frontama vrata proizvoda. U JYSK asortimanu pronaći ćete divne komade namještaja od ratana kao što su ormarići, komode, stolići za kavu i uzglavlja u 2 veličine. S uzorkom od ratana kao temeljnim detaljem predmeta u seriji, svi se skladno slažu jedan s drugim, omogućujući vam da svoj dom ukrasite privlačnošću i toplinom prirodnog drva.

Neki od artikala u seriji HALMSTAD izrađeni su od umjetnog ratana, koji sa sobom donosi mnogo iste estetike kao i pravi ratan. Osim toga, poliratan je vrlo izdržljiv, lagan i ne zahtijeva održavanje, što vam daje dugotrajnu alternativu prirodnom ratanu.

Serija SALTVIG s frontama od ratana

Baš kao i HALMSTAD, serija SALTVIG prekrasan je namještaj izrađen od visokokvalitetnog drva jasena i dijelova jasena s ratan mrežom. Kolekcija sadrži dvije komode – jednu s 2 vrata i drugu s 3 – kao i ormarić s 2 vrata.

Ormarić od ratana i komode od ratana izrađene od jasenovog furnira i ratan mreže
SALTVIGKomoda SALTVIG 3 vrata jasen
265,- €/kom.
339,- € /kom.

Ostali namještaj s pletenim detaljima  

Ako volite izgled prirodnih boja i pletene uzorke, postoje i druge mogućnosti osim mreže od ratana. Naša serija VADEHAVET, među kojima je dnevni krevet vrlo popularan komad, također prikazuje kako upotreba pletenih materijala u dizajnu namještaja može stvoriti taktilnu, minimalističku i bezvremensku privlačnost. Uz namještaj izrađen od punog hrasta, visokokvalitetnih hrastovih dijelova te izdržljivih sintetičkih vlakana, komadi serije VADEHADET favoriti su koji će još dugo krasiti vaš dom.

Što je ratan mreža?

Pletena trska – poznata i kao mreža od ratana, pleteni ratan ili ratan mreža – stoljećima je bila popularan način upotrebe ratana u našim domovima. U prvom se redu koristi za razne vrste namještaja kao što su blagovaonske stolice, fotelje i komode te ukrasni predmeti, poput lampi od ratana. Pleteni namještaj od ratana daje vintage štih i lijepu estetiku vašem domu. Ikoničan je i privlačan, bez da privlači puno pozornosti, i stoga je izvrstan za besprijekorno stapanje s modernim, minimalističkim stilovima.

Povijest korištenja ovakvog pletenja u dizajnu namještaja seže daleko u prošlost. Njemački izraz "Wiener Geflecht" - bečka slama, trska ili pruće na engleskom - odnosi se na poseban stil tkanja tankih traka od ratana ili trske kako bi se stvorili zamršeni, lijepi uzorci za upotrebu u namještaju. Ovaj je stil bio vrlo popularan u kasnom 19. i ranom 20. stoljeću i izdržao je test vremena: mnogi ga još uvijek žele i prilično je prikladan za suvremeno skandinavsko uređenje doma.

Saznajte više

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

U fokusu: serija LYNGVIG

U fokusu: serija LYNGVIG

Vodič: Kako odabrati idealan tepih

Vodič: Kako odabrati idealan tepih

Zavolite stil japandi uz seriju SOLLERUP

Zavolite stil japandi uz seriju SOLLERUP