Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Naučite kako držati kuću urednom

Naših 7 najboljih savjeta za uredan dom

Potrebno vam je nekoliko trikova za pospremanje stana? Uz naših 7 savjeta možete lako organizirati i očistiti svoj dom - i pobrinuti se da tako i ostane. Pročitajte naš popis i naučite kako pospremiti svoj dom i učiniti svoj život malo lakšim:

  1. Prije nego što počnete s pospremanjem: uzmite vrećicu za smeće, krpu za prašinu i praznu košaru za veš

Odakle početi: Prvo pobacajte smeće u vreću, pokupite sve što nije na svojem mestu i stavite prljavi veš u košaru, prebrišite sve površine i voila: vaš je dom ponovo uredan i reprezentativan. 

  1. Očistite sve površine

Površine čistite jednu po jednu - i nemojte zabrljati površine koje ste već čistili! Ako još uvijek ne znate gdje je mjesto nekim stvarima, stavite ih na gomilu na krevet/kauč pa njih možete rasporediti na kraju - kada su sve površine čiste.

  1. Organizirajte po kategorijama, ne prostorijama

Počnite od kategorija koje su najlakše i idite prema težim. Počnite od kategorija poput npr. odjeće ili knjiga, a za kraj ostavite stvari koje imaju sentimentalnu vrijednost. 

  1. Čišćenje podjelom u 3 kategorije

Veliki dio čišćenja i pospremanja obuhvaća rastanak od stvari koje više ne koristite ili vam nisu potrebne. Odvojite stvari koje vam nisu potrebne na 3 kategorije: ''Za bacanje'', ''Za reciklažu/doniranje'' i ''Za prodaju''.

  1. Organizacija uz fokus na vaše omiljene stvari

Ispraznite ladicu/ormar i odaberite stvari koje volite i koje često koristite. Riješite se ostalih stvari! Puno je teže odabrati stvari koje više ne želite od onih bez kojih ne možete živjeti.

  1. Ne izlazite iz sobe praznih ruku

Drugim riječima - čistite redovito. Možda zvuči prejednostavno, ali funkcionira! Neka vam postane navika da nikad ne izlazite iz prostorije praznih ruku - samo razmislite o tome koliko ćete stvari "riješiti" svakog dana!

  1. Pratite pravilo 80/20 - 80% čisto i 20% neuredno

Prihvatite da je 80% vašeg doma čisto i uredno i prihvatite da je 20% neuredno. Kada živite po ovom pravilu, čišćenje će vam oduzimati manje vremena i nećete se opterećivati razmišljanjem o tome. 

Još savjeta za uredan dom

Nadamo se da će vam naši savjeti biti korisni i da će vam čišćenje biti bar malo lakše. Ako vam nije dosta naših savjeta - imate sreće, jer smo pripremili 2 bonus savjeta

Bonus savjet 1: Okrenite vješalice na drugu stranu

Ako je vrijeme da organizirate svoj ormar ali vam teško pada opraštanje od odjeće, ovaj je savjet savršen za vas: počnite okretati vješalice na drugu stranu. Zatim ih vratite na dobru stranu ako i kada upotrijebite odjeću s njih. Pogledajte vješalice poslije dva tjedna i obratite pažnju na to koliko njih je još uvijek naopako. Ovo je lak i vrlo opipljiv način da vidite koliko odjeće zapravo koristite na dnevnoj bazi. Prodajte ili donirajte stvari koje nikada ne koristite.

Bonus savjet 2: Kupite košaru za veš za čistu odjeću

Ovaj savjet je za one čija spavaća soba uvijek izgleda kao tvornica tekstila koja je eksplodirala - ili za one koji isprobaju četiri različita outfita a prva tri ne vrate u ormar. Koristite košaru za veš samo za čistu odjeću i ispraznite je jednom tjedno. Ovako možete izbjeći da ujutro u žurbi slažete 10 komada odjeće natrag u ormar.

Saznajte više

Favoriti među ukrasnim kutijama i košarama

Favoriti među ukrasnim kutijama i košarama

Odaberite savršenu komodu

Odaberite savršenu komodu

Koji od ovih 5 ormara idealno odgovara vašem lifestyleu?

Koji od ovih 5 ormara idealno odgovara vašem lifestyleu?

Vodič: kako odabrati vitrinu

Vodič: kako odabrati vitrinu