Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 500 € ili više je besplatna!

Slavimo rođendan - do -65% >

Žena iznajmljuje sobu i daje ključ

4 jednostavna savjeta za uređenje apartmana za iznajmljivanje

Kada odlučite iznajmiti sobu ili stan za ljude koji dolaze na odmor u vaš kraj, svakako trebate razmisliti kako privući potencijalne goste ili stanare. Primarna je lokacija, lokacija, lokacija, ali važno drugo mjesto zauzima interijer koji vam može puno pomoći u privlačenju i zadržavanju gostiju - ili odmoći.

Ovaj popis pomoći će vam u organizaciji vašeg prostora i uređenju interijera, a svidjet će se i vama i vašim gostima.

Kako iznajmiti dom za odmor

1. Očistite sve prostorije i uklonite sav nered

Ništa nije odbojnije od prljavštine i nereda. Prije nego što uslikate stan i primite goste, obavezno obrišite prašinu, prođite usisavačem, operite podove, kupaonu i kuhinju, stavite čistu i ispeglanu posteljinu te raščistite nered. Pobrinite se da vaši gosti imaju dovoljno mjesta za svoje stvari u ormarima, na noćnim ormarićima, komodama te da su vaše stvari na sigurnom. Pročitajte naše najbolje savjete za uredan dom

2. Kreirajte privlačan interijer koji poziva na odmor

Ako su vaši zidovi prazni nakon što ste maknuli svoje slike i djeluju pomalo dosadno i neugledno, ne očajavajte. Lako je dodati malo boje i živosti u kompletnu prostoriju - stavite slike i postere u modernim okvirima.   


Ako nemate puno prostora, stavite ogledala na zid da bi soba izgledala veće. Horizontalno postavljeno ogledalo odaje dojam veće prostorije i djeluje otmjeno. Ogledala možete koristiti i funkcionalno i kao dio dekoracije.

 


3. Osvijetlite svoj prostor

Rasvjeta ima veliku ulogu u kreiranju lijepog ozračja i može napraviti značajnu promjenu u interijeru, ali - koliko je svjetlosti potrebno prostoru da se to postigne? Gdje bi trebalo postaviti svjetla?

Lusteri su odlično  i jednostavno rješenje ove dileme. Bonus je što luster možete ugasiti kada vam nije potreban ili kad želite postići intimniji dojam, stoga dodajte stolne ili podne lampe tamo gdje će biti fokus.

Najbitnije je postaviti lampe pored kreveta, svjetla točno iznad blagovaonskog stola, ali slobodno dodajte i lampice čija je jedina uloga da stvore malo hyggea, udobnosti i ugodnosti. Lampe koje rade na baterije sjajne su kao posebna dekoracija jer ih možete postaviti bilo gdje bez da pazite gdje je najbliža utičnica.


4. Dodajte ekstra prostor za odlaganje

Kada putujete negdje, često ponesete i neke stvari za koje nije predviđeno posebno mjesto. Zato se pobrinite da pri iznajmljivanju sobe ili stana osigurate dovoljno mjesta za odlaganje ovakvih sitnica. Ormar ne mora biti prevelik, ali trebao bi imati par ladica i par vješalica. Ako nema dovoljno prostora u ormaru, možete razmisliti i o stalku za odjeću s donjom policom za obuću. 


Razmislite o vodičima, mapama i informativnim brošurama koji su potrebni vašim gostima koji su prvi put u vašem mjestu. Nabavite police ili stoliće za putovnice, naočale i slične stvari - da bi sve bilo lako dohvatljivo. 


Multifunkcionalan namještaj veoma je praktičan kada je u pitanju stan za iznajmljivanje. Ne zaboravite da komad namještaja koji je namijenjen za jednu stvar lako može biti upotrijebljen i za nešto drugo: na primjer, tabure se može koristiti i kao efektan noćni ormarić. 

 
Ako želite dodatnu zaštitu svojeg inventara, razmislite o zaštitama za madrace i PVC stolnjacima za blagovaonski stol.

BONUS SAVJET: Pripremite svoj apartman i pozovite stručnjaka da ga fotografira

Prije nego što otvorite sezonu iznajmljivanja svojeg prostora, svakako ćete napraviti generalno čišćenje. Nakon što složite posteljinu na krevete te dodate ručnike, stavite svježe ispeglane zavjese i temeljito očistite kupaonicu, vaš besprijekorno čist i složen apartman zaslužuje stručno fotografiranje.

Ne ustručavajte se pozvati prijatelja s kvalitetnom kamerom i zamolite ga da iz svih kutova poslika sve prostore koje iznajmljujete. Odaberite sunčan dan, stavite cvijeće u vazu, dodajte voće u zdjelu na blagovaonski stol i pokažite svoj apartman u punom sjaju!

Napravite nekoliko super fotki vašeg stana i spremni ste za iznajmljivanje! 

 

Saznajte više

Vodič za brzosušeći vrtni namještaj za sve vremenske prilike

Vodič za brzosušeći vrtni namještaj za sve vremenske prilike

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

U fokusu: serija LYNGVIG

U fokusu: serija LYNGVIG

Vodič: Kako odabrati idealan tepih

Vodič: Kako odabrati idealan tepih