Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA: Do 21. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 200 € ili više je BESPLATNA! 
 

 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi.

Okviri na zidu u tri različite veličine i zlatne zidne dekoracije

Ideje za kreiranje osobnog zida sa slikama

Poželjeli ste jedan zid u svojem domu posvetiti zbirci najdražih fotografija, slika ili grafika? Nebrojeno je mnogo mogućnosti kad je u pitanju uređenje takvog zida pa nije odveć potražiti malo inspiracije i savjeta. Bilo da ste odlučili koristiti omiljene grafičke uzorke, ilustracije ili osobne fotografije, u nastavku pronađite nekoliko korisnih ideja koje će vam pomoći u realizaciji zamišljenog.

Prva stvar na koju je potrebno obratiti pažnju jest da se ovakav zid, osim što treba odražavati vašu osobnost, treba i dobro uklopiti u stil uređenja vašeg doma. Ako koristite samo osobne fotografije, slobodno kombinirajte nekoliko različitih stilova prilikom kreiranja zida sa slikama. S druge strane, kombiniranje fotografija i ilustracija će zahtijevati ujednačen stil.

Kreirajte nostalgičan fotozid

Stvaranje fotozida vam omogućava da fotografije i ilustracije izložite na kreativan i vrlo osoban način. Odaberite samo fotografije i na taj način napravite kolekciju dragih uspomena na jednom mjestu, koja će vam uvijek biti u vidokrugu i podsjećati vas na te najdraže trenutke.

Dodavanje ilustracija među osobne fotografije omogućit će vam dodatnu dozu kreativnosti – poigrajte se sa šaljivim ilustracijama ili grafikama koje će naglasiti atmosferu na okolnim fotografijama. Jedno je sigurno – ako na zid postavite samo elemente koji su vam dragi, svaki put kad vam pogled padne na njega dobar osjećaj je zagarantiran. 

Kako odabrati slike?

Naravno, izbor slika koji će najbolje odgovarati prostoriji jako je individualan. Prilikom odabira nameću se različiti faktori: vaš osobni ukus, stil uređenja doma, dostupan prostor na zidu i naravno, cijena. Dok će neki odabrati raznobojne ilustracije, drugi će preferirati crno-bijele grafike. Raznobojne ili crno-bijele slike možete kupiti, ali ih primjerice i preuzeti s interneta i isprintati, opcija je mnogo, ovisno o tome koliko ste novca spremni uložiti. 

Postavljanje slika i ilustracija u kombinaciji

Važno je stvoriti određenu poveznicu između slika i grafičkih ilustracija. Probajte ne miješati prviše različitih stilova jer postoji mogućnost da će zid izgledati konfuzno i neuredno. Idete li na verziju u bojama, neka se određene boje koje ste odabrali ponavljaju kroz elemente na zidu i tako stvaraju poveznicu. Primjerice, odaberite okvire u istoj boji, ili pak odaberite boju koja se pojavljuje na svim elementima. Odlična je ideja upariti crno-bijele grafike, koje će biti odličan kontrast raznobojnim slikama i fotografijama postavljenim uz njih.

Najbolji način za postavljanje slika na zid

Hoćete li vaš zid sa slikama imati pravilnu strukturu i biti minimalistički, ili ćete odabrati opušteniju i nepravilnu strukturu, ovisi o vama i vašem ukusu. Neka i taj korak bude odraz vaše osobnosti. Bez obzira na to za koji se model postavljanja odlučite, svakako budite dosljedni u obrascu postavljanja kako bi elementi na zidu u konačnici bili u hramoniji. Za dodatnu harmoniju odlučite se za postavljanje elemenata tako da tvore linije, bilo horizontalne, bilo vertikalne.

Tamni ili svijetli okviri?

Boja ovira za slike uvelike pridonosi stvaranju ‘dojma dubine’, a naravno utječe i na opći dojam koji zid ostavlja, kao i na njegov sklad s ostatkom prostora. Crni okviri  ili okviri u tamnim tonovima ističu slike, a uz svijetle se okvire slike više stapaju s pozadinom. Ako volite ujednačenost, odaberite okvire iz iste serije koji imaju više različitih veličina, kao što je VALTER, koji su izvrsni za kreiranje foto zida.

Uklapaju li se u vaš dom više drveni elementi, odaberite drveni okvir za slike. Ako volite obojeno drvo, eto ideje da se bacite na kreativan ‘uradi sam’ projekt i okvire obojite sami bojom za drvo po vašem izboru kako bi stvorili jedinstvene dekoracije.

Kad je u pitanju debljina okvira, birajte uže okvire za minimalistički dojam i isticanje same slike, a šire okvire ako želite više odvojiti elemente na zidu i stvoriti čistiji uzorak.

Saznajte više

Unesite osjećaj proljeća u svoj dom uz novu Nordic Mood kolekciju

Unesite osjećaj proljeća u svoj dom uz novu Nordic Mood kolekciju

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među tekstilima za dom

Dodajte dašak prirodne topline svom blagovaonskom stolu

Dodajte dašak prirodne topline svom blagovaonskom stolu

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana