JYSK POKREĆE PROMJENE

JYSK, kao velika međunarodna tvrtka koja je u svakodnevnom kontaktu s tisućama kupaca, dobavljača i suradnika, ima veliku odgovornost za svoje društveno odgovorno poslovanje (CSR).

Još od 2006. godine, kao član BSCI-ja (Business Social Compliance Initiative), JYSK se pridržava standardnog Kodeksa ponašanja – što predstavlja uobičajen skup pravila s popisom posebnih zahtjeva za dobavljače. Kodeks ponašanja sastoji se od 11 načela za etičko i društveno odgovorno poslovanje. Između ostalog, zabranjuje rad djece, prisilan rad i korupciju, a postavljeni su i zahtjevi za sigurnost te primjereno radno vrijeme zaposlenika.

Jeste li znali?
• Svi JYSKovi dobavljači moraju potpisati Kodeks ponašanja i time se obvezati na postupanje sukladno načelima Kodeksa.
• JYSK zahtijeva provedbu BSCI procjene prije slanja prvih proizvoda u JYSKove trgovine.
• BSCI ima više od 2000 članova i više od 50 000 registriranih proizvođača diljem svijeta.
• Proizvođače pregledava treća strana, nakon čega dobivaju ocjenu koja je u skadu njihovim performansama u odnosu na Kodeks ponašanja.

JYSK u lokalnoj zajednici

Strateški definirana područja u sklopu kojih JYSK djeluje na lokalnoj razini počivaju na temeljnim načelima koja određuju JYSK kao tvrtku, a to su:
Obitelj – u prvome redu kroz brigu o mladima
Okoliš – održiv razvoj, pošumljavanje i čišćenje okoliša
Zdrav život – prevencija, edukacija i aktivnost

Imate ideju ili prijedlog za jedno od ovih područja? Pošaljite nam ponudu na donacije-sponzorstva@JYSK.com .


Okoliš – aktualni projekti

Projekt ˝NE ŠTEDI NA ŠUMI!˝

JYSKov projekt Ne štedi na šumi!
 

Pošumljavanje Medvednice u travnju 2019.

JYSK je sredstva prikupljena od prodaje plastičnih vrećica u periodu od siječnja do kraja ožujka 2019. donirao u svrhu očuvanja okoliša u Hrvatskoj.

U suradnji s Hrvatskim šumama, sredstva u okviru ovog donirat će se za nabavku 10 000 sadnica bukve (Fagus silvatica) u svrhu pošumljavanja dviju zona na Medvednici. Cilj je projekta podići svijest javnosti o važnosti šuma i njihovom razvoju, ali i potaknuti svoje zaposlenike, kao i građane da se aktivno uključe u pošumljavanje u Hrvatskoj.

Projekt sadnje realizirali smo nakon prikupljanja sredstava, 13. travnja 2019. Saznajte više o tome ovdje.

Pošumljavanje okolice Drniša u listopadu 2019.

Po završetku prve etape pošumljavanja u unutrašnjosti Hrvatske u proljetnim mjesecima, uspješnu priču projekta ˝NE ŠTEDI NA ŠUMI˝  nastavili smo i u listopadu 2019.godine na području Dalmacije.

Sredstva od prodaje plastičnih vrećica prikupljala su se u razdoblju od početka kolovoza do kraja rujna 2019., a donirana su za nabavku  2 000 autohtonih vrsta, sadnica crnog i primorskog bora, te alata za sadnju sa svrhom pošumljavanja Drniš GJ Promina

Projekt sadnje održao se 26. listopada 2019. godine.

„Jako nas veseli da kroz našu akciju „Ne štedi na šumi!“ imamo priliku činiti velike promjene na dobrobit prirode. Fokus nam je ovoga puta bio na Dalmatinsko podneblje tako da smo na Promini zajedno s našim volonterima i građanima zasadili 2.000 sadnica koje će pomoći da se obnovi ogoljeno područje i uspostavi ravnoteža. Ovim akcijama želimo potaknuti promjene u ponašanju i svijesti društva, jer moramo razmišljati kakav svijet ostavljamo za buduće naraštaje“, izjavila je Vesna Kukić Lončarić, Country manager JYSK Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija.

U akciji sadnje sudjelovali su djelatnici JYSKa, te građani koji su odlučili podržati ovaj projekt i svojim angažmanom pridonijeti obnovi opožarenih područja. Više o akciji pročitajte ovdje.

Pošumljavanje okolice Mikanovaca u ožujku 2020. 

Projekt "NE ŠTEDI NA ŠUMI" se nastavio i u 2020.godini, ovog puta na području Ivankova kraj Mikanovaca u Slavoniji. 

Sredstva od prodaje plastičnih vrećica prikupljala su se u razdoblju od početka veljače do kraja ožujka, a donirana su za sadnju 3.000 sadnica hrasta lužnjaka na GJ Durgutovica. 

POŠUMLJAVANJE PODRUČJA POREČA U LISTOPADU 2020.

Četvrti JYSKov projekt "NE ŠTEDI NA ŠUMI" odvija se na području Šumarije Poreč, gospodarske jedinice Lim. Novčana sredstva prikupljena od prodaje plastičnih vrećica u periodu od 15.07.2020 do 15.09.2020. donirana su za nabavku 1500 komada dvogodišnjih sadnica hrasta medunca.

Zbog aktualne nepovoljne epidemiološke situacije, te zaštite zdravlja svih volontera akcija ovog puta nije otvorena za građane i djelatnike JYSKa, a sadnju 24.10.2020. provode djelatnici Hrvatskih šuma (UŠP Buzet) doniranim sadnicama.

Cilj projekta je podići svijest javnosti o važnosti šuma i njihovom razvoju i očuvanju.

 

Zdrav život – aktualni projekti

Humanitarna utrka ˝Wings for Life World Run 2019˝

Tim JYSK Life club trčao za viši cilj koji stvara zajedništvo diljem svijeta!

Humanitarna utrka Wings for Life World Run 2019. održana je 5. 5. u Zadru gdje smo imali priliku trčati za one koji to ne mogu. U isto vrijeme trčali su deseci tisuća ljudi na još 11 lokacija u svijetu s istim ciljem: prikupljanje novca za pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine.

Pogledajte VIDEO.


Vidimo se i dogodine!