Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 2500 kuna/331,81 € ili više je besplatna!

3 tipa osvjetljenja za spavaću sobu

Izaberite pravo osvjetljenje za vašu spavaću sobu

Datum:

Kategorija: Savjeti o spavanju

TAGOVI: navike spavanja, rasvjeta

U većini domova spavaća je soba multifinkcionalna prostorija, koja osim svoje osnovne funkcije služi i kao soba za odlaganje garderobe, a u nekim slučajevima i kao radna soba. Stoga je preporuka da u spavaćoj sobi kombinirate nekoliko vrsta osvjetljenja da biste postigli maksimalan rezultat. To znači da biste trebali odabrati rasvjetu koja ima topao, opuštajući ton da biste imali najbolje uvjete za spavanje.

U ovom blog postu pročitajte koje sve izvore svjetlosti imate na raspolaganju i kako izabrati pravi ovisno o rasporedu u vašoj spavaćoj sobi. 

3 IZVORA SVJETLOSTI ZA NAJBOLJI UČINAK U SPAVAĆOJ SOBI 

Kada kombinirate izvore svjetlosti, trebali biste uzeti u obzir ton/boju svjetlosti. Također, ne zaboravite da izvori svjetlosti u vašoj sobi trebaju zadovoljiti osnovne potrebe, a to znači da u vašoj spavaćoj sobi trebate imati 3 različita izvora svjetlosti: 

  1. Opće svjetlo
  2. Svjetlije osvjetljenje
  3. Toplije osvjetljenje
 

1. OPĆE svjetlo u spavaćoj sobi 

Opće svjetlo u spavaćoj sobi ima svoju osnovnu namjenu te vam pomaže da u spavaćoj sobi obavite svakodnevne poslove. Jedan od dobrih primjera općeg svjetla jesu lusteri koji, kada se postave na strop, na njabolji način šire svjetlost po cijeloj prostoriji.

 
Displaying 0 - 0 of 0
 

2. Svjetlije osvjetljenje

Reprodukcija boja postiže se s pomoću takozvane Ra vrijednosti koja pokazuje kako izvor svjetlosti reflektira prirodne boje. Dnevna svjetlost ima Ra vrijednost 100 i pruža savršenu reprodukciju boja.

Svijetlo osvjetljenje koje pruža najbolju reprodukciju boja nalazi se blizu ormara, a takav tip možete postaviti u tom dijelu spavaće sobe. LED rasvjeta ima visoku Ra vrijednost, i također štedi energiju. 

Displaying 0 - 0 of 0

 

3. Toplije osvjetljenje blizu kreveta

Lampa za čitanje pored kreveta trebala bi prenositi toplo osvjetljenje, da bi utjecala na proizvodnju melatonina, hormona koji regulira osjećaj budnosti i spavanje. Koncentrirana rasvjeta s jednim fokusom također je dobar izbor da ne biste uznemiravali vašeg partnera. 
 

 
Displaying 0 - 0 of 0
 

Obitelj istražuje online