Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA: Do 21. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 200 € ili više je BESPLATNA! 
 

 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi.

Gotove zavjese u spavaćoj sobi i plisirane zavjese u blagovaonici

Izbor i postavljanje zavjesa i rolo zavjesa

U ovom vodiču možete naučiti kako donijeti najbolju odluku kada su u pitanju gotove zavjese i rolo zavjese te pročitajte o prednostima nekoliko načina ukrašavanja prozora.

Gotove zavjese: prilagodljive i jednostavne za postavljanje

Gotove zavjese dostupne su u nekoliko vrsta tkanina i boja. Sve što trebate učiniti jest odabrati one koje odgovaraju vašem domu i potrebama. Za spavaću ili dnevnu sobu zavjese za zamračivanje mogu biti pravi izbor. Oni zatvaraju svjetlost i toplinu, tako da su vrlo praktične ljeti. S druge strane, svjetlije zavjese propuštaju svjetlost, a istodobno stvaraju privatnost. 

Gotove zavjese u spavaćoj sobi
Zavjesa AUSTRA 1x140x300 baršun ružič.
16,50 €/kom.
36,99 € /kom.
UŠTEDA 55%

Gotove zavjese lako se postavljaju. Prije nego što ih kupite, svakako izmjerite prozor kako biste bili sigurni da ćete kupiti pravu veličinu. Trebali biste odabrati zavjese koje odgovaraju širini vaše karniše. Što se tiče duljine, morate odlučiti želite li da zavjese vise do 1½ cm od prozorske klupice ili idu skroz do poda. U krajnjem slučaju, možete ih čak i pustiti da se malo zgužvaju na podu. Sve gotove zavjese lako se skraćuju – nije ih potrebno porubljivati šivaćom mašinom. Zavjese se mogu namjestiti s pomoću glačala, krpe i priložene rubne trake.

Gornji dio zavjese

Prije nego što odaberete svoje nove zavjese, razmislite trebaju li ići s određenom vrstom karniša ili jednostavno razmislite koje mogućnosti vješanja zavjesa preferirate: 

  • Traka za zavjese: zavjesa s trakom za kukice vrlo je popularan izbor. Dobro funkcionira u tradicionalnom, trendovskom i ležernom uređenju interijera. Ovo je jedna od najjednostavnijih opcija, posebno pogodna za lagane zavjese.
  • Kanal: zavjese obješene na ovaj način imaju jednostavan, ležeran izgled, a rješenje je vrlo jednostavno: kanal za šipku jest ušiveni džep na vrhu zavjese koji se lako navlači preko šipke. Kad je zavjesa zatvorena, šipka se jedva vidi.
  • Petlja: zavjesa s petljama moderno izgleda i djeluje fantastično ako želite stvoriti ležeran izgled u sobi. Međutim, zavjese s petljama nisu prikladne za prostorije u kojima želite zatvoriti svjetlo. Šipka prolazi kroz petlje, a svjetlost će sijati između petlji i same zavjese.
  • Metalni prsteni: zavjese koje imaju metalne prstene ravnomjerno su raspoređene na vrhu i vrlo se lako otvaraju i zatvaraju. Vise u labavim naborima i dodaju moderan izričaj vašem dekoru.

Izaberite odgovarajuću karnišu

Provjerite odgovara li karniša vrsti zavjese. Kada to provjerite, možete nastaviti s traženjem odgovarajuće veličine karniše. Preporučujemo karnišu koja je 20 % duža od širine vašeg prozora. Također preporučujemo da je postavite 6-8 centimetara iznad prozora ili u strop iznad prozora.

Ako volite traku za povezivanje zavjesa, preporučamo da budu duge najmanje 30 cm i postavljene na pola visine od mjesta na kojem završava zavjesa.

Savjeti za pranje zavjesa

Prije nego što operete zavjese, svakako pročitajte upute. Postoji nekoliko savjeta koje je potrebno znati:

  1. Kako biste spriječili skupljanje zavjesa, perite ih na najmanjoj temperaturi.
  2. Nakon pranja, zavjese objesite kako biste spriječili njihovo gužvanje i stvaranje nabora. Ne zaboravite zaštititi pod od vode koja će kapati iz njih.
  3. Možete ih zavezati s dvije ili tri vrpce dok se suše.
  4. Zavjese od poliesterskih vlakana trebate prati omekšivačem kako biste spriječili nastanak statičkog elektriciteta.

 

Rolo zavjese: fleksibilne i idealne za spavaću sobu

Rolo zavjese dostupne su u nekoliko boja. Mogu se skratiti po širini kako bi odgovarale vašem prozoru. Što se tiče duljine, birajte one koje dosežu sve do vaše prozorske klupice.

Black-out rolo zavjese u djevojčicinoj sobi

Blackout rolo zavjese/rolo zavjese za zamračivanje sprječavaju prodor i svjetlosti i topline i idealne su primjerice za spavaću sobu.

Duo-rolo zavjese omogućuju vam vrlo precizno prilagođavanje količine svjetla u prostoriji, a istodobno idealno osiguravaju privatnost u vašem domu. Sastoje se od dva sloja prozirne i neprozirne prugaste tkanine koje se pomiču na željenoj razini.

Plisirane zavjese – elegantne i fleksibilne

Plisirane zavjese idealan su izbor za moderan dom. Mogu se skratiti po širini kako bi odgovarale vašem prozoru.

Plisirane rolo zavjese u blagovaonici

Uz gornje i donje naborane rolo zavjese možete stvoriti savršenu ravnotežu između svjetla i privatnosti u svom domu. Plisirane zavjese možete spuštati i podizati s gornje i donje strane, kako biste precizno ispunili svoje potrebe.

 

Saznajte više

3 istaknute posteljine iz novog asortimana

3 istaknute posteljine iz novog asortimana

Uljepšajte svoju spavaću sobu novom posteljinom

Uljepšajte svoju spavaću sobu novom posteljinom

Koji od ovih 5 ormara idealno odgovara vašem lifestyleu?

Koji od ovih 5 ormara idealno odgovara vašem lifestyleu?

3 savjeta prije opremanja dječje sobe

3 savjeta prije opremanja dječje sobe