Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Kućni ured s udobnom stolicom i odgovarajućim stolom

7 točaka za preuređenje kućnog ureda

Uređenje kućnog ureda, tzv. home officea, utječe na našu radnu učinkovitost i kreativnost. Donosimo vam nekoliko točaka koje trebate promotriti kad razmišljate o preuređenju vašeg radnog kutka. Iznenadit ćete se, ali upravo je tajna u malim detaljima.

1. Jeste li u pravoj sobi?

Prije nego širom otvorite oči i um te razmotrite detalje, razmislite jeste li svoj kućni ured pozicionirali na pravom mjestu - možda baš dnevni boravak pruža novo rješenje.

2. Dodajte malo osobnosti

Home office u kojemu su ukrasi pažljivo odabrani u skladu s osobnim ukusom daje životnost prostoru te određen "štih", što će vam pomoći da se osjećate ugodno i kao da ste na svome. Dekorirajte svoj kućni ured svojim omiljenim bojama, odličnim tepisima te čak i raskošnom foteljom na kojoj ćete moći intelektualno prionuti i ostvariti svoju kreativnost osjećajući se opušteno.

Za ukras, također razmislite jeste li tip za slike ili radije poneku nekonvencionalnu zidnu dekoraciju. Ne postoji pravilnik o uređenju ureda kad se nalazite u svojoj gajbi. :) Stoga, da biste postigli najbolje rezultate, uredite svoj kućni ured u skladu s ostatkom vašeg doma.


Lounge fotelja u uredu

3. Odaberite stol u novoj, modernoj boji

Radni je stol dominatna točka vašeg ureda i ishodište vaših dekoracija. Stoga je važno da ga pomno odaberete i da je on odraz vašeg ukusa, koje će potom kreirati ostatak prostorije te naposljetku se uklopiti u interijer vašeg doma koji ste pomno uredili.

Stol svijetle boje pružit će vam osjećaj jednostavnosti i lakoće u prostoriji te se neće puno isticati. Tamni stol djelovat će teže i glomaznije te može lako izdominirati nad ostalim detaljima, a u konačnici i dizajnom interijera vašeg kućnog ureda.

4. Birajte uredsku stolicu po vlastitom osjećaju

Uredska stolica također stavlja veći naglasak na ukupan dojam prostorije. Zgodan primjerak uredske stolice jednostavno ćete uklopiti u home office: od svih koji vam se sviđaju, provjerite koja vam pruža idealan omjer udobnosti i funkcionalnosti koje vaš posao zahtijeva.

Primjerice, u skladu s osobnim preferencijama odabrat ćete ili stolicu s visokim naslonom koja pruža potporu i vašim leđima i vratu, ili ako ste aktivniji tip koji se često ustaje, lako možete posegnuti i za stolicu s nižim naslonom. I takva će vam stolica pružiti ravnotežu dostatnu za rad, a jednostavnije i manje agresivno će se uklopiti u cjelokupan interijer. Također razmislite o rukohvatima - volite li se na njih osloniti ili biste radije posegnuli za osjećajem nesputanosti i minimalističkim dizajnom.


Bijela moderna stolica s drvenim stolom

5. Osigurajte si dovoljno prostora za pohranu

Papiri i bezbrojne sitnice razbacane posvuda brzo će preobraziti vaš pomno dekoriran home office u kaos, gdje gubite kontrolu nad svojim stvarima, čime može patiti vaša produktivnost. Provjerite koje sve mogućnosti vaš kućni ured ima za pametna rješenja kojima ćete održati red i urednost ureda. :)

Jedna od opcija je da vaš stol ima ladice ili zidne police kojima ćete imati dovoljno mjesta za sve uredske potrepštine ili pregledno organizirane dokumente. U svakom ćete trenutku moći posegnuti za potrebnom opremom.


Stol s pohranom
 

6. Osigurajte si dobar pogled sa stola

Goli zid ubojica je svake kreativnosti i produktivnosti, stoga pobjegnite od njega - okrenite mu leđa! Hrabro premjestite svoj stol pod prozor da biste osigurali zdravu količinu svjetlosti i svjesnosti. :) Pripazite samo da vam sunce ne bliješti direktno u ekran monitora ili laptopa.


Stol s pogledom
 

7. Ne zaboravite na osvjetljenje

Ogroman faktor u vašem kućnom uredu jest izvor svjetlosti. Bez dostatne količine svjetla riskirate pogoršanje vida. Dodajte nekoliko izvora svjetlosti vašem uredu tako da je možete prilagođavati s obzirom na trenutak.

Razmotrite gdje će vam najbolje pristajati stolna lampa, a da vam fokusira svjetlost kad je najviše trebate.

Saznajte više

Kako urediti radni prostor u vašem domu

Kako urediti radni prostor u vašem domu

Ideje za božićne poklone za nju i njega

Ideje za božićne poklone za nju i njega

Crna gaming stolica s LED svjetlima

Crna gaming stolica s LED svjetlima

Igrajte u stilu s LED gaming stolom HALDUM

Igrajte u stilu s LED gaming stolom HALDUM