Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dani spavanja: uštedite do 60%
 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi. Izvrsna ponuda za vašu tvrtku


 

Nasmiješena skupina putnika s ruksakom koji planinare šumovitim područjem

7 koraka za kreiranje luksuznog glamping iskustva

Spavanje i provođenje vremena u prirodi vjerojatno nije svačiji prvi izbor: mnogi od nas vjerojatno pamte kako su proveli noć u vreći za spavanje u malom šatoru, koji nije bio baš udoban ni topao. Ali što ako kampiranje možete učiniti udobnim – možda čak i luksuznim? Kao kontrast tradicionalnom, jednostavnom boravku na otvorenom, ovdje na scenu dolazi glamping.

Iako postoji mnogo opcija za superluksuzno glamping iskustvo, lako možete kreirati svoje, bez puno troškova – samo se trebate pobrinuti za detalje i stvoriti ugodno iskustvo koje savršeno odgovara vama i suputnicima..

Što znači glamping?

Pojam glamping jest izveden od riječi glamurozno i kampiranje. Bez obzira na to namjeravate li ostati u postojećem kampu ili sve sami isplanirati, ideja iza glampinga jest otići na tradicionalno kampiranje s naprednom razinom udobnosti. Tako osnovne potrepštine za kampiranje ili sam šator pretvarate u luksuznije (udobnije) iskustvo.

Glamping je posljednjih godina postao vrlo popularan. Ponekad – iz raznih razloga – nije moguće dati prednost putovanju na daleku egzotičnu lokaciju. U ovakvim situacijama još uvijek možete dobiti predivan, udoban i uzbudljiv odmor - odlaskom na glamping putovanje.

Muškarac i žena sjede na klupi i gledaju u planine i jezero

7 koraka za stvaranje prekrasnog glamping iskustva

Postoji nekoliko vrsta proizvoda koje možete ponijeti na svoje glamping putovanje. Ponekad manje jest više, ali budući da je kod glampinga riječ o luksuznoj udobnosti, i sitnice mogu napraviti razliku.

1. Započnite sa šatorom za kampiranje

Šatori za kampiranje dostupni su u različitim oblicima i veličinama - na vama je da odlučite koji šator vama najviše odgovara. Šator je generalno pristupačna, prenosiva i vrlo praktična opcija za izlet na otvorenom.

2. Razmislite o rolo prostirci ili zračnom madracu

Ako planirate spavati na otvorenom nekoliko noći, nabavite kvalitetnu prostirku ili zračni madrac kao temelj vašeg spavanja koji će znatno poboljšati udobnost. Za zračni madrac obavezno provjerite je li mu potrebna pumpa.

3. Ponesite vreću za spavanje

Vreća za spavanje napravit će znatnu razliku u udobnosti, toplini i dobroj izolaciji tijekom noći. Također je praktičnija od toga da nosite jastuk i poplun jer se lako može sklopiti i pospremiti.

4. Stolice i stolovi za kampiranje

Pravi set stolica za kampiranje i stolova za kampiranje postat će udobno mjesto za vas i vaše suputnike dok zajedno sjedite i uživate u osvježavajućim pićima i jelu.

5. Prikladna oprema za kuhanje

Za kuhanje u pokretu, nošenje opreme od kuće pojednostavnit će pripremu hrane. Naš je jednokratni roštilj CASUS prenosiv i vrlo praktičan. Kao lagana alternativa tradicionalnim roštiljima, idealan je za pripremu mesa i povrća tijekom kampiranja na otvorenom.

6. Oprema za kampiranje koja je naizgled suvišna

Mnoge su stvari neophodne, ali se čine trivijalnim sve dok ne shvatite da ste ih zaboravili ponijeti na put. Ne zaboravite ponijeti ovakve stvari - na kraju krajeva, obično ih se naziva osnovnim potrepštinama za kampiranje, a bit ćete sretni kasnije kad ih pronađete u svojoj torbi.

7. Oprema za kampiranje koju je korisno imati

Naposljetku, budući da se glamping temelji na poboljšanju udobnosti i luksuza, postoje razne lijepe, ali ne i potrebne stvari koje možete ponijeti na glamping putovanje kako biste ga učinili posebnim.

 

Bez obzira na to idete li na izlet odsjesti uz hladno planinsko jezero ili na suncem obasjano polje u ljetnim vrućinama, svakako provjerite jeste li spakirali sve što će vam trebati za putovanje. Čak i ako je vaše odredište dvorište kod kuće, odlučite da kampiranje bude glamping – a to bi moglo završiti kao najbolji odmor koji ste ikada imali.

Saznajte više

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

Različiti materijali vrtnog namještaja - detaljan vodič

Različiti materijali vrtnog namještaja - detaljan vodič

Lounge zona za opuštanje pored bazena

Lounge zona za opuštanje pored bazena

Pripreme za plažu: ručnik i-ili piknik-deka?

Pripreme za plažu: ručnik i-ili piknik-deka?