Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dani spavanja: uštedite do 60%
 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi. Izvrsna ponuda za vašu tvrtku


 

Kako odabrati idealan vrtni namještaj

Kako odabrati idealan vrtni namještaj

Uz pravilan izbor vrtnog namještaja maksimalno ćete iskoristiti ljeto. Vrtni namještaj dostupan je u mnogo različitih materijala koji mogu biti zbunjujuće slični. U ovom vodiču dobit ćete uvid u sve na što biste trebali obratiti pozornost i u mogućnosti koje vam se nude, tako da možete napraviti pravi izbor kada trebate kupiti novi namještaj za vašu terasu ili balkon.

  • Udobnost
    Vrtni namještaj bi treba biti udoban za sjedenje, čak i za više sati. Stolica mora na taj način osigurati podršku za leđa i noge. Visina vrtnog namještaja također igra važnu ulogu i stoga je treba uzeti u obzir da bi se osigurala najbolja potpora vašem tijelu te da biste se mogli opustiti. Na primjer, imaju li rukohvati stolice dovoljnu visinu koja podržava vaše podlaktice? Trebate provesti dosta vremena u isprobavanju namještaja prije kupnje, tako da dobijete pravi osjećaj udobnosti, kako kratkoročno, tako i dugoročno.
  • Funkcionalnost
    Je li vaš namještaj prikladan za svrhu koju ste mu namijenili? Idealno je imati namještaj koji se može sklopiti ili složiti tako da zauzima što manje prostora pa da se možete oko njega lako kretati. Osim toga, praktično je provjeriti mogu li vrtne stolice biti gurnute ispod vrtnog stola i time vam pružiti više prostora kada se ne koriste.
  • Zahtjevi održavanja
    Idealan je vrtni namještaj koji nije potrebno održavati, pogotovo ako ljeto vežete s dugim, opuštajućim danima i ne želite trošiti vrijeme na održavanje vrtnog namještaja. Stoga kada kupujete vrtni namještaj, trebali biste uzeti u obzir njegov materijal. Postoje velike razlike u načinu održavanja koje svaki materijal zahtijeva.

U nastavku vam donosimo kratak prikaz različitih materijala našeg vrtnog namještaja:

Vrtni namještaj od umjetnog drva

Seriju umjetnog drva Jutlandia nije potrebno održavati i otporna je na sve vremenske uvjete pa može ostati vani tijekom cijele godine. Umjetno drvo je UV-zaštićen materijal s lijepom drvenom strukturom i trajnošću. Kombinira dizajn, funkcionalnost i izdržljivost. Namještaj se lako čisti sapunicom i vodom. 

Garden furniture in artwood

Vrtni namještaj od aluminija

Seriju aluminijskog namještaja Jutlandia nije potrebno održavati i otporna je na sve vremenske uvjete pa može ostati vani tijekom cijele godine. Naš aluminijski namještaj imaju kvalitetan premaz koji učinkovito štiti od ogrebotina i mrlja. Vrtni namještaj od aluminija je lagan i stoga ga je lako premjestiti. Namještaj se također lako čisti sapunicom i vodom.

Vrtni namještaj od aluminija

Vrtni namještaj od tvrdog drva

Serija tvrdog drva Jutlandia sadržava izdržljiv namještaj u klasičnom skandinavskom stilu. Većina JYSKova namještaja od tvrdog drva ima certifikat FSC®. To znači da je namještaj izrađen od drva iz održivijeg šumarstva, gdje su osigurani pristojni uvjeti za radnike, stanovnike i okoliš. Nauljeno tvrdo drvo dobro podnosi dansko vlažno i hladno vrijeme, a trajnost vašeg drvenog namještaja možete produžiti tretiranjem uljem. 

Vrtni namještaj od tvrdog drva

 

Vrtni namještaj od plastike

S plastičnim vrtnim namještajem možete dobiti namještaj po povoljnoj cijeni bez smanjene kvalitete i udobnosti. Plastični namještaj izrađen je od UV-zaštićenih polipropilenskih vlakana. To je čista i vrlo čvrsta vrsta plastike koja ne razvija mrlje sive boje te zadržava svoju izvornu boju dugi niz godina. Namještaj se lako može očistiti sapunicom i vodom.

Vrtni namještaj od plastike
 

 

Vrtni namještaj od ostalih materijala

Ratan i fiberston primjeri su ostalih materijala koji se također koriste u asortimanu vrtnog namještaja. Prirodni ratan čisti se tvrđom četkom, a i dobar usisavač puno će pomoći za većinu slučajeva. Fiberston se čisti blagom otopinom tople vode i sapunice. Vrtni namještaj i od ratana i fiberstona mijenjaju izgled kroz vrijeme, nakon korištenja stoga nakon nekog vremena dobivaju unikatan izgled.

 

 

Saznajte više

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

Vodič za odabir savršenog vrtnog stola

Vodič za odabir savršenog vrtnog stola

Vodič za slaganje modularne garniture

Vodič za slaganje modularne garniture

Različiti materijali vrtnog namještaja - detaljan vodič

Različiti materijali vrtnog namještaja - detaljan vodič