Košara

Vaša košarica je prazna

Košara

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 2500 kuna ili više je besplatna!

Zeleni dani: VELIKA akcija do -70%
Žena iznajmljuje sobu, daje ključ

4 jednostavna savjeta za uređenje apartmana za iznajmljivanje

Datum:

Kategorija: Razno

TAGOVI: Savjeti, uređenje doma, interijer

Kada odlučite iznajmiti sobu ili stan za ljude koji dolaze na odmor, bitno je da razmislite i o tome kako privući potencijalne goste ili stanare. Sljedeća stavka nakon lokacije, lokacije, lokacije je interijer koji vam može puno pomoći ili odmoći. Ovaj popis pomoći će vam u odabiru dekora koji će se svidjeti i vama i vašim gostima.

Kako iznajmiti dom za odmor

1. Očistite prostor i uklonite bilo kakav nered

Ništa ne izgleda tako neprivlačno kao prljavština i nered. Prije nego što uslikate stan i primite goste, obavezno prođite usisavačem i raščistite nered. Pobrinite se da vaši gosti imaju dovoljno mjesta za svoje stvari i da su sve vaše stvari odložene na sigurnom. Pročitajte naše najbolje savjete za uredan dom

2. Kreirajte privlačan dekor

Ako su vaši zidovi bijeli i djeluju vam dosadno, ne očajavajte. Lako je dodati malo boje koristeći slike i postere u modernim okvirima.   


Ako nemate puno prostora, koristite ogledala da bi soba izgledala veće. Ogledala možete koristiti i funkcionalno i kao dio dekoracije.

 


3. Osvijetlite svoj prostor

Rasvjeta ima veliku ulogu i može napraviti značajnu promjenu u interijeru, ali koliko svjetlosti je potrebno i gdje bi trebalo postaviti svjetiljke? 

Lusteri mogu biti odlično rješenje. Koristite ih kao rezervu: luster možete ugasiti kada vam nije potreban, a dodajte stolne ili podne lampe tamo gdje želite da bude fokus. Lampe je najbitnije postaviti pored kreveta, svjetla iznad blagovaonskog stola, ali slobodno dodajte i lampice čija je jedina uloga da stvore malo hygge efekta. Lampe koje rade na baterije sjajne su za ovu vrstu dekora jer ih možete postaviti bilo gdje, bez da obraćate pažnju na to gdje je najbliža utičnica.   


4. Obratite pažnju na prostor za odlaganje

Kada putujete negdje, često ponesete dosta stvari koje nemaju svoje mjesto. Zbog toga pobrinite se da prilikom iznajmljivanja sobe ili stana osigurate dovoljno mjesta za odlaganje ovakvih stvari. Ormar ne mora biti prevelik, ali trebao bi imati i par polica i par vješalica. Ako nema dovoljno prostora u ormaru, možete razmisliti i o stalku za odjeću s donjom policom za obuću. 


Razmislite o vodičima, mapama i informativnim brošurama koji su potrebni ljudima koji su na odmoru. Nabavite police ili stoliće za putovnice, naočale i slične stvari - da bi sve bilo na svojem mjestu. 


Multifunkcionalan namještaj veoma je praktičan kada je u pitanju stan za iznajmljivanje. Ne zaboravite da komad namještaja koji je namijenjen za jednu stvar lako može biti upotrijebljen i za nešto drugo - npr. tabure se može koristiti i kao noćni ormarić. 

 
Ako želite dodatnu sigurnost za svoje stvari, razmislite o zaštitama za madrace i PVC stolnjacima za blagovaonski stol. Napravite nekoliko dobrih fotki vašeg stana i spremni ste!