Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
6 savjeta za uređenje male kupaonice

6 savjeta za uređenje male kupaonice

Urediti malu kupaonicu kreativno je zahtjevan posao, pogotovo ako želite funkcionalan i moderan rezultat. No dobra priprema i pametna rješenja pomoći će vam da dekorirate malu kupaonicu koja će objediniti funkcionalnost i atraktivnost. U našem novom blog postu možete pronaći nekoliko korisnih savjeta i trikova pa ih primijenite u vlastitoj oazi za opuštanje.

1. Razmislite što sve trebate pospremiti

Kada želite urediti malu kupaonicu, počnite razmišljajući o tome koje ćete sve detalje odložiti u svojoj kupaonici. Jer kada ste ograničeni prostorom, jedna od važnijih stavki jest da nemate nepotrebnih stvari koje će vam taj mali, dragocjen prostor zauzimati. Napravite checklistu stvari koje su vam zaista potrebne a koje ne, čime ćete dobiti bolji dojam onoga što vam je zaista potrebno i za što trebate sačuvati mjesto.

Zbog vlažnosti zraka, promjene temperature i po nekoliko puta tijekom dana, u kupaonici ne biste trebali držati parfeme, šminku i lakove za nokte jer postoji mogućnost da im se promijeni struktura, kompaktnost i miris.

2. Težite jednostavnosti

Kada dekorirate malu kupaonicu, opredijelite se za svetlije tonove i do dvije jače boje. Svjetliji tonovi će prostoriju činiti većom, čime ćete izbeći efekt prenatrpanog prostora.

Izaberite iste tonove boja za ručnike i dodatke za kupaonicu, a tuš-zavjesa jedan je od detalja koji uz dobar odabir može dati ugodan i efektan izgled vašoj kupaonici.

 

 

3. Iskoristite prostor vaših zidova

Pri sređivanju malih kupaonica korištenje zida radi pohrane i organizacije odlična je ideja čime ćete uštedjeti prostor kojim ste ograničeni na podu. Ugradite police ili jače kukice tako da možete objesiti dekorativne košare, električne uređaje poput fena ili pegle za kosu ili neke druge sitnice. One će zajedno s policama i dodacima za kupaonicu dati osjećaj svijetle i prostrane kupaonice.

Savjet: ako vam je prostor na zidu iznad wc-školjke slobodan, možete ga pametno iskoristiti tako što ćete iznad postaviti jednu ili nekoliko jednostavnih polica. Time ćete zid pretvoriti u koristan prostor za odlaganje.

4. Kombinirajte zatvorene i otvorene police

Ormarići s vratima i ladicama odlični su za "skrivanje" stvari. Oni će spriječiti da mala kupaonica izgleda neuredno i prenatrpano. Na otvorene police možete staviti svoje omiljene dekorativne predmete i stvari koje vam trebaju biti na dohvat ruke u svakom trenutku, kao i neku malu umjetnu biljku. To će povećati dojam i dati poseban ton vašoj dekoraciji kupaonice. Imajte na umu da su otvoreni prostori za odlaganje zahtjevniji od zatvorenih, pa se potrudite da ih održavate čistim i urednim, u suprotnom bi vaša mala kupaonica mogla izgledati neuredno umjesto lijepo i prostrano.

5. Objesite ručnike na stajaću vješalicu

Vješalice za kapute nisu predviđene samo za ormare i hodnike, već ih možete ih lijepo iskoristiti da objesite ručnike koje koristite, a one čiste staviti na police. Lijepo složeni ručnici dat će osjećaj urednosti, bez obzira na to jesu li urolani ili presavijeni. Kada kupujete ručnike, možete odabrati pola u svjetlijim tonovima vaše kupaonice, a druga polovica može biti u boji koju želite posebno naglasiti.

 

6. Pazite na urednost i čistoću

Čak i veoma jedinstvenoj i lijepoj kupaonici dojam može biti lako uništen neredom. Zato kada dekorirate malu kupaonicu, imajte na umu koliko ste u mogućnosti da je redovno održavate, tako da cjelokupan prostor ne bi ostavio pogrešan dojam.

Uživajte u uređenju vaše kupaonice, jer lijepo uređen i dojmljiv prostor svakako može doprinijeti boljem raspoloženju i toplini vašeg doma.

Imate li vi savjet za uređenje kupaonice? Napišite nam ga u komentaru :)

Saznajte više

Koje ručnike odabrati? Ultimativni vodič

Koje ručnike odabrati? Ultimativni vodič

Omiljena kupaonska oprema kupaca

Omiljena kupaonska oprema kupaca

Pretvorite kupaonicu u svoju spa oazu

Pretvorite kupaonicu u svoju spa oazu

U centru pažnje: serije ručnika

U centru pažnje: serije ručnika