Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dani vrtnog namještaja: uštedite do 40%
 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi. Izvrsna ponuda za vašu tvrtku

Nadmadrac na krevetu

Prednosti nadmadraca

Koliko ste upoznati s pojmom nadmadraca i jeste li razmišljali o njegovoj upotrebi?

Upotreba nadmadraca ima višestruke prednosti, ne samo za vaše tijelo, već i za kvalitetu sna i vaš novčanik. Zašto?
Donosimo nekoliko glavnih razloga.


Je li nam nadmadrac zaista potreban? 

Svakako! Vrhunski nadmadrac je iznimno koristan dodatak madracu koji nadopunjuje vaš osnovni madrac i poboljšava kvalitetu sna. Osim toga, može nadomjestiti sve nedostatke osrednjeg madraca ili madraca lošije kvalitete te vam pružiti udoban i opušten san. Štoviše, gornji madrac može produžiti trajanje vašeg madraca i dugoročno uštedjeti novac. To su samo neke od prednosti koje dobivate nadmadracem.

 

Što je zapravo nadmadrac?

Nadmadrac je u osnovi manji i tanji madrac koji se postavlja na glavni madrac. Razlikuje se od zaštita za madrace koje su izrađene od tanjih materijala. Zaštita za madrac puno je tanja i fleksibilnija te u prvom redu služi higijenskoj svrsi. Može se koristiti na madracima ili kaučima, a osnovna joj je funkcija zaštititi krevet površine od oštećenja ili prljanja. Stoga se lako pere.

 

Nadopunite postojeći madrac nadmadracem

Možda ste napravili pogrešku pri izboru i kupnji osnovnog madraca, ili ste s vremenom možda dobili ili izgubili na težini otkako ste ga kupili. Vrhunski nadmadrac može pomoći u obje situacije. Nadmadraci pružaju visoku razinu udobnosti i mogu ublažiti čak i nedostatke pretvrdog ili premekanog madraca, kao i madraca koji se dugo koristi te više ne obavlja svoju funkciju kao prije. U tom slučaju nije potrebno ponovno kupovati osnovni madrac. Stari madrac može postati kao kao nov jednostavnim dodavanjem odgovarajućeg nadmadraca, što će vam ujedno uštedjeti novac.

 

Što ako već imam kvalitetan madrac?

Imate upravo razlog više zašto nabaviti nadmadrac. Kvalitetan je madrac investicija za koju ste vrlo vjerojatno izdvojili veću količinu novca. Osobito kada je nešto vrijedno i kvalitetno - nastojimo to i održati što duže u što boljem stanju.
Čak i ako već imate visokokvalitetni madrac, vrhunski nadmadrac produžit će životni vijek vašeg madraca.
Osim toga, nadmadrac podržava pritisne točke vašeg tijela, pokriva madrac i poboljšava kvalitetu sna. Uz to: 

  • štiti madrac od vlage 
  • štiti madrac od oštećivanja
  • povećava izdržljivost madraca i održava njegov oblik 

Dobro je zamijeniti gornji sloj vašeg ležišta svakih pet godina. Na taj način izbjegavate akumulaciju grinja i prašine. Ako koristite samo osnovni madrac, to može biti prilično skupo. Neke je nadmadrace moguće prati, što je vrlo praktično za održavanje higijene i mnogo jeftinije od potpune zamjene glavnog madraca ili cijelog kreveta.
 

Postoje li nedostaci upotrebe nadmadraca?

Zaista ne! Jedina manja briga koja vas može mučiti jest plahta. Ako se brinete da će krevet izgledati neuredno jer ga plahta više ne može pokriti zbog visine dodanog nadmadraca, za to nema potrebe. U trgovinama su dostupne plahte koje su dovoljno velike za pokrivanje dodatnih 3-5 cm koje nadmadrac dodaje vašoj površini za spavanje.
 

Koju vrstu nadmadraca odabrati?

Odluka je potpuno individualna - kao i kod odabira glavnog madraca. Sve ovisi o vama: volite li više spavati na tvrdoj ili mekoj površini? Volite li spavati u toplijem ili hladnijem okruženju? Uklapa li se nadmadrac u vaš okvir kreveta?
Odvojite vremena i razmislite o svojim potrebama, a zatim u trgovini isprobajte kako se osjećate na izloženim nadmadracima iz ponude, te odaberite onaj koji vam se čini najboljim. 

Saznajte više

Vodič kroz krevete

Vodič kroz krevete

Koji nadmadrac i zaštitu za madrac odabrati? Ultimativni vodič

Koji nadmadrac i zaštitu za madrac odabrati? Ultimativni vodič

Koji je najbolji madrac za vas? Ultimativni vodič

Koji je najbolji madrac za vas? Ultimativni vodič

Kako znati da je vrijeme za novi madrac?

Kako znati da je vrijeme za novi madrac?