Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Piće i vaza na stolu

Organizirajte savršenu zabavu na otvorenom

Postoji li bolje vrijeme i mjesto za zabavu već ljeti na otvorenom - na terasi, balkonu, u dvorištu ili u obližnjem parku?


Slavite li uskoro kakvo vjenčanje, rođendan ili diplomu - ili ste "samo" za neku feštu? Vrlo je jednostavno organizirati uspješnu zabavu, a tajna je u dobroj pripremi. Jedini vaš potencijalni neprijatelj može biti vrijeme - ne samo kiša, već i vjetar ili prejako sunce mogu staviti tužni emoji :( u opis vaše zabave. Ali vi kao domaćin možete se temeljito pripremiti za sve te prepreke. Stoga, stavite svoje (ružičaste) sunčane naočale, obucite najljepšu cvjetnu haljinu ili košulju i uz pomoć naših savjeta stvorite nezaboravan događaj na otvorenom o kojem će vaši gosti još dugo pričati.

Ideje i savjeti za zabave na otvorenom

Vrsta i veličina prostora koji imate na raspolaganju nije ono što je važno - već je ključni faktor vaše vrijeme i trud koje ste uložili u kreiranje okupljanja na otvorenom ono što će ovaj događaj učiniti uspješnim.

1. Postavite scenu

Odabir savršene lokacije može biti prvi i najvažniji korak organiziranja tuluma na otvorenom. Ako živite u kući, možda ste jedni od onih sretnika koji imaju raskošno i pokošeno dvorište s cvijećem kao savršenim ukrasom te drvećem koji štite goste od vjetra i od vremenskih (ne)prilika. Ako ne, provjerite ima li vaš kvart obližnji park ili vaša zgrada dostupan krov za vaš tulum na otvorenom. U tom slučaju, okružite prostor nekim lijepim teglama s cvijećem da biste stvorili pravu zelenu oazu i opuštajuću atmosferu.

Ako ste organizirate zabavu u javnom prostoru, smjestite svoje goste na sklopive stolice. Lako ih je slagati i kasnije pospremiti. Isto možete postići s pomoću nekoliko bistro stolova za grickalice i piće te pustiti svoje goste da šeću i druže se.


2. Pripremite se za sva vremena

Čak i ako vaša zabava pada na najtopliji dan u godini, razmislite o zaštiti svojih gostiju od vremenskih prilika. I kiša, vjetar i previše vrućine mogu stvoriti loše vibracije. Nabavite sjenicu koja vas i vaše goste štiti u sva tri scenarija. Vaši će gosti vjerojatno cijeniti i ako im omogućite dekice ako navečer zahladi. Ili čak možete zapaliti vatru...
 

3. Svjetla su temelj svake atmosfere

Svijeće su prekrasne ako želite stvoriti intimnu, ambijentalnu atmosferu. Vaša će zabava potrajati dugo u noć uz lampice i svjetiljke na suncobranima, stablima i stolovima.

Lanterns and light strings

4. Pomno odaberite glazbu

Kad ste riješili osnove, nemojte zaboraviti na ono što stvarno određuje raspoloženje, a to je glazba.

Ponavljamo: ne ignorirajte ovaj zadatak niti ga odgađajte za zadnji trenutak. Određivanje popisa pjesama vaše zabave samo je još jedan način da pokažete u smjeru planirate ovu zabavu. Je li to neformalno okupljanje s lounge, tj. ambijentalnom glazbom ili želite više ritma, koji poziva svoje goste na plesni podij (odnosno travnjak)?

Nemojte zaboraviti upozoriti vaše susjede - ostavite im broj telefona da vam se jave ako budete preglasni.

5. Osigurajte dovoljno čaša i pribora za sve

Računica je vrlo jednostavna - prebrojite sve goste koji su potvrdili dolazak i opremite se da svatko ima svoju čašu + par dodatnih za svaki slučaj. Grickalice preraspodijelite u nekoliko zdjelica na više mjesta - izbjegavajte strpati sve na jedno mjesto na koje će svi nahrupiti. Slamke su izvrstan izbor za elegantno ispijanje ljetnih pića, a tek ako su metalne - ekološke - priroda će vam biti zahvalna.

 

Želimo vam odličnu zabavu s veselim društvom. :)
 

 

 

 

Saznajte više

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

Različiti materijali vrtnog namještaja - detaljan vodič

Različiti materijali vrtnog namještaja - detaljan vodič

Lounge zona za opuštanje pored bazena

Lounge zona za opuštanje pored bazena

Pripreme za plažu: ručnik i-ili piknik-deka?

Pripreme za plažu: ručnik i-ili piknik-deka?