Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Ručnici u raznim bojama vise na šipki

Kako da vam bude toplo i nakon tuširanja

Kako izbjeći da vam bude hladno kad izađete iz lijepog, toplog tuša u prohladne prostorije? Postoji nekoliko stvari koje treba učiniti, a kao i uvijek, planiranje je ključno. Kad izađete iz tuša, imate višu tjelesnu temperaturu zbog prethodne vruće vode po vašem tijelu. Kad voda na vašoj koži počne isparavati, gubite tjelesnu toplinu. Zato iskoristite ove savjete kako vam ne bi bilo neugodno i hladno nakon vruće kupke.

 

1. Dobro se pripremite prije tuširanja

Ako želite izbjeći propuh i hladnoću u kupaonici, smočite tuš zavjese i "zalijepite" ih uz kadu ili zid i na taj način zadržite paru i toplinu. 

Pred kraj tuširanja počnite polako smanjivati ​​temperaturu vode kako biste se prilagodili nižim temperaturama koje vas čekaju izvan tuša. Također možete malo otvoriti zavjesu. Tako ćete također pustiti malo pare da prodre u ostatak kupaonice i brzo je zagrije.

 

2. Upotrijebite 2 ručnika

Od hladnoće se možete zaštititi jedni brzim brisanjem čim izađete iz tuša. Pripremite dva ručnika: jedan za kosu/glavu i jedan za tijelo. Ako koristite samo jedan ručnik, on će biti mokar nakon što ga upotrijebite za kosu i neće moći učinkovito ukloniti svu vodu s tijela.

 

 

3. Koristite prave ručnike za kupanje

Debeli, mekani ručnici daju vam osjećaj ugode, bolje upijaju od tankih i laganih i brže ćete se osušiti.

Pročitajte naš Vodič kroz ručnike.

 

4. Koristite suhe, tople ručnike za kupanje

Provjerite jesu li se vaši ručnici dobro osušili od posljednjeg tuširanja. Imajte na umu da što je ručnik deblji odnosno teži, to će mu trebati više vremena da se osuši. Sušenje vlažnim ručnikom neugodno je i neće vam osigurati osjećaj topline nakon tuširanja.

Ako je moguće, ostavite svoje ručnike na grijanom držaču za ručnike ili blizu radijatora, tako da budu ugodni i topli kada ih zatrebate.

 

5. Pravilno postavite svoje ručnike

Objesite svoje ručnike nadohvat ruke od tuša kako biste se mogli brzo osušiti nakon tuširanja. Držanjem blizu tuša ih također možete ugrijati.

 

6. Koristite ispravnu tehniku ​​sušenja

Brzo se obrišite jednom stranom ručnika, a zatim ga okrenite i upotrijebite drugu stranu. Ako koristite debeli ručnik, druga strana će i dalje biti ugodno suha.

 

7. Stavite odjeću i papuče blizu tuša

Ne zaboravite ponijeti kućni ogrtač i papuče sa sobom u kupaonicu i staviti ih blizu tuša. Vrući tuš će ih utopliti, tako da budu udobne i tople.

Nošenje udobnog kućnog ogrtača nakon tuširanja također će vam dati više vremena za opuštajuću rutinu i njegu tijela.

Uživajte u vrućem kupanju!

Saznajte više

Omiljena kupaonska oprema kupaca

Omiljena kupaonska oprema kupaca

Pretvorite kupaonicu u svoju spa oazu

Pretvorite kupaonicu u svoju spa oazu

U centru pažnje: serije ručnika

U centru pažnje: serije ručnika

Unesite ljetnu atmosferu u svoju kupaonicu

Unesite ljetnu atmosferu u svoju kupaonicu