Košara

Vaša košarica je prazna

Košara

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 2500 kuna ili više je besplatna!

UŠTEDITE DO 60% na odabranim kategorijama
Žena iznajmljuje sobu i daje ključ

4 jednostavna savjeta za uređenje apartmana za iznajmljivanje

Datum:

Kategorija: Ideje i savjeti

TAGOVI: Savjeti, uređenje doma, interijer

Kada odlučite iznajmiti sobu ili stan za ljude koji dolaze na odmor u vaš kraj, svakako trebate razmisliti kako privući potencijalne goste ili stanare. Primarna je lokacija, lokacija, lokacija, ali važno drugo mjesto zauzima interijer koji vam može puno pomoći u privlačenju i zadržavanju gostiju - ili odmoći.

Ovaj popis pomoći će vam u organizaciji vašeg prostora i uređenju interijera, a svidjet će se i vama i vašim gostima.

Kako iznajmiti dom za odmor

1. Očistite sve prostorije i uklonite sav nered

Ništa nije odbojnije od prljavštine i nereda. Prije nego što uslikate stan i primite goste, obavezno obrišite prašinu, prođite usisavačem, operite podove, kupaonu i kuhinju, stavite čistu i ispeglanu posteljinu te raščistite nered. Pobrinite se da vaši gosti imaju dovoljno mjesta za svoje stvari u ormarima, na noćnim ormarićima, komodama te da su vaše stvari na sigurnom. Pročitajte naše najbolje savjete za uredan dom

2. Kreirajte privlačan interijer koji poziva na odmor

Ako su vaši zidovi prazni nakon što ste maknuli svoje slike i djeluju pomalo dosadno i neugledno, ne očajavajte. Lako je dodati malo boje i živosti u kompletnu prostoriju - stavite slike i postere u modernim okvirima.   


Ako nemate puno prostora, stavite ogledala na zid da bi soba izgledala veće. Horizontalno postavljeno ogledalo odaje dojam veće prostorije i djeluje otmjeno. Ogledala možete koristiti i funkcionalno i kao dio dekoracije.

 


3. Osvijetlite svoj prostor

Rasvjeta ima veliku ulogu i može napraviti značajnu promjenu u interijeru, ali - koliko svjetlosti je potrebno i gdje bi trebalo postaviti svjetiljke? 

Lusteri mogu biti odlično rješenje. Koristite ih kao rezervu: luster možete ugasiti kada vam nije potreban, a dodajte stolne ili podne lampe tamo gdje želite da bude fokus. Lampe je najbitnije postaviti pored kreveta, svjetla iznad blagovaonskog stola, ali slobodno dodajte i lampice čija je jedina uloga da stvore malo hygge efekta. Lampe koje rade na baterije sjajne su za ovu vrstu dekora jer ih možete postaviti bilo gdje bez da obraćate pažnju na to gdje je najbliža utičnica.   


4. Obratite pažnju na prostor za odlaganje

Kada putujete negdje, često ponesete dosta stvari koje nemaju svoje mjesto. Zato se pobrinite da prilikom iznajmljivanja sobe ili stana osigurate dovoljno mjesta za odlaganje ovakvih stvari. Ormar ne mora biti prevelik, ali trebao bi imati i par polica i par vješalica. Ako nema dovoljno prostora u ormaru, možete razmisliti i o stalku za odjeću s donjom policom za obuću. 


Razmislite o vodičima, mapama i informativnim brošurama koji su potrebni ljudima koji su na odmoru. Nabavite police ili stoliće za putovnice, naočale i slične stvari - da bi sve bilo na svojem mjestu. 


Multifunkcionalan namještaj veoma je praktičan kada je u pitanju stan za iznajmljivanje. Ne zaboravite da komad namještaja koji je namijenjen za jednu stvar lako može biti upotrijebljen i za nešto drugo: na primjer, tabure se može koristiti i kao noćni ormarić. 

 
Ako želite dodatnu sigurnost za svoj interijer, razmislite o zaštitama za madrace i PVC stolnjacima za blagovaonski stol.

Napravite nekoliko super fotki vašeg stana i spremni ste!