Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
6 jednostavnih ideja za dekoriranje malog stana

6 jednostavnih ideja za dekoriranje malog stana

Kako mali prostor učiniti većim je pitanje koje sve zanima. U našem novom blog postu donosimo vam korisne ideje koje će vam pomoći pri dekoriranju malog prostora. 

Ideja 1: Postavite ogledalo preko puta prozora

Ogledala se često koriste u mali prostorima da bi se uz pomoć njih stvorila iluzija većeg prostora. Upravo zbog toga najbolji je savjet da ogledalo postavite preko puta prozora da bi se svjetlost izvana reflektirala unutra, čime ćete stvoriti efekt drugog prostora, a samim time će i prostor djelovati veće. Ovo je jedna od najpopularnijih metoda.

Ideja 2: Postavite ogledalo iza lampe

Još jedan od korisnih savjeta jest da ogledalo postavite iza lampe ili nekog drugog izvora svjetlosti. Svjetlost lampe će se reflektirati u ostatku prostorije i učiniti da djeluje veće. Koristite i stolnu i viseću lampu - obje će odraditi posao. 

 

 

Ideja 3: Izaberite namještaj s dvostrukom funkcijom

Ako razmišljate o dodatnim idejama kako da prostor učinite većim, odabir funkcionalnog namještaja može odigrati važnu ulogu. Jedan od odličnih primjera je kauč na razvlačenje koji može imati dvije namjene - za spavanje i odmaranje. Na taj način ćete riješiti dvije vrlo bitne stvari bez da zauzimate previše prostora.

 


Još jedan od korisnih komada jest tabure s dijelom za pohranu koji će vam pomoći da odložite sitnice, a s druge strane idealno je rješenje za sjedenje kada vam dođu gosti. 

 

Ideja 4: Birajte namještaj koji je svjetlijih tonova i "laganog" dizajna

Namještaj svjetlijih tonovima doprinosi dojmu da je "laganiji" što će svakako utjecati na cjelokupan izgled prostora. To naravno ne znači da trebate izbjegavati namještaj u tamnim tonovima i namještaj od drva. U nastavku pogledajte neke od idelanih primjera takvog namještaja: 

 

Ideja 5: Ograničite upotrebu boja i materijala

S ciljem da kreirate skladan mali prostor, pokušajte se ograničiti na nekoliko boja i materijala. Izaberite istu boju u nekoliko varijanti kada birate namještaj. Za spavaću sobu na fotografijama niže koristili smo sivu boju u izboru zavjesa, okvira kreveta, jastučića i prekrivača za krevet.  Također smo koristili isti uzorak za jastučiće i prekrivač. 

 

 

 

Ideja 6: Kreirajte manje zone

Imajte na umu o aktivnostima u vašem stanu kao što su spavanje, ručanje, odmor itd. Kada imate pregled svih svojih aktivnosti, možete kreirati manje zone za svaku aktivnost, ili za one najvažnije. Koristite zavjese za odvajanje prostora ili neke od biljaka, kojima ćete odvojiti prostoriju. 

 

 


Imate vlastitih savjeta za uređenje malog prostora? :) Napišite nam u komentaru. 
 

Saznajte više

Unesite osjećaj proljeća u svoj dom uz novu Nordic Mood kolekciju

Unesite osjećaj proljeća u svoj dom uz novu Nordic Mood kolekciju

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među tekstilima za dom

Dodajte dašak prirodne topline svom blagovaonskom stolu

Dodajte dašak prirodne topline svom blagovaonskom stolu

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana