Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA: Do 21. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 200 € ili više je BESPLATNA! 
 

 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi.

Dijete na kompjuteru usred kompjuterske igre

Kako odabrati idealan gaming stol i stolicu

Najbolje gaming stolice i stolovi su podesivi i mogu se prilagoditi kako bi pristajali sjedećem položaju igrača. Ne postoji dvoje potpuno iste visine, težine i mišićne snage i svaka osoba ima individualne preferencije za položaj sjedenja. Kada pričamo o djeci i tinejdžerima, još je bitnije da imaju podesivu stolicu kako bi im bila udobna i pružala im pravilnu potporu i dok rastu. 


Pratite ove upute kako biste odabrali najbolju gaming stolicu i stol: 

1. Koju gaming stolicu odabrati?

Najbolje gaming stolice imaju udobno sjedište koje pomaže u regulaciji tjelesne temperature. Ima podesive naslone za ruke, visinu i naslon, pa se može precizno postaviti kako bi odgovarala vašim potrebama. 

2. Kako prilagoditi gaming stolicu?  

Postavite stolicu tako da su vam kukovi i koljena na istom nivou. Vodite brigu o tome da vam stopala dodiruju pod ili da imate oslonac za noge za potporu. Ako su vam koljena previsoko u usporedbi s kukovima, može doći do prekida protoka krvi. Ako su prenisko, može se stvoriti pritisak u donjem dijelu leđa. Provjerite što vam odgovara i u skladu s tim podesite stolicu.   

Kada dođe do prilagođavanja nagiba naslona, ne postoji samo jedan odgovor. Morate isprobati različite pozicije. Započnite s malim nagibom i izmjenjujte nagib naslona dok ne dođete do onog u kojem se najviše osjećate kao da vam je kralježnica u prirodnom položaju. 

Podesite naslone za ruke tako da su vam laktovi pod kutom od 90 stupnjeva kada koristite miš ili tipkovnicu.


Naša crno-crvena gaming stolica JENSLEV ima podesivu visinu i udobno sjedište, podesive naslone za ruke i mehanizam za podesivost nagiba kako biste mogli pronaći poziciju koja vam najviše odgovara. 

3. Idealna pozicija miša i tipkovnice

Kada su vaši laktovi pod kutom od 90 stupnjeva, trebate moći dosegnuti tipkovnicui bez protezanja ruku. Takođe pripazite da se pri tome ne savijate u kukovima. I ponovo: pokušajte pronaći opuštajuću, prirodnu poziciju i podešavajte gaming stolicu kako biste pronašli vama najudobniju poziciju.

4. Kako postaviti monitor

Pokušajte smjestiti monitor na udaljenost jedne ruke, i slobodno ga prilagođavajte. Svatko ima drugačije oči, pa bi idealna pozicija za vas mogla biti malo bliže ili malo dalje. Idealna dužina vam dopušta da vidite male objekte i likove bez da naprežete oči. 

5. Visina i nagib monitora

Kada sjedite uspravno, vaše oči bi trebale biti u visini gornje trećine ekrana. Ako je monitor postavljen previsoko, možete naginjati vrat blago na gore, a ako je podešen previsoko, naginjat ćete glavu prema dolje. 

Pročitajte više o pravilnom položaju pri sjedenju.  

Nije naodmet da stol izgleda kul. Gaming stol s LED svjetlima će sigurno postići taj efekt. 

6. Dopustite svojim očima da se odmore

Dok koristimo monitor, često zaboravimo treptati. Predugo gledanje u monitor isušuje naše oči, pa je dobra ideja raditi sljedeće vježbice: odvratite pogled od monitora svakih 20 minuta i gledajte u objekt koji je udaljen 5-10 metara najmanje 20 sekundi. 

7. Pravite pauze i pokrenite se

Čak i usred najuzbudljivije igrice, ne zaboravite s vremena na vrijeme napraviti pauzu. Kad god se igrica učitava ili završite nivo, ustanite po sendvič ili napunite bočicu vode. 

Ne zaboravite na hidrataciju - Gaming stol s držačem za čašu sprječava prolivanje po tipkovnici. 

Pokretanje krvotoka i opuštanje očiju usredotočenih na predmete na raznim udaljenostima pokreće proces oporavka. Imajte najmanje jednu desetominutnu pauzu svakih sat vremena. 
Također udahnite malo svježeg zraka. Brza šetnja vani je odličan način da pročistite mozak. Vodite računa o tome da ostanete fit - npr. na nogometnom igralištu ili kroz jednostavne vježbe kao što su čučnjevi, iskorak, plank, sklekovi i trbušnjaci. I vaše tijelo i vaše vještine kao igrača će imati koristi od toga. 
Kada završite s igranjem, otvorite prozor i počistite tako da budete spremni i usredotočeni za sljedeću igru.

LANGHOLM stol nudi jednostavno odlaganje potrebne gaming opreme. 

 

 

 

 

Saznajte više

Kako urediti radni prostor u vašem domu

Kako urediti radni prostor u vašem domu

Ideje za božićne poklone za nju i njega

Ideje za božićne poklone za nju i njega

Crna gaming stolica s LED svjetlima

Crna gaming stolica s LED svjetlima

Igrajte u stilu s LED gaming stolom HALDUM

Igrajte u stilu s LED gaming stolom HALDUM