Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA: Do 21. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 200 € ili više je BESPLATNA! 
 

 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi.

Zašto odabrati krevet s uzglavljem?

Zašto odabrati krevet s uzglavljem?

Kupnja i odabir kreveta stvar su osobnog ukusa, kako u smislu estetskog izgleda okvira kreveta, tako i u smislu udobnosti i kvalitete podnica i madraca. Za dobar san, pri kupnji je važno dobro razmotriti sve karakteristike navedenih proizvoda jer baš poput ostalih većih komada namještaja u stanu, kupnja kreveta može biti veća i obično dugotrajnija investicija.

Iako je važno da se krevet vizualno dobro uklapa u ostatak prostora te dizajnom i bojama uspješno izražava naš stil, pažnju bi trebalo posvetiti i njegovoj praktičnosti.

Razmislite, pored spavanja, koliko zapravo vremena provedete na krevetu. Komfor nam je uvijek na prvom mjestu, pa mnogi sjedenje za radnim stolom mijenjaju sjedenjem na krevetu. Zašto ne? Svakako je udobnije i prostranije! :) Osobito nakon dugog radnog dana i sati provedenih u sjedećem položaju. Nakon svega večer je ugodno provesti čitajući knjigu u krevetu, surfajući na laptopu, tabletu, dok neki vole i doručak u krevetu.

U tom slučaju korisno je imati oslonac kako naše tijelo ne bi bilo opterećeno neispravnim položajem u kojem se nalazimo. Često u tim situacijama koristimo povišeni položaj poduprt jastucima naslonjenim na zid što je prvi signal da nam nešto nedostaje - uzglavlje kreveta.

Uzglavlje kreveta kao dobra ideja

Uzglavlje kreveta prije svega može imati ulogu zaštite, kako za nas same, tako i za zid ako je krevet potpuno prislonjen na njega. Prilično je neugodno ako je vaš krevet postavljen preblizu zidu da se koji put slučajno udarite, a zbog stalnog boravka blizu zida velika je vjerojatnost da će se nakon dužeg vremena uprljati.

Koliko god bili pažljivi, već samim naslanjanjem na zid možemo ga oštetiti. Možda zvuči pomalo nevjerojatno, ali čak i znojenjem tijekom noći i kosom koja dotiče zid možete nakon dužeg vremena ostaviti mrlje na zidu.

Učinite boravak u krevetu udobnijim

Kako smo spomenuli, polusjedeći ili sjedeći položaj na krevetu zahtjeva potporu za leđa. Naslanjanje na hladan zid zasigurno neće učiniti vaš boravak ugodnim. Uzglavlje kreveta stoga je koristan dio namještaja koji će poslužiti kao izvrsna potpora i zaštita. 

Tip: Dobra ideja je dodati jedan ili više jastuka koje ćete uskladiti s uzglavljem kreveta. Tako ćete povećati udobnost samog naslona te istodobno atraktivnost prostora.

Ako ste od onih koji ne preferiraju provoditi previše vremena u spavaćoj sobi, uzmite u obzir da uzglavlje kreveta može služiti i kao dekoracija, slika na zidu - ne nužno kao dio namještaja.

 

Nestanak jastuka tijekom noći

Borite li se tijekom noći s misterioznim nestankom jastuka, budeći se i tražeći je li vaš opet završio u praznom prostoru između zida i vašeg kreveta? Krevet s uzglavljem stavit će točku na to poglavlje osiguravajući vam tako kontinuiran i ugodan san bez buđenja

 

Dodatne prednosti uzglavlja

Temperatura u spavaćoj sobi igra važnu ulogu u osiguravanju dobrog noćnog sna. Pogotovo tijekom ljeta, zbog porasta temperature može biti teško spavati. Stoga je dobra ideja da se spavaća soba ohladi.

S druge strane, ipak, zidovi u hladnim mjesecima mogu održavati nižu temperaturu prostorije. Ako spavate uz hladan zid koji je slabo izoliran, uzglavlje će osigurati izolaciju i smanjiti osjećaj hladnoće.

 

Stvaranje ugodnog ambijenta u spavaćoj sobi

Uzglavlja kreveta dolaze u obilju različitih dizajna i materijala. Bez obzira na to volite li tapecirane verzije ili drvo, možete lako pronaći savršenu opciju da biste postigli poseban efekt u spavaćoj sobi.

Uzglavlje može imati značajan utjecaj na izgled spavaće sobe, što ga čini jednostavnim načinom osvježavanja interijera vaše sobe. Vaš krevet će postati privlačan komad namještaja i pomoći vam u definiranju dekoracije spavaće sobe.  

 

Održavanje je lako!

Uzglavlja kreveta jednostavna su za čišćenje. Budući da morate ionako morati prati posteljinu ili očistiti madrac, istodobrno je jednostavno očistiti i ovaj dio kreveta. Ako ste odabrali tapecirane podloge, tjednim usisavanjem lako ćete ukloniti prašinu i klice. Također je dobra zamjena za čišćenje, voda i brisanje vlažnom krpom.

Pritom biste pri čišćenju uvijek prvenstveno trebali slijediti upute proizvođača uzglavlja.

Saznajte više

Vodič kroz krevete

Vodič kroz krevete

Koji nadmadrac i zaštitu za madrac odabrati? Ultimativni vodič

Koji nadmadrac i zaštitu za madrac odabrati? Ultimativni vodič

Koji je najbolji madrac za vas? Ultimativni vodič

Koji je najbolji madrac za vas? Ultimativni vodič

Prednosti nadmadraca

Prednosti nadmadraca