Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 2500 kuna ili više je besplatna!

Zero Waste DIY projekt

JYSK LIFE Club - Zero Waste projekt

Datum:

Kategorija: Ideje i savjeti

TAGOVI: JYSK Life Club, DIY, Zero waste, Održivost, DIY ideje

Već dugi niz godina JYSK radi na povećanju ekološke svijesti kod svojih dobavljača i kupaca te radi s najvjerodostojnijim svjetskim eko-oznakama poput BCI, STANDARD 100 by OEKO-TEX® i FSC®-certifikata (FSC® N001715) kako bi osigurali da materijali od kojih su izrađeni naši proizvodi dolaze iz odgovornih izvora.

Kao poseban projekt na koji smo izrazito ponosni i koji je izazvao velik interes javnosti jest Zero waste kampanja u okviru naših JYSK Life Club radionica.

Cilj JYSK Life Club radionica jest promoviranje životnih vrijednosti i povećanje same kvalitete života s obzirom na ubrzanu svakodnevnicu. Također, stavljen je naglasak na upoznavanje danske kulture, uređenje interijera na autentičan, jedinstven i kreativan način, kao i poticanje pojedinaca na angažman kroz različite društveno odgovorne projekte.

U sklopu radionica poseban naglasak stavili smo na održivost i bavili se Zero waste temom kroz DIY (Do-It-Yourself) projekte u suradnji s kreativkama koje su podijelile s nama svoje ideje kako udahnuti novi život proizvodu koji ste namjeravali baciti.

Projektom želimo potaknuti pojedince na doprinos, održivo ponašanje, a ujedno i na zabavu s ukućanima i prijateljima. Vrijednost i važnost odgovornog ponašanja prepoznalo je i 9 influencera iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije te su nas podržali kroz svojih 18 ideja, pokazali kako na kreativan način stvoriti čaroliju te pri tome inspirirali mnoge.

 

Hrvatska

Matea Halilović nam je pokazala kako možemo ponovno iskoristiti posudice od potrošenih svijeća, što učiniti s polomljenim okvirom za fotografije te kako od vaze koja nam se više ne uklapa u prostor napraviti lampu.

1. IGTV video: Kako ponovo iskoristiti posudice potrošenih svijeća?

2. IGTV video: Kako od starog okvira izraditi memorijsku ploču za ostavljanje poruka?

3. IGTV video: Kako vazu pretvoriti u lampu?

Martina Palić izradila je stalak za tortu od starih tanjura i zdjelice te nas naučila kako spremno dočekati nadolazeće blagdane uz novi set za stol od stare posteljine te kreativan ukras za zid od starog prljavog nadstolnjaka.

4. IGTV video: DIY stalak za tortu od starog tanjura i zdjele

5. IGTV video: DIY kuhinjski tekstil od stare posteljine

6. IGTV video: DIY wall art od starog nadstolnjaka

Patricia Baradić stare jastučnice ukrasila je jednostavnom tehnikom koju može izvesti svatko od nas u svojem domu te udahnula novi život teglicama za cvijeće. 

7. IGTV video: DIY ukrasne jastučnice

8. IGTV video: Kako osvježiti stare predmete?

Srbija

Ivana Popović zna da su prave keramičke vaze i viseći stalci za tegle skupi, te nam je u svojim videima pokazala kako možemo napraviti eko, jeftiniju varijantu istih, dok se Marela Aćimović poigrala kreiranjem boho zida od starih podmetača za stol.

Mali Iv, Ivana Popović

9. IGTV video: Kako napraviti lažne keramičke vaze

10. IGTV video: DIY viseće tegle

Marina enterijernica, Marela Aćimović

11. IGTV video: DIY - Boho zidna dekoracija

Bosna i Hercegovina

Slađana Ikić je u svojim videima pokazala zašto nikada ne bismo trebali baciti stare okvire od slika i kako sortirati stvari u svojoj kupaonici, a Ajla Huremović nam je dala ideju kako da iskoristimo stari sat koji više nije u funkciji.

My Bosnian Home, Slađana Ikić

12. IGTV video: Kako iskoristiti čaše od svijeća

13. IGTV video: Kako iskoristiti stare okvire od slika?

Ajla Huremović

14. IGTV video: Kako stari sat transformirati u poslužavnik

Slovenija

Jana Koteska i Alja Nike Skrt iz Slovenije poigrale su se vazama i starim svijećama te nam pokazale kako na eko način pakirati hranu za piknik ili posao te nas nadahnule svojim kreativnim idejama.

Aljaskrt, Alja Nike Skrt

15. IGTV video: DIY - Beeswax wraps

16. IGTV video: DIY - Reciklirane vrećice za grickalice u prirodi

Jana Koteska

17. IGTV video: DIY - Kako napraviti lampu od staklene vaze

18. IGTV video: DIY - Kako ponovo iskoristiti posude od svijeća 

 

Nadamo se da su vam se ideje svidjele i da ćete bar neku od njih isprobati! U komentarima nam recite koja ideja je vaš favorit i obavezno nas označite na društvenim mrežama ako ćete isprobati neku od njih.