JYSK POKREĆE PROMJENE

JYSK, kao velika međunarodna tvrtka koja je u svakodnevnom kontaktu s tisućama kupaca, dobavljača i suradnika, ima veliku odgovornost za svoje društveno odgovorno poslovanje (CSR).

Još od 2006. godine, kao član BSCI-ja (Business Social Compliance Initiative), JYSK se pridržava standardnog Kodeksa ponašanja – što predstavlja uobičajen skup pravila s popisom posebnih zahtjeva za dobavljače. Kodeks ponašanja sastoji se od 11 načela za etičko i društveno odgovorno poslovanje. Između ostalog, zabranjuje rad djece, prisilan rad i korupciju, a postavljeni su i zahtjevi za sigurnost te primjereno radno vrijeme zaposlenika.

Jeste li znali?
• Svi JYSKovi dobavljači moraju potpisati Kodeks ponašanja i time se obvezati na postupanje sukladno načelima Kodeksa.
• JYSK zahtijeva provedbu BSCI procjene prije slanja prvih proizvoda u JYSKove trgovine.
• BSCI ima više od 2000 članova i više od 50 000 registriranih proizvođača diljem svijeta.
• Proizvođače pregledava treća strana, nakon čega dobivaju ocjenu koja je u skadu njihovim performansama u odnosu na Kodeks ponašanja.

JYSK u lokalnoj zajednici

Strateški definirana područja u sklopu kojih JYSK djeluje na lokalnoj razini počivaju na temeljnim načelima koja određuju JYSK kao tvrtku, a to su:
Obitelj – u prvome redu kroz brigu o mladima
Okoliš – održiv razvoj, pošumljavanje i čišćenje okoliša
Zdrav život – prevencija, edukacija i aktivnost

Imate ideju ili prijedlog za jedno od ovih područja? Pošaljite nam ponudu na donacije-sponzorstva@JYSK.com .


Okoliš – aktualni projekti

Projekt ˝NE ŠTEDI NA ŠUMI!˝

JYSKov projekt Ne štedi na šumi!
 

Pošumljavanje Medvednice u travnju 2019.

JYSK je sredstva prikupljena od prodaje plastičnih vrećica u periodu od siječnja do kraja ožujka 2019. donirao u svrhu očuvanja okoliša u Hrvatskoj.

U suradnji s Hrvatskim šumama, sredstva u okviru ovog donirat će se za nabavku 10 000 sadnica bukve (Fagus silvatica) u svrhu pošumljavanja dviju zona na Medvednici. Cilj je projekta podići svijest javnosti o važnosti šuma i njihovom razvoju, ali i potaknuti svoje zaposlenike, kao i građane da se aktivno uključe u pošumljavanje u Hrvatskoj.

Projekt sadnje realizirali smo nakon prikupljanja sredstava, 13. travnja 2019. Saznajte više o tome ovdje.

 

Pošumljavanje okolice Drniša u listopadu 2019.

Ponavljamo uspješnu priču: sva prikupljena sredstva od prodaje plastičnih vrećica od 50% reciklirajućeg materijala u periodu od 1. kolovoza do 31. rujna 2019. donirat ćemo ponovo u svrhu očuvanja okoliša u Hrvatskoj. 

Ovog puta prikupljena sredstva bit će namijenjena za nabavku 2 000 autohtonih vrsta, sadnica crnog i primorskog bora, sa svrhom pošumljavanja Drniš GJ Promina. 

„Krećemo u najavljenu drugu etapu pošumljavanja Hrvatske u sklopu projekta ˝Ne štedi na šumi˝, a ovog puta naš fokus je na području Dalmacije. Početkom godine pokrenuli smo ovu pozitivnu priču za koju JYSK ima veliku odgovornost obzirom da pokretanjem projekta u prvoj fazi zazelenili smo zagrebačko Sljeme, dobili veliku podršku zajednice te pokrenuli val pozitivne energije i dobrih inicijativa. Posebno veseli da smo potaknuli mnoge pojedince ali i kompanije na savjesnije ponašanje prema prirodi“, izjavila je Vesna Kukić-Lončarić, Country managerica JYSKa za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

Projekt sadnje sadnica crnog i primorskog bora  planiran je nakon završetka ciklusa prikupljanja sredstava, u listopadu 2019. godine.

„Jako nam je drago da je JYSK u nama prepoznao partnera za dugoročnu suradnju kao i važnost brige o šumama u Hrvatskoj. Sadnja na površine koje su stradale požarom ključno je zbrinuti na vrijeme kako bi se vratila prirodna ravnoteža ovome kraju.“, izjavio je Ante Slamić, dipl. ing. šum., Upravitelj šumarije Drniš, Hrvatske šume.

 

Zdrav život – aktualni projekti

Humanitarna utrka ˝Wings for Life World Run 2019˝

Tim JYSK Life club trčao za viši cilj koji stvara zajedništvo diljem svijeta!

Humanitarna utrka Wings for Life World Run 2019. održana je 5. 5. u Zadru gdje smo imali priliku trčati za one koji to ne mogu. U isto vrijeme trčali su deseci tisuća ljudi na još 11 lokacija u svijetu s istim ciljem: prikupljanje novca za pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine.

Pogledajte VIDEO.


Vidimo se i dogodine!