Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Set posteljine

Kako odabrati pravu veličinu posteljine?

Odgovor na pitanje ovisi o veličini vašeg popluna, jastuka te madraca. Postoji još faktora, ali veličina je najvažniji. Veličine popluna, jastuka te madraca razlikuju se za novorođenčad, djecu i odrasle. Veličina plahti također po tom principu varira po dimenzijama. Dimenzije posteljine trebaju biti precizno izmjerene s obzirom na vaš poplun, jastuk te madrac. U tablici niže pogledajte najčešće dimenzije navlaka za poplun, jastučnica te plahti i njihove nazive.

 

Posteljina: vodič kroz veličine

  navlaka za poplun  jastučnica  ravna plahta  plahta s gumicom  set uključuje
Baby - bebe  90x135 cm  50x60 cm  100x140 cm  100x140 cm  1 navlaku za poplun i 1 jastučnicu
Junior - dječji  140x200 cm  70x80 cm  100x140 cm  70x140 cm  1 navlaku za poplun ijastučnicu
Single - za jednu osobu  140x200 cm  70x80 cm  150x250 cm  90x200 cm  1 navlaku za poplun ijastučnicu
Ekstra dugačak - produžena za jednu osobu  140x220 cm  70x80 cm    90x210 cm  1 navlaku za poplun ijastučnicu
Double - dvostruka, za dvije osobe  200x220 cm  70x80 cm    140/150x200 cm   1 navlaku za poplun ijastučnice
King size - produžena za dvije osobe  240x220 cm  70x80 cm  240x260 cm  160x200 cm  1 navlaku za poplun ijastučnice

 

Koja je prava veličina jastučnice?

Odgovor je jednostavan ako tražite jastučnicu za odrasle. Najčešća je dimenzija u setovima posteljina 70x80 cm. To je optimalna veličina za ugodnost i paše većini jastuka. Saznajte više o jastucima u našem vodiču kroz jastuke

 

Navlaka za poplun nije iste veličine kao sam poplun

Popluni za odrasle dolaze u raznim dimenzijama. Najčešći su klasični od dva metra dužine ili produženi, a mogu biti za jednu ili dvije osobe. Prema tomu i njihove dimenzije variraju. Poplun je obično 5 cm manji po dužini i širini od svoje navlake. Na taj način se osiguravate da ćete bez problema mijenjati navlaku. Najčešća dimenzija popluna jest 140x200 cm, ali sve više ljudi odlučuje se na produženu inačicu popluna, a to je 140x220 cm. Ako pak više volite osjećaj luksuza dok spavate, odabrat ćete ekstra velik poplun za dvije osobe od 240x220 cm. Više o održavanju svojega popluna pročitajte u našem vodiču.

Posteljine birate i po vrsti materijala

Posteljine su dostupne u nekoliko vrsta materijala, primjerice flanel, krep, saten i mikrovlakna. Premda će se većina opredijeliti za pamučne posteljine, koje su od prirodnog, mekanog materijala, i posteljina od poliestera ima svoje prednosti - neće se smanjiti ni gužvati. Stoga samo hrabro posegnite i isprobajte različite vrste te otkrijte koji je vaš favorit.

Veličina plahti

Plahte su dostupne kao ravne, tj. pravokutne te elastične, tj. s gumicom. Također, u odabiru plahte suočit ćete se s različitim dimenzijama. Neke su plahte satkane od rastezljivog materijala pa se ne morate brinuti oko kojeg centimentra više-manje u odnosu na dimenzije vašeg madraca. Plahte su napravljene od pamuka ili mješavine pamuka i poliesterskih vlakana. Saznajte više u našem vodiču kroz plahte.

Pronađite idealnu veličinu - ili upitajte za savjet

Kad kupujete posteljinu, u idealnom slučaju znate točne dimenzije svojeg popluna, jastuka i madraca. Na taj način izbjeći ćete šok i nevjericu ako otkrijete da ste kupiti predimenzioniranu ili pak prekratku posteljinu, a potom ćete i uštedjeti vrijeme koje biste potrošili na zamjenu za ispravnu veličinu. Uzmite si par minuta i izmjerite sve dimenzije pa ćete isprve biti oduševljeni kako ste kvalitetno odabrali svoju posteljinu - isprve. Ako pak zapne i imate bilo kakvo pitanje, obratite se našem osoblju u trgovini ili upitajte našu Korisničku službu za savjet - rado ćemo vam pomoći.

Saznajte više

Vodič kroz krevete

Vodič kroz krevete

Koji nadmadrac i zaštitu za madrac odabrati? Ultimativni vodič

Koji nadmadrac i zaštitu za madrac odabrati? Ultimativni vodič

Koji je najbolji madrac za vas? Ultimativni vodič

Koji je najbolji madrac za vas? Ultimativni vodič

Prednosti nadmadraca

Prednosti nadmadraca