Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA: Do 21. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 200 € ili više je BESPLATNA! 
 

 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi.

Žena koja pišu popis za kupovinu i božićni darovi pod drvcem

6 savjeta kako isplanirati božićnu kupovinu poklona

Božić nam vrlo brzo dolazi. S Božićem dolazi puno blagdanske radosti, ali za neke to znači i puno stresa i dugačak popis obaveza. Ovdje smo da vam pomognemo da ovaj Božić učinite opuštenijim dajući vam jednostavne savjete kako planirati božićnu kupovinu poklona na vrijeme.

1. Definirajte svoj budžet i držite ga se

Prvi korak u božićnoj kupnji jest postavljanje budžeta. Svakako je dobra ideja uštediti određen iznos tijekom godine tako da ne morate brinuti tijekom ionako stresnog prosinca. Ako svaki mjesec uštedite mali iznos, bit ćete spremni na vrijeme.

Ako imate opću ideju o tome koliko ćete potrošiti na svaku osobu, zabilježite to u svoj planer ili bilješke na mobitelu. Na primjer, možda ćete potrošiti više novca na svoju užu obitelj nego na prijatelje, ali svakako napravite svoju računicu.

2. Napravite popis i dvaput ga provjerite

Morate odlučiti kome kupujete darove. Neki kupuju darove samo za užu obitelj. Drugi sastavljaju božićne darove za cijelu obitelj, prijatelje, suradnike i ostale poznanike. Odlučite što vama (i vašem budžetu) odgovara. Također provjerite i dogovorite se s prijateljima i obitelji o tome kupujete li uopće darove jedni drugima.

3. Napravite božićni popis za kupovinu

Odlučite koji dar odgovara kojoj osobi na vašem popisu. Što im se sviđa? Posteljina, knjige, popluni? Imajte okvirnu predodžbu o tome koje poklone želite dati ljudima s popisa. Razmotrite njihov popis želja, ali svakako i sami budite kreativni. Možda znate nešto što bi oni željeli, ali si možda to još uvijek nisu kupili. Zapišite ideje na svoj popis i čuvajte ga u obliku koji je jednostavan za nošenje, ali i na sigurnom od radoznalih prijatelja i obitelji koji s nestrpljenjem iščekuju svoje poklone.

4. Krenite na vrijeme u božićnu kupovinu

Neki počinju s kupovinom dan prije Božića. Međutim, ako počnete u studenom, imate dovoljno vremena da sve darove posložite i umotate bez stresa. Pratite rasprodaje tijekom cijele godine, a ako planirate shopping u studenom, onda je Black Friday dobar dan za nabavku većine darova. Ranija kupnja često znači da možete uštedjeti novac i uhvatiti izvrsne artikle po izvrsnim cijenama.

5. Nemojte čekati zadnji trenutak

Mnogi ljudi završe u kupovini u posljednjem trenutku jer odgađaju neizbježno. Umjesto toga, napravite božićni plan po ovim točkama. Na ovaj način također ćete izbjeći artikle koji su rasprodani, velike gužve, stres i donošenje ishitrenih odluka – a možda i prekoračenje budžeta. Odvojite vrijeme u studenom ili početkom prosinca i obavite kupovinu do kraja prije roka.

6. Isplanirajte ugodan božićni shopping

U ovakvom shoppingu imat ćete svoj plan sa sobom, tako da znate kome što kupiti - ili barem okvirnu ideju što kupiti. Ako možda niste tip osobe koja voli provoditi puno vremena po trgovinama i ne podnosite duge obilaske u potrazi za najboljim poklonom, svakako pretražite sve online, kako biste točno znali gdje možete samo pokupiti poklone i što prije dovršiti planirani popis.

Mladi par promatra božićno ukrašen izlog

Zamolite prijatelja ili člana obitelji da se pridruže i učinite da provedete dan u ugodnom društvu. Ukomponirajte i lijepi ručak, možda božićne slatkiše i neki topli napitak. Ako možete, svoju božićnu kupovinu obavite kada nije vikend, kako biste izbjegli gužvu u trgovinama i na ulicama.

Saznajte više

Unesite osjećaj proljeća u svoj dom uz novu Nordic Mood kolekciju

Unesite osjećaj proljeća u svoj dom uz novu Nordic Mood kolekciju

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među tekstilima za dom

Dodajte dašak prirodne topline svom blagovaonskom stolu

Dodajte dašak prirodne topline svom blagovaonskom stolu

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana