Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Radni stol i stolica bijele boje u bež prostoriji

Kako urediti radni prostor u vašem domu

Nedostaje li i vama prostor u domu koji je predviđen za rad? Ako ste ograničeni kvadraturom, a postoji potreba za radnim prostorom, možete ga uklopiti u vašu dnevnu sobu. U nastavku pronađite nekoliko korisnih ideja za kreiranje radnog prostora u sklopu vašeg doma.

Dizajn radnog prostora

Postoji mnogo kreativnih načina kroz koje možete formirati radni prostor u vašem domu. Jedna od ideja jest da iskoristite slobodan kut vaše dnevne sobe, ili pak prazan dio zida uz koji možete postaviti radni stol, i pretvorite ga u 'ured u malom'. Kada je riječ o samom dizajnu radnog prostora, poželjno je izabrati stol u boji koja će se dobro uklopiti s ostatkom interijera, zbog čega će cjelokupan prostor izgledati kompaktno. Radne sobe koje su odvojene često su uređene pomalo sterilno, a na ovaj ćete način imati priliku stvoriti ugodan prostor u kojem će vam i rad biti lakši.

 

 

Sve što vam je potrebno za vaš ured u dnevnoj sobi jesu radni stol i stolica, koji ne moraju biti strogo uredski. Ne zaboravite prostor za pohranu radnih materijala - ako ih nemate puno, bit će dovoljan stol s ugrađenim ladicama, no ako imate potrebu za većom pohranom, razmislite o polici koja će moći podnijeti tu količinu. Ne zaboravite, orijentirajte se na materijale i boje koji prevladavaju u ostatku prostora, što će osigurati da se radni kutak skladno uklopi u cjelinu dnevne sobe. 

Radni stol i ostatak interijera

Kada je riječ o biranju namještaja i dodataka koji će činiti vaš radni prostor, prijedlog je da komadi namještaja budu jednostavnog dizajna, kako bi prostor izgledao veće. Razmislite o komadima kao što je jednostavan bijeli stol bez previše detalja, koji će se skladno uklopiti uz bijeli zid. Za atraktivniji pristup odaberite crni stakleni stol, koji će tvoriti odličan kontrast. Još jedna od važnih stavki je i veličina stola - neka ne bude prevelik, kako dnevni boravak ne bi izgubio na svojoj funkcionalnosti.

Uredjenje radnog prostora

Akorazmišljate o generalnom preuređenju interijera, jedna od ideja jest da spojite blagovaonicuu i dnevnu sobu što će zajedno sa radnim kutkom maksimalno otvoriti prostor. U tom slučaju nemojte u prostor postavljati previše namještaja i dekorativnih elemenata kako biste interijer zadržali prozračnim.

U radnom prostoru držite stvari urednima

Uvođenjem radnog prostora u vašu dnevnu sobu morat ćete obratiti pažnju na urednost. Radni stol lako je zatrpati raznim dokumentima i uredskim priborom, a kad se on nalazi u sklopu vaše dnevne sobe potrebno ga je pomno organizirati i osigurati da stalno izgleda čisto i uredno. U suprotnom, ovaj će dio vašeg dnevnog boravka previše 'upadati u oči' i cijeli će interijer izgledati pomalo neuredno, a prvobitni izgled koji ste htjeli postići neće imati željeni efekt.

 

Detalji za ured: košare, sat, pladanj, umjetna biljka i lampa

 

U organizaciji radnog prostora mogu vam pomoći kutije za odlaganje različitih veličina, u koje ćete uredno pohraniti sve sitnice s kojima ne znate gdje, a istovremeno će vam biti na dohvat ruke. Ako ste u potrazi za detaljima pomoću kojih ćete upotpuniti radni prostor, a koji će u isto vrijeme biti funkcionalni, odaberite sat modernog dizajna, košaru za odlaganje novina, nezahtjevne umjetne biljke, stolnu lampiu ili pladanj za sitnice.

 

Imajte na umu da vaš radni kutak ne bi trebao zauzimati previše prostora, već biti funkcionalan, a svojim se izgledom skladno uklopiti u prostor vašeg doma.

Saznajte više

Ideje za božićne poklone za nju i njega

Ideje za božićne poklone za nju i njega

Crna gaming stolica s LED svjetlima

Crna gaming stolica s LED svjetlima

Igrajte u stilu s LED gaming stolom HALDUM

Igrajte u stilu s LED gaming stolom HALDUM

Kako organizirati radni prostor dok radite od kuće

Kako organizirati radni prostor dok radite od kuće